Volle maan in Weegschaal 28 maart: Heelwording ♥ Angelina ♥ Lichtwerkers Nederland

Op 28 maart 2021 hebben we een Volle Maan in Weegschaal, een van de meest intense Volle Manen van het jaar.

 

De Volle Maan staat op 8 ° Weegschaal, en de Zon, Venus en Cheiron staan allemaal heel erg strak in conjunctie op 8 ° Ram, tegenover de Maan. De Volle Maan is driehoek Mars in Tweelingen en Saturnus in Waterman en vormt een prachtig aspectpatroon genaamd “Vlieger”.

 

Als je naar de kaart van de Volle Maan in Weegschaal kijkt, zie je een vliegervormig patroon met de Maan aan de basis en de Zon, Venus en Cheiron naar boven gericht.

 

De maan in Weegschaal is de propeller van deze vlieger en stuurt zijn bewegingen. Zon, Venus en Cheiron staan aan de top : nieuwe wegen vinden voor creatieve expressie.

 

De maan staat in Weegschaal en Weegschaal is het teken van relaties. Maan in Weegschaal is erg meegaand en pikt snel de stemmingen en behoeften van anderen op.

 

De Zon, Venus en Cheiron staan in Ram, het 1e teken van de dierenriem, dus ze zijn bezig met het Zelf (NIET met anderen).

 

De Volle Maan in Weegschaal tegenover de planeten in Ram zal een conflict creëren tussen onze behoefte om in relaties te zijn en onze behoefte om trouw te zijn aan onszelf.

 

Ram en Weegschaal - Ik versus 'de ander'

 

Laten we teruggaan naar de basis en een beetje praten over Ram en Weegschaal. Wanneer de Volle Maan in Weegschaal staat, staat de Zon altijd in het tegenovergestelde teken, Ram, dus we hebben te maken met de polariteit Ram-Weegschaal.

 

Ram is het eerste teken van de dierenriem, en het is een symbool voor "Ik".

 

Een gezonde focus op "Ik" is essentieel voor ons voortbestaan. Je moet eerst zelf je zuurstofmasker opzetten voordat je anderen helpt.

 

Maar teveel focus op het "Ik", en we worden nooit volwassen. Zonder partner, zonder "spiegel", komen we vast te zitten in onze bubbel.

 

De angst om onze identiteit te verliezen kan ons bang maken voor relaties, en zelfs als we betrokken raken bij iemand, hebben we de neiging om ze te domineren zodat we de dingen “op onze manier” kunnen krijgen.

 

Weegschaal is het teken van "de ander". Relaties hebben met andere mensen. Elk type relatie is een essentiële overlevingsvaardigheid.

 

In feite zeggen historici dat Homo Sapiens het evolutiespel ‘won’ dankzij hun vermogen om sociale netwerken op te zetten en te beschikken over ‘goede relaties’.

 

Als we ons echter te veel concentreren op onze partners (Weegschaal), verliezen we onszelf en vertrouwen we niet meer op onze instincten (Ram). Als we te veel op andere mensen vertrouwen, ontwikkelen we codependency-problemen.

 

Natuurlijk staat een gezond evenwicht tussen ''mij en de ander'' centraal.

 

Hoe vinden we het?


Een Volle Maan in Weegschaal op zichzelf doet behoorlijk goed werk bij het verzoenen van het "Ik versus de ander" -conflict. Maar de Zon-Venus-Cheiron-conjunctie in Ram zal met dit proces een niveau dieper gaan, door ons te helpen bij de wortel van onze verwonding te komen.

 

Het concept van dualiteit - en de verzoening van deze dualiteit - vormt de kern van Cheiron.

 

Cheiron is een half mens, half paard centaur, een symbool voor onze pogingen om van de tegenstrijdige kanten van de psyche ons werk als een integraal geheel te maken.

 

Een centaur ziet er vreemd uit: is het een mens of is het een paard? Wat voor soort ‘wezen’ is dat eigenlijk? Cheirons moeder walgt van zijn uiterlijk en laat hem bij zijn geboorte in de steek.

