Tinnitus (oorsuizen) en de Lemniscaat Meditatie ♥ Gerrit Gielen ♥ Lichtwerkers Nederland

Tinnitus (oorsuizen) is een probleem waar veel mensen last van hebben. Zelf heb ik het ook in lichte mate. Rechts hoor ik een piep en links een geruis en soms een gerommel.

Meestal is het echter zo zacht dat ik er geen last van heb.

Op dagen dat het harder is gebruik ik de volgende meditatie techniek om het weer rustig te krijgen in mijn hoofd. Bij mij helpt het, dus misschien zijn er ook wel andere mensen die er mee gebaat zijn.

 

 Ik noem het de lemniscaat meditatie

 

Zoek een rustige plaats op waar het heel stil is zodat je de tinnitus goed kunt horen. Ga dan rustig zitten. Maak je hoofd leeg en concentreer je helemaal op het geluid. Probeer verder aan niets te denken.

 

Adem rustig in en uit en luister

 

In het begin zullen er waarschijnlijk nog allerlei negatieve gevoelens en gedachtes over het geluid in je hoofd naar boven komen; misschien voel je boosheid dat jou dit overkomen is, of angst en verdriet. Probeer die gevoelens te negeren, blijf je focussen op het geluid en het rustige ritme van je ademhaling.

Als die fase voorbij is gaan je gedachtes gewoon afdwalen naar alledaagse dingen. Ga toch steeds terug naar het geluid. Duik zoveel mogelijk in het geluid, probeer er alleen mee te zijn zonder gedachtes en gevoelens. Puur bewustzijn. Je zult merken als je deze fase bereikt dat er al een bepaalde rust ontstaat. 

Als je dat bereikt hebt stel je dan in het centrum van je hoofd een licht voor, als een klein stralend zonnetje. Geef het een kleur die jij als rustgevend en helend ervaart: ik gebruik zelf meestal en zacht lichtblauw of roze. Tinnitus ontstaat doordat ergens in je hoofd zenuwcellen op hol geslagen zijn, ze zijn overactief. Vraag je af welke kleur licht ze nodig hebben om weer kalm te worden. Welke kleur geeft jou rust?

Als je dat lichtje midden in je hoofd helder gevisualiseerd hebt laat het dan zachtjes en ritmisch heen en weer bewegen: van je linkeroor naar je rechteroor.

❥ Adem heel rustig in een uit en laat het lichtje meebewegen op het ritme van je ademhaling.

Als dat lukt verander die beweging dan langzaam in een liggende acht: de lemniscaat. Blijf dit een aantal minuten herhalen. Blijf luisteren naar het geluid, maar laat ondertussen dat stralende zonnetje bewegen. Speel er mee, verander de kleur, het ritme. Als je wilt maak er een klein engeltje van dat rondvliegt in je hoofd en de op hol geslagen cellen in je hoofd op een liefdevolle manier kalmeert.

Soms merk ik al tijdens de meditatie dat het geluid zachter wordt. Ik merk eerst dat het begint te reageren op het licht: de piep begint een beetje te zweven op het ritme van het licht. Kennelijk is alles wat er in je hoofd gebeurt verbonden.

❥ Ik herhaal deze meditatie eenmaal per dag. Meestal is na enkele dagen de rust in mijn hoofd weer teruggekeerd.

Succes ermee.


© Gerrit Gielen
www.gerrit-gielen.nl

 

Actuele boodschap voor lichtwerkers

Pamela channelt Jeshua en Maria op zondag 1 november om 20:00 uur

 

Je zielsplan als lichtwerker

 

In de vorige maanden zijn we ingegaan op wat een zielsplan is (Over de reis van de ziel en De dood en daarna). Globaal heeft een zielsplan twee doelen: 1. de pijn en duisternis in jezelf helen en 2. jouw unieke licht verspreiden.

 

De afgelopen maand zijn we vooral ingegaan op aspect 1. van het zielsplan. Lichtwerkers komen op de aarde vanuit een geschiedenis van vorige levens, die heeft geleid tot incarnatiepijn (Het ontstaan van incarnatiepijn), en één van hun zielsdoelen in dit leven is deze incarnatiepijn te helen (Heling van incarnatiepijn).

 

Naast het helen van je persoonlijke verwondingen, ben je ook aan dit leven begonnen met de intentie om jouw specifieke talenten en gaven tot uitdrukking te brengen. Dit is jouw bijdrage aan het geheel, het unieke licht dat jij komt brengen. Op de bijeenkomst van 1 november gaan we vooral inzoomen op dit tweede aspect van het zielsplan van lichtwerkers.

 

 Channeling 1 (Jeshua) Jouw bijdrage aan het geheel

 

Hoe herken je je eigen zielskwaliteiten, hoe kun je jouw unieke bijdrage aan het geheel ontdekken en vormgeven, hoe weet je of je het werk van je hart doet, wat doe je als je geen passie of motivatie voelt of niet weet waar jouw kracht ligt, hoe kun je genoeg geld verdienen met wat je het liefste doet? Jeshua gaat in op het volgen van je ziel en het verwerkelijken van jouw zielsverlangens.

 

 Channeling 2 (Maria) Lichtwerk vanuit vreugde in plaats van strijd

 

Het zielsplan van lichtwerkers heeft te maken met lichtwerk, dat klinkt logisch. Maar wat houdt lichtwerk precies in? In deze channeling zal (moeder) Maria ingaan op het belang van vreugde en lichtheid als het gaat om het uitdrukken van jouw spiritualiteit.

In dit leven gaat het niet meer om vechten en strijden, om een ‘battle’ tussen goed en kwaad, maar om kwaliteiten als liefde, vreugde en compassie


Maria neemt je mee in een sfeer van lichtheid waarin het volgen van jouw innerlijke stroom makkelijk wordt en je zonder strijd de stem van je hart kunt volgen

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Rijkdom en armoede vanuit spiritueel perspectief


Jeshua gaat in op de armoede in de wereld, hoe daarnaar te kijken vanuit een spiritueel perspectief en in welke richting de oplossingen liggen voor dit schrijnende probleem. Ook wordt ingegaan op de vraag hoe jij je in je eigen individuele situatie verhoudt tot geld, tekort en/of overvloed en de stroom van ontvangen.

Elke eerste zondag van de maand worden de gechannelde boodschappen aangevuld door een inleidende meditatie van Gerrit die aansluit bij de informatie op dat moment.

 

Actuele boodschap voor lichtwerkers februari 2021

 

 Zondag 7 februari 2021 om 20:00 uur

❥ Inleidende meditatie van Gerrit Gielen

❥ Eén channeling van Pamela Kribbe
Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland