Van ego naar Goddelijk ♥ Lea van der Eem ♥ Lichtwerkers Nederland

In de oude energie leef je vanuit ego. Ego is gebaseerd op angst en vormt beschermlagen, verhardingen. 

We hebben allemaal dikke ego-lagen om ons heen gevormd. Waar deze bedoeld waren om je te beschermen, hebben ze je in feite afgehouden van wie jij in de kern bent: jouw Goddelijke Zelf. Het vasthouden aan angst en ego verbreekt de verbinding met deze kern.

Goddelijk is niet iets verhevens of alleen weggelegd voor enkelen. Goddelijke energie is de oorspronkelijke bron van energie waaruit jij en ik bestaan, dat wat overblijft als alle beschermlagen wegvallen, je pure kern, licht.

De wereld heeft je laten geloven dat je minder bent dan dat. Je bent klein gehouden. Om dat voor elkaar te krijgen is je lichaam gespannen, verkrampt geraakt en is energie gestopt met stromen.

Waar je eerst niet bewust was van deze beschermlagen, creëer je tijdens je proces van wakker worden, beetje bij beetje bewustzijn in deze lagen. Je brengt licht, liefde en vertrouwen, waardoor deze lagen zachter kunnen worden en uiteindelijk wegvallen. Elke keer als er een stukje oplost, kom je weer een beetje dichter bij wie jij in wezen bent. Laagje voor laagje brengen we verzachting in de vele verhardingen, spanningen en verkrampingen. 

Dat is een lange, lange weg. Velen van ons zijn moe en soms lijken er oneindig veel laagjes los te maken.

Stapje voor stapje worden we richting onze kern geleid. Onderweg kom je steeds weer delen tegen die niet aansluiten bij wie je werkelijk bent. Dit onder ogen zien, hier doorheen gaan en deze delen omarmen, is nodig om te kunnen groeien en in jouw eigen Goddelijke liefde te zijn. 

Deze week werden velen van ons naar zeer oude, vastzittende delen geleid. Je kan je echt naar hebben gevoeld. Diepe verkrampingen in borst, hart, middenrif en buik werden in het bewustzijn gebracht. Vaak zijn dit niet alleen individuele stukken, maar er worden ook collectieve thema’s en energieën verwerkt.

Hoe meer je niet wil voelen wat er in jou te voelen is (en dus in ego en angst gaat), hoe verkrampter het wordt. Zelfs de meest ervaren innerlijke energiewerkers, komen af en toe bij het gevoel: ‘niet weer, het is te moeilijk!’.

Ook door spiritueel ontwikkelde mensen en dragers van licht wordt nog regelmatig niet toe-geëigende innerlijke pijn naar buiten geprojecteerd en blijft pijn verstopt onder harde ego-lagen. Het vraagt veel bewustzijn om aanwezig te blijven bij de intense pijnen die veel lichtdragers in zich hebben opgenomen. 

Toch is verantwoordelijkheid nemen voor wat je voelt, naar de pijn toegaan en deze omringen met liefdevolle aanwezigheid de weg om je weer te verbinden met je innerlijke licht. Alleen hierdoor kunnen de grootste energetische ‘karmaklonten’ verzachten en zich uiteindelijk openen. 

Door het laten ontspannen van harde lagen in je lijf, laat je tegelijkertijd ego (verhalen, beschuldigingen, drama, oordelen, hardheid) los. Door los te laten kan je lichaam dieper ontspannen en kom je bij wie jij in wezen bent, jouw bron, het Goddelijke in jou.

Deze processen versterken elkaar op een prachtige manier: als je ego laat gaan, kan je lichaam ontspannen en kom je dichter bij wie jij bent. En kom je dichter bij wie jij werkelijk bent, dan voel je liefde en vertrouwen, heb je geen bescherming meer nodig en kan je lichaam verder verzachten en zich openen.

Ik heb dit zelf het sterkst ervaren bij mijn vader: vanaf het moment dat hij ‘overging’, gleed al het aardse van hem af. Daar was een jarenlang innerlijke proces in mezelf aan voorafgegaan, maar op dat moment viel alles wat ik eerder met hem als moeilijk had ervaren weg, het loste in een ogenblik op. Er bleef alleen liefde over. Liefde in mijzelf voor hem en ook zijn liefde voor mij werden toen pas voelbaar. Ego, strijd, pijn, verwijdering, enzovoorts: het was er gewoon niet meer. Dat is nu ruim 7 jaar geleden en nog steeds ervaar ik mijn vader alleen als licht, vrij en liefde.

Aan ons is de taak om niet te wachten tot we onze aardse jas afleggen en terugkeren naar het licht, maar om tijdens dit aardse leven, in dit lichaam, te midden van donker en on-bewustzijn, de verbinding met het Goddelijke te herstellen. Om vervolgens deze Goddelijke energie, door ons lichaam heen, te laten groeien, uitbreiden en vorm krijgen in de fysieke werkelijkheid.

Shine on!

Lea van der Eem
www.leavandereem.nl

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jeshua channeling

Arjun channeling

Channeling


 

Nieuw! E - TEA - 2

Introductie van de YahYel door Wieteke Koolhof en Denise Diekstra


Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland