Volle Maan in Kreeft: een diepere Waarheid ♥ Angelina ♥ Lichtwerkers Nederland

Op 30 december 2020 hebben we de laatste Volle Maan van het jaar.

 

De Volle Maan staat op 8 ° Kreeft en is het sextiel Uranus in Stier en tegenover Mercurius in Steenbok.

 

Zowel Mercurius als Uranus hebben te maken met het mentale gebied.

 

Mercurius met onze primaire denkprocessen.

 

Uranus met wat buiten ons beperkte menselijke bewustzijn ligt - het hogere mentale gebied. Een goede metafoor die astrologen gebruiken om de transities van Uranus te beschrijven, is "de goddelijke downloads van informatie".

 

Iets uit je bewuste geest komt naar je toe als een impuls, zoals een elektrische stroom - en het is zo krachtig, zo verhelderend, dat je niets anders kunt doen dan ernaar LUISTEREN. Noem het intuïtie, synchroniciteit of een voorteken - het zal je lastig vallen en 'achtervolgen' totdat je het erkent.

 

Bij de Volle Maan in Kreeft kun je je in conflict voelen over nieuws of informatie waarover je leert (Volle Maan tegenover Mercurius).

 

De sextielboodschap van Uranus is echter duidelijk: open je geest en er zullen nieuwe deuren van waarneming openen. Er is altijd een reden "waarom" dingen gebeuren zoals ze gebeuren. En het proces van het erkennen van deze diepere waarheid kan buitengewoon bevrijdend zijn.

 

Het Sabian symbool van de Volle Maan is "Een klein meisje buigt zich over een vijver en probeert een vis te vangen".

 

Het Sabian symbool is een metafoor voor de onschuldige en spontane geest, die niet gebonden is aan dogma's of gedreven wordt door de orthodoxie van het verleden.

 

Kennis is ongrijpbaar en mysterieus, en soms kunnen we het niet alleen op intellectueel niveau begrijpen - we moeten ook onze emoties gebruiken. In het kardinale water van Kreeft is, als iets 'goed voelt', dan is het waarschijnlijk ook goed.

Ten tijde van de Volle Maan is Venus Zuidknoop conjunctie in Boogschutter. Deze doorvoer gaat in dezelfde richting. Boogschutter is het teken van hogere kennis. Venus staat voor onze waarden en gevoelens, en de Zuidknoop is een loslaatpunt. Als iets waar ‘voelt’, dan is het waarschijnlijk ook waar.

 

Volle manen en zuidknooptransities hebben beide een sterke ‘culminerende’ sfeer. Ze zijn een energiepiek die naar een vrijlating/uitlaatklep zoekt. Als je een idee hebt, deel het dan met anderen. Als je een project in je hebt, laat het dan ontstaan.

 

Kreeft is een vrouwelijk manifestatie teken. Kreeftstaat voor het gezin, de wortels, de baarmoeder van de schepping, de veilige, koesterende ruimte waar het leven wordt gevormd. Kreeft is de bron, de grondoorzaak, de diepere waarheid.

 

Ons huis, ons gezin, onze ouders, onze cultuur van herkomst zijn diepere waarheden die niet in twijfel kunnen worden getrokken. We kunnen onze ouders niet veranderen (zelfs niet als we dat zouden willen ;-). We kunnen honderden en duizenden jaren van culturele conditionering niet zomaar uitwissen.

 

Natuurlijk kunnen we ook niet in het verleden blijven hangen. Steenbok (het alter ego van Kreeft) vraagt ons om onszelf voortdurend opnieuw uit te vinden. Maar we kunnen dit alleen doen als we weten waar we vandaan komen.

 

 

Kreeft is een kardinaal, initiërend teken. De Volle Maan in Kreeft kan dat keerpunt zijn dat jij je leven in een nieuwe richting zal zetten, een richting die waarachtiger, authentieker en inspirerender voor je is. En het wordt tijd. Een nieuw jaar en nieuwe avonturen wachten op je.

Angelina
astrobutterfly.com


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.