Symptomen Kundalini ontwaken ♥ Tamara van de Beek ♥ Lichtwerkers Nederland


❥ Wat zijn de symptomen van een Kundalini ontwaken? Deze zijn vaak specifiek en kunnen veel psychisch en fysiek ongemak geven. In deze blog een aantal praktische en simpele tips.

Weet jij niet precies wat dat is een Kundalini ontwaken? Lees dan de vorige blog. In het blog archief vind je trouwens ook een blog die compleet gewijd is aan ascensie symptomen. In deze blog wil ik de specifieke symptomen van een kundalini ontwaken belichten.

Symptomen Kundalini ontwaken spiritueel

 

❥ Eenheidservaring die als gelukzalig wordt ervaren. Het “Goddelijke” in alles zien en voelen. Totale vervulling ervaren. Dit kunnen (tijdelijke) glimpsen zijn of langere tijd aanhouden. In sommige gevallen blijvend. In deze fase verliezen mensen de identificatie met het lichaam. Men voelt dan duidelijk dat je wel aanwezig bent in het lichaam maar het niet bent. Dit kan even onprettig en surrealistisch zijn voor sommigen.

❥ De wereld is plotsklaps super helder en heel erg “alive”. Je voelt de levendigheid in alles. Zelfs in herrie en omgevingsgeluid.

❥ Spontane uittredingen en astraal reizen.

❥ Anders waarnemen, op energetisch niveau dieper gaan waarnemen. Bijvoorbeeld lichtvormen gaan opmerken, of innerlijke “belletjes”, tonen en hemelse muziek horen.

❥ Ontwikkeling zintuigen van de ziel zoals, helderziendheid (voelen of aanraken), helderhorendheid (horen en luisteren), helderwetendheid (onmiddellijk dieper weten en diep begrip) helder ruiken (bijvoorbeeld disharmonische energie in voeding).

❥ Telepathische vermogens nemen in rap tempo toe.

❥ Sommigen ontwikkelen siddhi’s. Super sterke bovennatuurlijke psychische krachten. Het zijn latente verborgen krachten die in ieder van ons aanwezig zijn. Met de ontwikkeling van een siddhi komt veel verantwoordelijkheid. Hoe groter de kracht, hoe groter de verantwoordelijkheid. De persoon in kwestie zal zeer extreme uitdagingen en beproevingen moeten door staan.

❥ Spontane regressie. Spontane flashbacks uit vorige levens en helder inzicht in patronen.

❥ Spontane diepe inzichten, een soort van lichtflitsen die inslaan en alles is gewoon helder. Je ziet het gewoon. Spontane lach of huilbuien. Lachen omdat je ziet dat het krankzinnig is leven vanuit je hoofd. Huilen omdat je voelt dat het zo zwaar was om te leven vanuit controle modus en angst.

❥ Afscheiding valt weg. Het besef dat er geen sluier is tussen het spirituele energetische rijk en het fysieke rijk.

❥ Diepgevoelde drang naar verdieping en spiritualiteit. Op zoek gaan naar spirituele informatie, leraren en begrip.

Symptomen Kundalini ontwaken energetisch


❥ Sensaties van elektriciteit of prikkels die onder je huid stromen of door je bloed. Het kan aanvoelen als tintelingen, stromend water, een vurig gevoel of een innerlijke subtiele wind die door de energiebanen waait.

❥ Kriya’s. Dit zijn onvrijwillige en ongecontroleerde trillingen, schokken of schudden van het lichaam of lichaamsdelen. Het vrijkomen van oude onderdrukte energie. Vaak voornamelijk in de nacht. Kan erg vermoeiend uitwerken. Niet grappig als ’s ochtends de wekker gaat en je gewoon weer aan het werk moet.

❥ Spontane veranderingen in de ademhaling.

❥ Energetische grenzen lijken te vervagen. Alsof alles energetisch door je heen beweegt. Een gevoel van transparant zijn. Soms wordt hier een te groot empathisch gevoel onder je aandacht gebracht.