 

Daarom is Cheirons oerwond de wond van afwijzing.

Deze afwijzingswond is een metafoor voor onze identiteitswond: wanneer de wereld ons afwijst alleen maar omdat we onszelf zijn.

 

Cheiron wordt uiteindelijk geadopteerd door Apollo (de zon) en leert van hem de kunst van het genezen, profetie en astrologie. Deze gaven, gecombineerd met Cheiron's natuurlijke dier, rauwe verbinding met de natuur, hielpen hem om de grootste genezer en leraar van zijn tijd te worden.

 

Cheiron - De diepste wond, het grootste geschenk

 

Uiteindelijk was het PRECIES Cheiron's tweeledige aard die hem in staat stelde zijn volledige potentieel te bereiken. Het was PRECIES zijn half mens, half paard "pakket" dat zijn moeder aanvankelijk afwees: dat was zijn grootste geschenk.

 

Cheiron is een symbool voor wat aanvankelijk ongemakkelijk en onaanvaardbaar aanvoelt, maar als het geïntegreerd word, wordt het uiteindelijk ons grootste geschenk.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat Cheiron gewond was toen hij een pasgeboren baby was en dat zijn mentale functies nog niet ontwikkeld waren. Als iemand ons op volwassen leeftijd afwijst, voelen we ons misschien een beetje slecht, maar uiteindelijk komen we er wel overheen.

 

In onze kinderjaren zijn we echter niet toegerust om de pijn van afwijzing aan te pakken. Cheirons wond zit diep geworteld in ons verleden en vereist veel graafwerk.

 

Het goede nieuws is dat als we graven en deze wond naar de oppervlakte brengen, we genezen. Als volwassenen hebben we WEL de middelen om onze wond in een geschenk te veranderen.

 

De primaire chironische wond houdt ons gebroken, vervreemd en gescheiden. Als we het eindelijk genezen, worden we weer "heel".

 

Cheiron en de volle maan in Weegschaal

 

Hoe past Cheiron in de Volle Maan in het verhaal van de Weegschaal?

 

Cheiron heeft een speciale relatie met Ram en Weegschaal: het brengt de langste tijd door in Ram en de kortste tijd in Weegschaal, dus de Ram-Weegschaal-as is een Cheiron-gevoelige as. Dit betekent dat Cheiron de dynamiek van deze polariteitsas heel goed begrijpt.

 

Het pad naar heelwording is geen solo-reis.

 

In feite kunnen we alleen ontdekken wie we zijn als we met andere mensen omgaan. We leren over onszelf en over de wereld door onze één-op-één-relaties.

 

Onze partner (echtgenoot, vriend, therapeut etc.) is een spiegel voor ons, en wij zijn een spiegel voor hen. In een relatie kaatsen we woorden, ideeën en gevoelens terug. En is deze één-op-één interactie die ons ‘gezond’ en ‘in bedwang houdt’ met de realiteit.

 

De volle maan in Weegschaal - weer Heel

 

We zijn bedraad om heelheid te vinden via anderen, en de Volle Maan met Cheiron-smaak in Weegschaal zal ons een diepgaand begrip geven van wat het betekent om "heel" te zijn.

 

Cheiron conjunct Zon en Venus zullen al onze kwetsbaarheden blootleggen en ons vragen om "echt te worden" en te laten zien zoals we zijn - zonder maskers of filters.

 

En de Maan in Weegschaal zal ons eraan herinneren dat we alleen heelheid kunnen vinden in de inherente dualiteit van een relatie met een ander.

 

Tot slot zijn hier enkele vragen ter reflectie voor de komende Volle Maan in Weegschaal:

 

❥ Hoe vind ik mezelf via mijn relaties?

❥ Welke persoonlijkheidskenmerken blijf ik aantrekken bij mijn partners? Waarom is dat?

❥ Wat zijn de voordelen van gezonde conflicten en kwetsbaarheid?

 

❥ Hoe kan ik om anderen geven en toch verschijnen zoals ik werkelijk ben?

Angelina
astrobutterfly.com


Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.