Volle maan en maansverduistering 5 mei 2023 ♥ Petra Stam ♥ Lichtwerkers Nederland


19:34 uur

De Maan van het Ontwaken gaat over het ontwaken van de levenskracht in de natuur. Hoewel de Zon nog enigszins op zich laat op wachten, neemt wel het licht iedere dag toe, knallen de witte en roze bloesems uit hun knoppen, ontvouwen de blaadjes zich en kleurt de natuur langzaam lichtgroen. We bevinden ons midden in de lente. Wat bij de vorige maan nog pril en nieuw was, is niet meer zo kwetsbaar en manifesteert zich nu steeds duidelijker.

Misschien voel jij ook dat je meer energie hebt, zin hebt om dingen te ondernemen of stappen wilt te zetten om je plannen vorm te geven.

De energie van de volle maan kan het duwtje in de rug zijn dat nodig is om actie te ondernemen, zodat je er later de vruchten van kunt plukken.

Waar heb jij zin in, welke passie ontwaakt bij jou? Wat wil jij vormgeven of welke eerste doelen of plannen beginnen zich te ontvouwen?

 

De volle maan in Schorpioen geeft diepe gevoelens die lastig te uiten zijn


Om te verwerken, ervaren of erkennen welke emotie opspeelt en waarom, kan rust belangrijk zijn.

Geef een diep gevoel bestaansrecht, werp er licht op, zodat het niet meer ongrijpbaar is.

Voel dan wat jij nodig hebt – hier en nu.

De Zon in Stier maakt je bewust op je fundament (je talenten, mogelijkheden, spullen, basisbenodigdheden) waardoor je vanuit veiligheid je binnenwereld kunt onderzoeken.

Er is ook een gedeeltelijke maansverduistering deze avond: een deel van de Maan valt in de schaduw en ontvangt tijdelijk geen zonlicht.

Vertaald naar de mens betekent het dat je je ergens bewust van moet worden wat (nog) niet helemaal duidelijk is, maar waarvan je wel voelt dat het zich roert.

Welk gevoel komt aan de oppervlakte tijdens de eclips?

Wat begrijp je niet van jezelf?

Het gaat waarschijnlijk om een bekend thema, maar pas als je de tijd maakt om er duidelijkheid in te krijgen en het te verwerken, bevrijd je je van iets onbestendigs en voel je je weer vrij.

Het thema tijdens deze maansverduistering is: hoe dieper je gaat in jezelf, dus hoe meer laagjes je kent van jezelf, hoe hoger je kunt vliegen


De Maan en de Zwarte maan staan onharmonisch ten opzichte van elkaar, wat het lastiger maakt om objectief te voelen waarnaar je ziel verlangt. Er kan een emotie opspelen (van een oude kwetsing tot een diep verlangen). Ga daar eens in en probeer te voelen: wat is een reactie op de buitenwereld en wat is werkelijk een zielsverlangen? Wat heeft je omgeving nodig (van jou) en wat heb jij nodig?

De ster Menkar staat op dezelfde graad als de Zon en recht tegenover de Maan. Deze vaste ster bevindt zich in het sterrenbeeld Cetus, de Walvis. De hemelse walvis staat symbool voor het menselijk collectieve onderbewuste. Deze zee van het onderbewuste kan stormachtig zijn en heeft ongekende dieptes. Je kunt ineens geconfronteerd worden met iets wat persoonlijk in jou speelt of er kan iets worden geopenbaard dat verstopt was in de wereld (in de geschiedenis of cultuur).

Menkar samen met de Zon geeft aan dat we in een tijd van extremen leven, maar dat je geen slachtoffer hoeft te zijn, omdat je kunt meesturen aan je lot – als je maar jouw eigen diepten kent.

Er kan iets groots aan het licht komen de komende tijd (Menkar is een deel van de eclips, dus dit speelt enkele maanden). Samen met de Maan kan het betekenen dat zowel individueel als in de wereld emoties hoog opspelen. Op de behoeften van het collectief wordt ingespeeld, maar je moet alert zijn of dit wel jouw behoeften zijn (krijg je wat je echt nodig hebt?).

Het verhaal van opgeslokt worden door de walvis gaat over afdalen in je eigen duister, de energie van jouw onderbewustzijn leren begrijpen en beheersen, en er weer getransformeerd uitkomen. Ook op dit gebied wordt dus diepgang gevraagd, want hoe beter je jezelf kent (in al jouw facetten), hoe vrijer je je voelt. Hoe kun je het menselijk collectief dienen, in plaats van je er slachtoffer van voelen? Walvis zal jou verbinden met de Aarde en met de sterren, want je bent deel van beide werelden.

De gedeeltelijke eclips start om 17:12 uur, is maximaal om 19:23 uur en eindigt om 21:34 uur.

Bij ons is alleen het einde van de eclips zichtbaar (omdat de Maan pas om 21:16 uur opkomt), maar de invloed ervan is wereldwijd.

Petra Stam
www.petrastam.com


 


De vorige keer sprak moeder Aarde over zielscontact en aarding en hoe beide sterk met elkaar verbonden zijn.

De ziel wil doorstromen en zich manifesteren op Aarde. Het natuurlijke resultaat daarvan is overvloed. Als je ziel vanuit oprechte inspiratie de Aarde raakt, geeft de Aarde je wat je nodig hebt om jouw inspiratie vorm te geven. Je trekt overvloed aan, in de vorm van kansen, mogelijkheden, mensen en de juiste hoeveelheid geld. Je ontvangt dat en geniet ervan.

Overvloed is een subjectieve beleving: het gevoel dat er genoeg voor je is, genoeg geld maar ook genoeg betekenisvolle contacten of mogelijkheden om jezelf vreugdevol uit te drukken.

Overvloed betekent niet perse rijk zijn of veel bezitten. Ook verschilt het per persoon wat iemand ervaart als vervullend en inspirerend.

In deze channeling nodigt moeder Aarde je uit om aan te voelen welke stroom van overvloed bij jou hoort. Hoe wil jouw ziel de aarde raken, wat vervult je en wat weerhoudt je mogelijk van het aantrekken van de overvloed die jou dient? Laat algemene ideeën over geld en bezit los en maak contact met jouw unieke zielsstroom en de aarding en overvloed die bij jou passen.

Aarding en overvloed


Zondag 7 mei 2023 om 20:00 uur – vanuit je eigen fijne plek: lekker thuis
Inleidende meditatie van Gerrit Gielen (audio)
Pamela Kribbe channelt Moeder Aarde (audio)
Bonus: videoboodschap gechanneld door Pamela Kribbe

 


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

.

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.