Symptoombestrijding ♥ Jeroen Koning ♥ Lichtwerkers Nederland

Wat ik nu met jullie wil delen zal wel weer de nodige stof doen opwaaien, maar ik kan me niet langer verschuilen achter onwetendheid.

Mijn stelling is: We gaan met de ‘uitwassen’ in onze samenleving net zo om als met onze ziekten. We kijken (uit tijd gebrek) niet naar de oorzaak, maar doen voornamelijk aan symptoombestrijding.

Waarom is er überhaupt ziekte, oorlog, honger, armoede, etc… in de wereld? Dat is de vraag die me bezig houdt… én waarop eerst het antwoord gevonden moet worden!

Er worden legers ingezet om conflicten op te lossen, net zoals we chemokuren voorschrijven om kanker te bestrijden. We sturen voedsel naar gebieden waar honger wordt geleden. We doneren geld waar armoede heerst, maar we lossen de oorzaak van de ‘problemen’ er niet mee op. Er is een diepgaand (zelf)onderzoek voor nodig om te begrijpen waar de ‘misstanden’ vandaan komen.

Het bizarre is dat we ze eerst zelf creëren vanuit onwetendheid of arrogantie… en met onze ziektes bijvoorbeeld, doen we hetzelfde. We scheppen situaties waarin en waardoor we ziek worden, ontwikkelen chemische medicijnen die de symptomen tegen moeten gaan, maar we lossen de oorzaak niet op. Wat een waanzin.

Als we werkelijk de ‘misstanden’ uit de wereld willen helpen moeten we naar die oorzaak zoeken.

Waarom lijden er nog mensen honger in een wereld van overvloed?

Waarom wordt er oorlog gevoerd terwijl ieder individu vrede wilt?

Waarom is er nog armoede in grote delen van de wereld, terwijl als we het wereldkapitaal eerlijk zouden verdelen, we allemaal miljonair zouden zijn!?

Deze vragen houden me bezig.

Hulporganisaties doen natuurlijk prachtig werk, maar zolang we de oorzaak van deze problemen niet hebben aangepakt, blijft het dweilen met de kraan open.

Als we werkelijk bereid zijn de onbalans in de wereld aan te pakken, zullen we eerst de hand in eigen boezem moeten steken. We zijn allemaal co-creators van onze samenleving. We zijn daarom, of we het willen of niet, mede verantwoordelijk voor alles, en dus ook de misstanden.

Ik ben me daarom vaak (pijnlijk) bewust dat door bijvoorbeeld in een auto te rijden, ik (indirect) medeplichtig ben aan een groot deel van de problemen. CO2 uitstoot, olievervuiling, plasticafval…  Om er maar een paar te noemen. Maar dit kunnen we doortrekken naar vele aspecten van ons bestaan. Ik voel me daarom soms een hypocriet wanneer ik geld geef aan een organisatie die de ellende mag oplossen die ik mede veroorzaakt heb. Ik heb meegedaan het huis in brand te steken, roep verontwaardigd moord en brand… en om mijn schuldgevoel ‘af te kopen’ help ik de slachtoffers. Hier klopt iets niet!

Mijn argument was, ik kan de problemen niet (alleen) oplossen. Vervolgens doneerde ik om mijn geweten te sussen en ga door met de orde van de dag. Herkenbaar?

Maar we kunnen wel degelijk iets doen behalve doneren, als we ons bewust worden van het ‘Papillon Effect’, dat bewezen heeft dat de ‘vleugelslag van een vlinder’ een tsunami kan veroorzaken.

We zijn niet machteloos, we kunnen met onze daden het tij keren, maar dan zullen we de oorzaak van alle misstanden bij de bron moeten aanpakken.

Wanneer we gaan inzien dat bijvoorbeeld oorlogen niet meer ontstaan uit een conflict, maar ‘gecreëerd’ worden omdat de wapenhandel een van de grootste bronnen van inkomsten is… en we ziek worden gehouden omdat het hele medische apparaat, inclusief de farmaceutische industrie, een miljarden business is die klanten nodig heeft, dan kunnen we pas aan de slag!

Ja lieve mensen, zover hebben we het met z’n allen laten komen. Maar het goede nieuws is dat we er wel degelijk iets aan kunnen doen. We hebben allemaal de keus om niet meer mee te doen, tenzij we ons ‘slachtoffer’ willen blijven voelen van het systeem.

Onze individuele acties kunnen lawines teweeg brengen, kijk naar dat lieve Zweedse meisje. Als we de stilte durven doorbreken en opkomen voor ons geboorterecht van geluk, dan verandert alles. Laten we de oorzaak van onze onverschilligheid, angst, onwetendheid en vermeend onvermogen ont-dekken en ons hart openen. Daar ligt de Bron van alle oplossingen die symptoombestrijding tot een nutteloze actie maakt.

Namasté,

Jeroen Koning

 

Blijf  op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* indicates required

Starseed Special Transmissie en meditatie

Wieteke Koolhof channelt Arjun van de YahYel op zondag 25 april om 20:00 uur

 

Nieuw! Verlichtingsactivatie

Zondag 9 mei om 20:00 uur door Davy Diekstra

 

Nieuw! E - TEA - 2

Introductie van de YahYel door Wieteke Koolhof en Denise DiekstraLichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland