Volle maan 16 april 2022 ♥ Petra Stam ♥ Lichtwerkers Nederland

 

20:55 uur

April doet wat hij wil, dat is duidelijk: we hadden zomerse temperaturen, toen sneeuw en storm, en nu gaan we weer richting het aangename lenteweer.

De volle Eimaan draagt het thema zorg en bescherming


Niet alleen in de natuur is het belangrijk het kwetsbare groen en het ontwakende of prille leven te beschermen tegen guur weer.

Ook voor onszelf geldt dat dromen, wensen, zielsverlangens en nieuwe projecten best mogen worden beschermd tot ze sterk genoeg zijn (tot jij sterk genoeg bent!) om in de buitenwereld te delen.

 De innerlijke groei die je de afgelopen maanden hebt ondergaan, kun je stapje voor stapje tot uiting brengen.

Zet stappen in de richting die jij echt wilt gaan.

Je weet van binnen hoe je jouw gewenste leven voor je ziet.

 Wat kun je daarvoor ondernemen?

Bekijk eerst wat haalbaar is en onderneem daar actie op.

Onderzoek dan of je verstand een beperking ziet. Zet die om in een gewenste intentie en stuur die uit.

 Het is een magische tijd waarin je dankbaar mag zijn voor alles wat groeit en mogelijk is, zowel buiten jezelf als in jezelf.

De volle maan staat in het teken Weegschaal. Socializen, wikken en wegen, de harmonie bewaren, stijl, diplomatie en communicatie zijn zowel de krachten als de valkuilen.

Blijf niet afwegen en bewaar niet de harmonie ten koste van jezelf


In het oude Egypte werd na het overlijden het hart afgewogen tegen de veer van de waarheid. Als het hart zwaarder was, moest je terug naar de aarde, want dan had je nog dingen te leren. Visualiseer die weegschaal in jouw leven van nu en ervaar wat jouw hart wellicht bezwaart of onvrij maakt, of voel welke verborgen hartenwens er nog in jou ligt. Je bent nog hier, dus er valt altijd iets te leren!

Wat vraagt jouw levensweegschaal om meer balans te ervaren?

 

Saturnus geeft enkele uren voordat het volle maan is een harmonieuze invloed mee. Het is een goed moment om beheerst en met discipline iets af te maken. Doorzetten en opbouwen helpen je om iets werkelijkheid te maken. Maar vanaf de volle maan tot en met 26 april staat Saturnus vierkant de Noordknoop. Dit kan maken dat je af en toe pessimistisch wordt, vertrouwen verliest in de wereld en niet goed weet wat jouw taak binnen het geheel is.

Het is op deze momenten belangrijk om jouw innerlijke waarde te kennen, los van materie (status) en anderen (rollen). Waak er deze dagen voor dat je niet terugvalt in een oud patroon of teveel eist van jezelf.

 Het helpt wel dat van 14 tot 17 april Jupiter en Neptunus samen staan.

Deze dagen is het makkelijker een mystieke ervaring te beleven en daardoor nieuwe levenszin te krijgen.

Maak tijd om naar binnen te keren, jouw waarde en essentie in het hier en nu te voelen. Nieuwe idealen en inspiratie kunnen worden ervaren, evenals ware spiritualiteit en naastenliefde.

Beide planeten staan echter niet harmonieus ten opzichte van de volle maan, waardoor je juist op de 16e emotioneel in de war kunt zijn en beter geen plotse of grootste besluiten kunt nemen. Schrijf op wat je de dagen ervoor ervaart, welke idealen en levensmissie je hebt, zodat die niet wegebben in jezelf als er even een wolkje voor de zon schuift.

 Gisteren, de dag voor de volle maan stonden Zon, Pallas Athena en Eris samen op 24 graden Ram.

De Zon maakt je bewust op iets, zet iets in het licht, en door Eris kun je in jezelf of in de buitenwereld geconfronteerd worden met een waarheid die niet (meer) bij jou past.

Daarop volgt de behoefte om jouw waarheidsweten te uiten. Je moet er iets mee, want anders kan het ‘gif’ (de oneerlijkheid die je waarneemt) naar binnen slaan.

Vind een constructieve manier om bij jezelf of elders een onwaarheid zichtbaar te maken. Niet vanuit ego, maar omdat je iets in het bewustzijn wilt brengen en een nieuwe basis wilt leggen waarop uit zuiverheid kan worden gebouwd.

De invloed van Pallas maakt verstandig, rechtvaardig en moedig, geeft helende kracht en creativiteit, zodat op een harmonieuze manier kan worden gebouwd aan een stukje nieuwe wereld. Jij bent een deel van het geheel, dus iedere liefdevolle bijdrage en heling helpt.

© Petra Stam

www.petrastam.comThe origin of toxic masculinity

 Zondag 17 april 2022, 20:00 uur • Engelstalig

 

Jeshua zal uitleggen hoe giftige, agressieve mannelijke energie het resultaat is van de samenleving die jongens en mannen op een bepaalde manier behandelt. Traditioneel wordt de speelse jongen in een man geleidelijk onderdrukt en gedisciplineerd door zijn ouders en door de samenleving. De eisen die aan hem worden gesteld om 'een man te worden' betekenen vaak dat een jongen zowel zijn gevoeligheid als zijn avontuurlijke, provocerende deel moet wegduwen om een verantwoordelijke volwassene te worden. De verantwoordelijkheid die van hem wordt gevraagd, wordt vaak begrepen in termen van het dienen van zijn land, religie en familie.

 

De avontuurlijke jongen, die graag het nieuwe en onbekende wil verkennen, wordt ingetogen en dit veroorzaakt diepe pijn, omdat de jongen in wezen de sleutel in handen heeft tot de ziel van de man, zijn individualiteit.

  Losgekoppeld zijn van je ware inspiratie veroorzaakt verdriet, woede en uiteindelijk depressie en agressie.

 

Giftige mannelijkheid ontstaat wanneer mannelijkheid in hokjes en rollen wordt gedwongen die de jongen doden en een man dwingen zichzelf tot slaaf te maken: door de natie, het gezin, de gemeenschap te dienen, wordt hij gedwongen zijn individuele vrijheid te ontkennen, en helaas zijn vermogen om zich uit te drukken; de gaven van zijn unieke ziel in deze wereld.

 

Uiteindelijk kan de man de hokjes gaan verheerlijken die hem gevangen houden. Hij kan fanatiek nationalistisch, racistisch, religieus of seksistisch worden. Zijn gedrag kan dan expliciet agressief en destructief worden, zoals we nu zien gebeuren in de oorlog in Oekraïne.

 

 Jeshua zal spreken over de oorsprong van dit soort agressieve, giftige mannelijke energie en wijzen op manier om de mannelijke wond aan te pakken, een collectieve wond die generatie op generatie wordt doorgegeven.

 

The origin of the toxic masculinity


❥ Zondag 17 april 2022 om 20:00 uur

❥ Introductie en meditatie van Gerrit Gielen

❥ Pamela Kribbe channelt Jeshua

❥ Vanuit je eigen fijne plek: lekker thuis

❥ Bijdrage € 11,00

❥ EngelstaligBlijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.