Verbinding maken, dat is het medicijn ♥ Ralph Nelissen ♥ Lichtwerkers Nederland

In mij zit een wereldverbeteraar en die ga ik ook niet meer wegstoppen. Dat heb ik te lang wel gedaan en ik werd er niet gelukkiger van.

Mijn hart werd er niet blij van, omdat mijn hart graag verbinding wil maken en in mijn beleving is dat wat er nu in grote getale ontbreekt.

Verbinding maken, dat is het medicijn.

'Claim je hart terug' waren de woorden die ik ooit ontving tijdens een ceremonie, want dan pas kan je voelen hoeveel pijn het doet als je als mens niet in verbinding staat met het leven.


Dus niet van ''mag ik alsjeblieft mijn hart terug ''of ''zou je het goed vinden als ik mijn hart nu weer voor mezelf mag hebben?'' Nee.

Neem het terug want het is van jou.

Helder, duidelijk en volledig zonder schuldgevoel.

Ik wil van deze aarde een mooiere, veiligere en hart gedragen plek maken en daarin wil ik mijn deel (mijn verantwoordelijkheid) op me nemen.

Dat kan ik en dat wil ik.

Mijn niet doorvoelde trauma's lieten dat voor lange tijd niet toe, want ik voelde angst, schuld, schaamte en onzekerheid over mezelf. En het zijn juist die trauma's waarin deze levenskracht zit opgeslagen.

Er doorheen dus en niet meer erlangs.

Volledig erin en niet door met allerlei bedachte fabels, mentale trucjes en spirituele wijsheden.

Dat kan heel spannend zijn, want dat gaat over belichamen van wie jij in wezen bent.

Sinds ik een eigen bedrijf heb waarin ik 'hartgedragen leiderschap' uitdraag, vraag ik van mezelf om contact te maken met dat diepe verlangen 'naar leven' in mijn hart, wat ik ook spannend en kwetsbaar vindt.

Wow, wat een reis is dat en ik zou hem voor niks anders willen missen. Want ik ben opgevoed/opgegroeid in een maatschappij waarin ik volgde, aanpaste en me klein heb gehouden.

Waardoor ik mijn potentieel heb onderdrukt en dat heeft gevolgen gehad voor mijn waardigheid als mens.

Veel mensen belanden in een burn out of worden depressief, omdat het hard werken en het presteren zijn tol heeft geëist. Daar zijn onze lichamen niet voor gemaakt, want het zijn sensitieve voelsprieten die zachtheid nodig hebben.

Vervolgens krijg je 'medicijnen' die het voelen nog verder onderdrukken, terwijl er iets wenselijks gevoeld wil worden. De onderdrukking van het leven zelf.

Te lang onder spanning staan zorgt voor stress en ik voel de gevolgen daarvan nu nog in mijn systeem. Het is killing en het trekt je uit je lijf en daardoor in het hoofd (angst, tekort, niet goed genoeg enz.)

Dan kan je nog zoveel geld, bezit of vermogen hebben. Je gaat er of aan onderdoor (wat echt een geschenk kan zijn als je lijf 'STOP' zegt).

Of je realiseert je op je sterfbed tijdens je laatste adem dat het ook anders had gekund.

Verbinding maken, had ik dat maar gedaan.

Mijn hart pikt dat niet meer, ook al denkt het denken (innerlijke criticus) dat klein blijven de meest (schijn)veilige optie is. Mijn hart 'denkt' daar anders over, want het voelt dat het niet klopt: wat de bange criticus mij wil wijsmaken.

Wat het hart voelt, dat klopt.

Leiderschap gaat voor mij over het volledig terug claimen van mijn liefde en daar is helemaal niks mis mee. Dat is wie je bent en dat is ons op scholen nooit geleerd: hoe we om kunnen gaan met onze liefde.

We zijn zo geïndoctrineerd in 'onderdrukt leven' en daardoor missen we de ware kracht van het aardse bestaan als mens. De kracht van het hart en daarmee de kracht van liefde.

Liefde hoeft geen gelijk te halen, want liefde strijdt niet tegen iets. Liefde strijdt voor iets en dat is een hele andere energie dan jezelf uitputten om tegen het systeem te vechten, waar jezelf onderdeel van bent.

Je kan daar niet uit ontsnappen, want het vraagt juist om er middenin te gaan staan en om het te voelen. Wat is mijn aandeel en wat kan ik hierin betekenen?

Als je vecht loop je leeg en daardoor kan het zijn dat je ook nog verdwijnt in verslavingen (nog harder werken is er ook één van) Allemaal innerlijke onveiligheid die nog niet gevoeld is, want van daaruit wordt de levenskracht (seksualiteit) wakker. Geven en ontvangen, wat dus ook met geld ontvangen te maken heeft, gekoppeld aan eigenwaarde.

Als we echt iets willen veranderen dan dienen we vanuit ons eigen hart naar buiten te treden en van daaruit komt waarheid (en wie jij bent) in de wereld.

Jouw innerlijke waarheid wat in contact staat met je hart.

Die kracht is niet te stoppen en diezelfde kracht zal jou ook herinneren om niet te stoppen als je wordt uitdaagt in projecties die op je af worden gevuurd.

Want dat gaat gebeuren. Als iets of iemand jouw licht/liefde wil dimmen. Dan wordt het pas echt levendig, als je daarin blijft staan.

De uitdaging is om erin te ontspannen, in dat staan, in die kracht, in dat vuur dat van binnen alles wat niet meer klopt weg zal branden.

Jouw hart, jouw liefde heelt alle wonden. Dat is waar ik in geloof, of sterker nog, ik weet het zeker.

Dus welkom hart.

Ik voel in mijn hart dat we van deze aarde een veiliger 'thuis' kunnen maken en dan heb ik eerst mijn eigen innerlijke onveiligheid te doorvoelen.

Als het hart weer mee mag doen kunnen we weer verbinding maken en dan.........

Vul dat zelf maar in, maar het wordt leuk, speels en dat allemaal vanuit ontspanning.

Ralph Nelissen
www.thepotentialschool.com


 

Blijf  op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.