Volle maan 1 oktober 2020 ♥ Petra Stam ♥ Lichtwerkers Nederland

23:06 uur

De natuur trekt zich langzaam naar binnen toe voor een welverdiende rust. Voordat wij dat gaan doen, is het goed om terug te kijken naar het afgelopen seizoen van groei en bloei binnen je eigen processen. Zo kun je zien wat je hebt bereikt en waarvan je wilt genieten of wat je wilt opslaan uit die periode. Zie wat is uitgegroeid, wat je succesvol hebt neergezet of afgerond en wat je nu kunt oogsten. Wat heb je bereikt en wat valt er dus te vieren in deze tijd? Als iets op een hoogtepunt is, zal er een ommekeer plaatsvinden.

Wat wil jij loslaten, omdat het je niet meer dient?


Onsterfelijkheid bevindt zich in ervaringen, liefde, bewustzijn en verbinding.

Wat wil je meenemen naar de volgende periode en verder ontwikkelen of meer ruimte geven in jouw leven? De herfst is een goede tijd voor lange-termijndoelen.

De volle maan in Ram geeft behoefte aan vernieuwing, brengt vurigheid en wellicht ook impulsiviteit. Het is goed om actie te ondernemen op wat je voelt, maar wees geen olifant in een porseleinkast. Onder deze maan is het een uitdaging om geduld te hebben, goed te luisteren (zowel naar jezelf als naar wat er in de buitenwereld werkelijk wordt gezegd) en om niet te strijdlustig te zijn.

Mars loopt retrograde dus de energie constructief laten stromen kan lastig zijn. Door de retrograde gang kust Mars Eris nog eens: dat kan zich uiten in de behoefte om de waarheid boven te krijgen, maar als die niet goed is uit te drukken, kijk dan uit dat je jezelf niet ‘vergiftigt’, omdat boosheid, frustratie of vechtlust naar binnen slaat. Als je actie wilt ondernemen, handel dan naar een zielenweten of een zielenverlangen in plaats van druk te zijn met van alles wat op je pad komt en jou wellicht juist afleidt van je innerlijke rust en weten.

Uranus vlak bij de Maan maakt dat je vrijheidsdrang toeneemt, dat je intuïtie goed werkt en dat je opgewekt bent. De Zon in Weegschaal wenst harmonie en balans, maar Uranus – Zon geeft juist onrust, maakt dat je steeds zoekt naar verandering en ontevredenheid ervaart. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je breekt met een oude gewoonte, denkwijze of vriendschap. Wees niet te impulsief, maar voel en denk iets goed door, voordat je deze dagen stappen onderneemt.

De Maan naast Cheiron maakt extra bewust op jouw emotionele behoeften.

❥ Waarin ervaar je een tekort?

❥ Wat kun je doen om veiligheid in jezelf te verwezenlijken?

Hoewel het gaat om je thuis te voelen in jezelf, helpt het om een fijne plek in je huis of tuin te maken om op te laden en je thuis te voelen. Richt je op zaken die hoopgevend zijn en energie geven. Venus tegenover Ceres daagt je uit om je eigenwaarde niet te laten afhangen van hoe aantrekkelijk of geliefd anderen jou vinden, maar zelfliefde te laten groeien en stromen. Zoek contact met gelijkwaardige mensen en geef jezelf niet weg ondanks dat je de behoeften van anderen aanvoelt. Bedank de Aarde en bedenk wat jij kunt doen voor of bijdragen aan deze mooie planeet die ons zoveel geeft, voor ons zorgt en ons draagt.

 

Praktisch

 

Ga zitten met je gezicht naar het oosten (de volle maan komt altijd op in het oosten). Leg een kaartspel (bijvoorbeeld de Maankaarten) voor je neer. Sluit je ogen en zie jezelf in gedachten staan. Voel hoe het is om jou te zijn. Voel waarop je trots bent. Waarom je blij of waarvoor je dankbaar bent in je leven. Open in gedachten je rechterhand. Zie dat er een (bemoedigend) symbool of beeld verschijnt, dat jou iets positiefs zegt over wat je hebt bereikt de afgelopen tijd. Het zegt iets over de materiële of geestelijke oogst waarvoor je hebt gewerkt. Trek vervolgens met je linkerhand een advieskaart. Wat is goed voor jou, wat heb jij nodig in de herfst? Duid de kaart positief. Misschien kun je ook het symbool en de kaart met elkaar in verband brengen, zodat je nog duidelijker weet wat goed voor jou is het komende seizoen.

© Petra Stam
www.petrastam.com


Wil je bewuster gebruik maken van de energie van de Volle Maan?

 

Daarvoor is de meditatie / activatie ‘Samenwerken met de Volle Maan’.

 

Deze ondersteunt om je dieper te verbinden met jeZelf, zodat je meer gecenterd bent en steviger staat.

Daarbij ga je voelen welke energie deze specifieke volle maan jou brengt en hoe je je lichaam, bewustzijn en energie kan gebruiken om met haar samen te werken (i.p.v. overspoeld te worden...).

 

Je kan de meditatie  gebruiken van een paar dagen voor tot een paar dagen na de volle maan, of de dagen dat deze energie voor jou het sterkst voelbaar is.Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Snel navigeren: Home » Blogs » Agenda » Evenementen » Webshop » Gratis downloadsLichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn beschermd met auteursrecht.