❥ Intense hitte en warmte onder aan de rug. Die langzaam opstijgt en opklimt. Sterk brandende sensaties in de ruggenkolom of bij het open branden van het kruinchakra, het hoofd. De bovenkant van het hoofd. Soms uitbreidend naar andere lichaamsdelen. Het innerlijke vuur stijgt op. Bij intense hitte zie je vaak dat de persoon erg krachtig en sterk is. De wilskracht is sterk ontwikkelt en de persoon gaat heftig in verzet. Dan is het branden onhoudbaar.

❥ Intense energiestromen opmerken. Zoals tintelingen, bubbels, belletjes, in lichaamsdelen of de hersenen. Vooral de intense hitte in de ruggengraat is kenmerkend voor Kundalini.

❥ Energetische intolerantie. Bepaalde personen, voeding of situaties triggeren het energetische lichaam sterk. Men wil zich niet meer verbinden met deze personen of situaties simpelweg omdat het niet goed voelt. Ziek worden na het eten van voeding dat je normaal zonder problemen ook altijd kon eten. Zonder te weten waarom, er is geen logische verklaring, wordt het wel heel sterk gevoeld.

❥ Hart orgasmes en hersenen orgasmes. Sterke bliss sensaties vlak boven je hoofd.

❥ Voelen dat je je centrum kwijt bent, voelen dat je “overal” aanwezig bent. In de wind, in de zon, in de aarde, in de ander, in een bloem. Aarden en wortelen in alom aanwezigheid.

❥ Pas op met therapieën en energetische behandelingen! Als Kundalini wakker is ben je tijdelijk super gevoelig en erg kwetsbaar energetisch. Laat niet zomaar iemand in deze fase op energetisch of op spiritueel vlak aan je systeem of energieveld werken. Je hebt echt iemand nodig die Kundalini begrijpt of nog beter iemand die met deze energie kan werken. De therapeut, therapie of behandeling moet heel zuiver zijn en met een pure zuivere intentie.

Symptomen Kundalini ontwaken psychisch

 

❥ Diepe angsten die plots opspelen, paniekaanvallen, sterke innerlijke onrust. Niet te stoppen continue gedachten stroom. Dit zie je vaak als Kundalini opstijgt naar het hoofd en daar “vastloopt”.

❥ Groot contrast in stemmingen ervaren, van heel blij tot diep verdrietig. Ongeacht of er externe triggers zijn of niet of. Sterk wisselende veranderingen in stemming en gemoedstoestand. Erg vermoeiend. Sommigen worden in deze fase bestempeld als “bi-polair”.

❥ Gevoelens van gelukzaligheid en kinderlijke blijdschap.

❥ Een diepe liefde ervaren die je tot nu nog nooit eerder hebt gevoeld. Een diepe liefde voelen voor het leven, de medemens en diepe compassie voelen. Een liefde die overweldigend aanvoelt, alsof je hart te klein is en uit elkaar gaat spatten.

❥ Gevoelens van diepe eenheid ervaren of juist in contrast met gevoelens van extreme vervreemding en afgescheidenheid.

❥ Een diepe zielenpijn ervaren. Alsof je de pijn en het leed van de hele wereld kunt voelen. Een pijn die ondraaglijk lijkt (de donkere nacht van de ziel, dit is een inwijding).

❥ Plotselinge spontane regressies en je emotioneel voelen op een pure kinderlijke manier. Vaak staat dit in verband met het emotionele pijnstuk en de leeftijd die je had waarop dit gebeurde.

❥ Depressies en diep verdriet als er oude emotionele pijn vrijkomt.

❥ Je leeg voelen, innerlijke leegte ervaren. Dit zie je vaak na een periode van bliss en gelukzaligheid. Ook voel je dit na het verdwijnen van negatieve kernovertuigingen. Inwijding in de Grote Leegte.

