Tinnitus (oorsuizen) en de Lemniscaat Meditatie ♥ Gerrit Gielen ♥ Lichtwerkers Nederland

Tinnitus (oorsuizen) is een probleem waar veel mensen last van hebben.

Zelf heb ik het ook in lichte mate. Rechts hoor ik een piep en links een geruis en soms een gerommel. Meestal is het echter zo zacht dat ik er geen last van heb.

Op dagen dat het harder is gebruik ik de volgende meditatie techniek om het weer rustig te krijgen in mijn hoofd.

Bij mij helpt het, dus misschien zijn er ook wel andere mensen die er mee gebaat zijn.

 

Ik noem het de lemniscaat meditatie

 

Zoek een rustige plaats op waar het heel stil is zodat je de tinnitus goed kunt horen. Ga dan rustig zitten. Maak je hoofd leeg en concentreer je helemaal op het geluid. Probeer verder aan niets te denken.

 

Adem rustig in en uit en luister...

 

In het begin zullen er waarschijnlijk nog allerlei negatieve gevoelens en gedachtes over het geluid in je hoofd naar boven komen; misschien voel je boosheid dat jou dit overkomen is, of angst en verdriet. Probeer die gevoelens te negeren, blijf je focussen op het geluid en het rustige ritme van je ademhaling.

Als die fase voorbij is gaan je gedachtes gewoon afdwalen naar alledaagse dingen. Ga toch steeds terug naar het geluid. Duik zoveel mogelijk in het geluid, probeer er alleen mee te zijn zonder gedachtes en gevoelens. Puur bewustzijn. Je zult merken als je deze fase bereikt dat er al een bepaalde rust ontstaat. 

Als je dat bereikt hebt stel je dan in het centrum van je hoofd een licht voor, als een klein stralend zonnetje. Geef het een kleur die jij als rustgevend en helend ervaart: ik gebruik zelf meestal en zacht lichtblauw of roze. Tinnitus ontstaat doordat ergens in je hoofd zenuwcellen op hol geslagen zijn, ze zijn overactief. Vraag je af welke kleur licht ze nodig hebben om weer kalm te worden. Welke kleur geeft jou rust?

Als je dat lichtje midden in je hoofd helder gevisualiseerd hebt laat het dan zachtjes en ritmisch heen en weer bewegen: van je linkeroor naar je rechteroor.

❥ Adem heel rustig in en uit, en laat het lichtje meebewegen op het ritme van je ademhaling.

Als dat lukt verander die beweging dan langzaam in een liggende acht: de lemniscaat. Blijf dit een aantal minuten herhalen. Blijf luisteren naar het geluid, maar laat ondertussen dat stralende zonnetje bewegen. Speel er mee, verander de kleur, het ritme. Als je wilt maak er een klein engeltje van dat rondvliegt in je hoofd en de op hol geslagen cellen in je hoofd op een liefdevolle manier kalmeert.

Soms merk ik al tijdens de meditatie dat het geluid zachter wordt. Ik merk eerst dat het begint te reageren op het licht: de piep begint een beetje te zweven op het ritme van het licht. Kennelijk is alles wat er in je hoofd gebeurt verbonden.

❥ Ik herhaal deze meditatie eenmaal per dag. Meestal is na enkele dagen de rust in mijn hoofd weer teruggekeerd.

Succes ermee.

© Gerrit Gielen
www.gerrit-gielen.nl

Download de meditatie gratis

 

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief


 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.