❥ Vaak ontstaat er een (tijdelijke) extreme gevoeligheid. Mensen verdragen openbare plekken of grote groepen helemaal niet meer. Zelfs de bakker om de hoek bezoeken wordt een uitdaging. Intolerantie voor geweld, nieuws, sarcasme, subtiele negatieve energieën etc. In deze fase zoeken mensen afzondering.

❥ Mensen dromen vaak van slangen voorafgaand aan een Kundalini ontwaken. Ik droomde dat ik gebeten werd door drie verschillende slangen. Twee jaar later kreeg ik een spontaan Kundalini ontwaken. De slang is een bekend symbool van Kundalini. Zij staat symbool voor transformatie, transmutatie, dood en de wedergeboorte.

❥ Zeer levendige dromen en lucide dromen, soms nachtmerries. Beelden uit vorige levens komen omhoog.

Symptomen Kundalini ontwaken fysiek

 

❥ Overgevoeligheid en overstimulatie. Tijdelijk overgevoelig voor licht, geluid, geuren, voeding, grote menigten, bepaalde situaties. De prikkels van het dagelijkse leven lijken overweldigend voor het zenuwstelsel. Men verlangt naar rust en afzondering.

❥ Spontane orgasmes, soms spontane full body orgasmes.

❥ Problemen met de spijsvertering. Gebrek aan eetlust of juist te veel eetlust, zin in voeding die je normaal niet eet of lust, telkens veranderen van voedingsbehoefte, allergieën en intoleranties. Veel behoefte aan koolhydraten en suiker. Soms vlees. Het lichaam vraagt om bepaalde stoffen.

❥ Tijdelijke veranderingen in gezichtsvermogen en gehoor.

❥ Velen hebben tijdelijk hartklachten. Zoals pijn op hartchakra, hart fladders, onregelmatige hartslag of hartritmestoornissen.

❥ Gewichtsschommelingen: Afvallen of aankomen zonder veranderingen in je voeding. Het metabolisme van het lichaam veranderd.

❥ Slapeloosheid of het tegenovergestelde juist veel behoefte aan slaap, extreme vermoeidheid of vermoeidheid en de noodzaak om de hele tijd te slapen. Vermoeidheid die gedurende de dag plots komt opzetten en je het gevoel geeft dat je gewoon nu moet slapen.

❥ Problemen met lichaamstemperatuur. Plotseling extreem warm aanvoelen (innerlijk, zonder zweten) of een extreme lichamelijke koude voelen.

❥ Druk of pijn in bepaalde lichaamsdelen of op en rondom bepaalde energiecentra (chakra’s).

❥ Extreme hoofdpijn als Kundalini het kroonchakra gaat doorboren.

❥ Veranderingen in huid. Jeuk, exczeem, huiduitslag (detoxen via de huid).

❥ Soms ontwikkelen mensen tijdens een intens Kundalini ontwaken een auto-immuunziekte (CVS/ME, problemen met schildklier, fibromyalgie). Dit kan het gevolg zijn van bijnier stress.

❥ Vele onverklaarbare fysieke klachten en ongemak. Ik ben in de periode dat ik door dit ontwaken heen ging vele, vele malen langsgegaan bij de huisarts met telkens weer een andere klacht. Neurologische klachten zie je ook vaak. Ongecontroleerde spiertrekkingen, pijn of gevoelloosheid in ledematen. Vaak gaan deze na verloop van tijd ook weer over.

Tips: wat kan helpen bij symptomen veroorzaakt door een Kundalini ontwaken?

 

Allereerst zou ik bij aanhoudende lichamelijke symptomen altijd de huisarts of een specialist raadplegen. Kundalini kan oude energie en trauma’s vrijmaken waardoor er fysieke klachten kunnen ontstaan die wel degelijk behandeld kunnen of moeten worden door een arts. Dus wees erg voorzichtig met het te snel toeschrijven van jouw klachten aan Kundalini. Weet jij zeker dat jouw ongemak veroorzaakt wordt door Kundalini, probeer dan onderstaande tips eens uit.

 

Water

 

Elke sterke energiestroom in het lichaam kan worden gestabiliseerd met water. Water is een goede geleider van energie. Zwemmen in zeewater kan wonderen verrichten! Maar ook douchen, baden en zwemmen.

 

Zout

 

Zout kan helpen met stabiliseren en aarden. Sole drinken, zout in je badwater of voeten bad. Breng een bezoek aan een zoutkamer of zout sauna.

 

Voeding

 

Het advies bij een Kundalini ontwaken is vaak, zorg dat je vele kleine maaltijden verspreid over de dag eet. Eet kleine hoeveelheden om de 30 minuten. Ayurvedische artsen adviseren een beetje melk en brood. Mits je dat verdraagt natuurlijk. Ik heb een koemelk allergie en verdraag gluten niet meer. Dus ik neem fruit en rijstwafels. Bijna iedereen voelt dat zij echt meer behoefte hebben aan koolhydraten. Helaas. Luister naar je lichaam. Het bijhouden van een voedingsdagboek  kan zeker helpen. Ik heb dat ruim een jaar gedaan omdat ik plotseling allerlei intoleranties had en het heeft me enorm geholpen.

 

Aarding

 

Aarding is bij een actieve Kundalini van levensbelang. Dus loop lekker veel op blote voeten. Het liefst op zand of het natte gras. Gebruik een aardingsmatje of aardingslaken in je bed. Maar ook voedsel dat aardend werkt. Groenten die groeien in de donkere vochtige aarde. Zoals aardappel, wortelen, knollen. Het voedt de yin energie en nieren. Het vreemde is dat ook chips, vet eten en frietjes dat doen…. Dus wees niet al te streng voor jezelf.

 

Wervelkolom

 

Kundalini reist door de chakra’s maar vooral ook wervelkolom. Het kan helpen om de wervelkolom soepel te houden en te corrigeren als dit nodig blijkt te zijn (scheefstand in bekken of rug). Is Kundalini overactief? Probeer dit eens. Ga liggen op je rug, met gebogen knieën, op een harde ondergrond. Dit kan buiten zijn maar bijvoorbeeld ook de harde ondergrond van de badkamer. Dat is ook prima. Armen naast je. Druk nu je tong tegen je gehemelte en ontspan het perineum (de spier tussen je anus en geslachtsdeel). Of als dat niet lukt, druk dit gebied naar beneden.

 

Knieën

 

Als je loopt, staat of beweegt met je knieën op slot of de neiging hebt om te overstrekken dan kan de Kundalini stroom sterker zijn. Dus ontspan je knieën. Houd ze zacht en lichtjes gebogen. Gebruik je beenspieren.

 

Pranayama's

 

Pranayama’s zijn ademhalingsoefeningen uit de yoga traditie. Onderstaande oefening heeft ook een effect op de nervus vagus. Deze is verbonden met het parasympatische zenuwstelsel en helpt je met ontspannen. Heb je veel last van onrust en hitte/koude, probeer dan deze oefening eens uit.

 

Ga ontspannen zitten. Dit kan in lotushouding, kleermakerszit, maar ook gewoon zittend op de bank. Zorg ervoor dat je een rechte rug hebt en je schouders en armen ontspannen zijn.

 

❥ Laat je linkerhand ontspannen op je knie rusten.

❥ Plaats je wijs- en middelvinger tussen je wenkbrauwen.

❥ Druk met je rechter duim de rechterkant van je neus dicht en adem vervolgens diep in door je linkerneus gat. Houd je adem even vast.

❥ Sluit nu met je rechter ringvinger je linker neusgat af en laat je duim los.

❥ Adem lang en diep uit door je rechter neusgat.

❥ Adem ook weer diep in door je rechter neusgat en houd je adem weer even vast.

❥ Druk met je duim je rechter neusvleugel dicht en adem uit door je linker neusgat.

❥ Adem ook weer diep in met je linker neusgat.

❥ Houd je adem even vast en sluit wederom je linker neusgat af en laat je duim los.

❥ Adem uit door je rechter neusgat en adem ook weer lang en diep in met dit neusgat.

❥ Als je ‘m eenmaal door hebt is het super simpel!

 

❥ Je kunt deze ademhalingsoefening trouwens ongeveer 5 minuutjes doen. Daarna ga je lekker weer ‘gewoon’ ademen zonder ergens bij na te denken of in bij te sturen.

 

Zenuwstelsel ondersteunen

 

De gevoeligen zullen vooral last hebben van een overprikkeld zenuwstelsel dat overuren moet draaien bij een kundalini ontwaken. Ik gebruik daarvoor natuurlijke kruiden en supplementen. Maar ook etherische oliën. Mijn favorieten zijn bergamot olie (zenuwstelsel) en frankincense (fijn voor concentratie en meditatie). Passiebloem, citroen melisse, valeriaan en avena sativa tinctuur vind ik ook lekker werken. Ook de B vitaminen, mineralen (magnesium en calcium) en CBD olie kunnen het zenuwstelsel helpen. En natuurlijk voldoende rust en ontspanning.

 

Lever ondersteunen

 

Een kundalini proces vraag extreem veel energie van het lichaam en de organen. Vaak moet de lever ontzettend hard werken om alle rommel op te kunnen ruimen. De lever ondersteunen is erg belangrijk. Ik heb dat gedaan met voeding, mariadistel en choline. Maar ook N-acetylcysteine en glutathion zijn goede ondersteuners. Verder is er een hoger verbruik door het lichaam van de aminozuren. Dus aanvulling kan soms nodig zijn.

 

Rug en spierklachten

 

Bij heftige spier- of rugklachten, consulteer een goede chiropractor. Het loont de moeite om de wervelkolom “af te stellen”. Stretchen om energie in beweging te brengen en te houden is ook erg ondersteunend. Maar ook acupunctuur en massages werken erg fijn op de energiebanen.

 

Intuïtie

 

Het is ontzettend belangrijk om tijdens een Kundalini ontwaken te luisteren naar je intuïtie. Je lichaam en intuïtie gaan jou nu feilloos door dit proces heen leiden. Kundalini kun je niet forceren en ook niet buigen naar jou wil. Dat zal ontzettend pijnlijk zijn.

 

Energetische hulp en begeleiding bij symptomen Kundalini ontwaken

 

Vermoed jij dat jouw klachten samenhangen met een Kundalini ontwaken? Dan kan ik je hierbij ondersteunen. Wat ik niet doe: Kundalini activeren. Soms ontvangt iemand tijdens een healing spontaan een Shaktipat blessing. Maar dat is niet aan mij. Dat wordt gegeven vanuit de Bron. Als dit spontaan gebeurt weet ik dat de persoon ook (psychisch) klaar is voor deze inwijding. Vaak vinden cliënten mij wanneer Kundalini bij hen stagneert. Dan ervaar je flinke lichamelijke klachten. Of zij schieten in overdreven controle en verzet. Dan ervaar je veel psychisch lijden. Als jij niet zeker weet waar je klachten vandaan komen, kan een energetische reading je helpen. 

 

Kundalini heeft maar één doel. Leven in dienst van het ware Zelf en de waarheid. Het niet-authentieke wordt gezuiverd uit je systeem. Jouw pad hierin is uniek. Respecteer de Kundalini energie en luister naar je intuïtie. Het is een zelfsturend proces en dit proces is intelligent.

 

Eer het proces. Vertrouw deze kracht. Geef je over aan deze kracht. Hou van deze kracht. Zij is de zachte energie van de Grote Moeder.

 

© Tamara van de Beek

dewijsheidvanhethart.nl


 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland