Rondjes in de kosmische was-/spoel-droogmachine ♥ Fran Tielemans ♥ Lichtwerkers Nederland


Na zovele rondjes in de kosmische was-/spoel-droogmachine kan het wat voelen alsof je door een onzichtbare hand bent opgetild en weer neergezet op een heel andere plek. Je kan je kwetsbaar als een pasgeboren kind voelen, verbaasd om zich heen kijkend naar de wereld waarin je bent terechtgekomen, wat onzeker over de te volgen weg, misschien met wat weemoed om wie of wat je achter je hebt gelaten.

Bewust of onbewust voel en besef je dat jij en wij en de hele maatschappij grote stappen neemt/nemen in het veranderen van zienswijze, van aanpak, van organisatie.

 Je kan je zo ongemakkelijk voelen terwijl je je eigen grenzen aan het verleggen bent, terwijl je oude patronen aan het doorbreken bent, en ook ongeduldig, wanneer het je allemaal niet snel genoeg gaat, en wat angstig, omdat het zo overweldigend aanvoelt allemaal.

Je kan je wat ontmoedigd voelen, wanneer je telkens weer op muren van weerstand botst van anderen om je heen, wanneer je jouw stukje vernieuwing in de wereld brengt, en door het hoge spanningsveld kan je al snel irritatie opwekken bij wie het hoge transformatietempo niet aan kan of niet aan wil.

Deze maand draagt een 10/1-trilling, en dat confronteert je voortdurend met de keuzes die je hebt gemaakt, en die je dient te maken, en hoe meer je geaard bent én verbonden met je hart en ziel, hoe helderder en makkelijker die keuzes zijn, en hoe minder je in een impasse zal blijven door versluiering, (des)illusie en verwarring.

Je weet, jouw Zon, jouw eeuwige kern van liefde, kracht , helderheid, vrolijkheid, wijsheid - dat is je kompas, dat is je 'geweten', dat is je grootste troef.

 Aan jou om die aan het stuur van je wagen te laten, of niet.

Laat jij je meesleuren door 'de energie van het moment', of gebruik je de energie om jouw leven en de wereld weer een stuk meer vorm te geven? Een goeie vraag om bij stil te staan in deze bewogen week op weg naar een krachtige Volle Maan van 16 april.

Fran Tielemans
www.maitreya.be


 

The origin of toxic masculinity

 Zondag 17 april 2022, 20:00 uur • Pamela Kribbe en Gerrit Gielen • Engelstalig

 

Jeshua zal uitleggen hoe giftige, agressieve mannelijke energie het resultaat is van de samenleving die jongens en mannen op een bepaalde manier behandelt. Traditioneel wordt de speelse jongen in een man geleidelijk onderdrukt en gedisciplineerd door zijn ouders en door de samenleving. De eisen die aan hem worden gesteld om 'een man te worden' betekenen vaak dat een jongen zowel zijn gevoeligheid als zijn avontuurlijke, provocerende deel moet wegduwen om een verantwoordelijke volwassene te worden. De verantwoordelijkheid die van hem wordt gevraagd, wordt vaak begrepen in termen van het dienen van zijn land, religie en familie.

 

De avontuurlijke jongen, die graag het nieuwe en onbekende wil verkennen, wordt ingetogen en dit veroorzaakt diepe pijn, omdat de jongen in wezen de sleutel in handen heeft tot de ziel van de man, zijn individualiteit.

  Losgekoppeld zijn van je ware inspiratie veroorzaakt verdriet, woede en uiteindelijk depressie en agressie.

 

Giftige mannelijkheid ontstaat wanneer mannelijkheid in hokjes en rollen wordt gedwongen die de jongen doden en een man dwingen zichzelf tot slaaf te maken: door de natie, het gezin, de gemeenschap te dienen, wordt hij gedwongen zijn individuele vrijheid te ontkennen, en helaas zijn vermogen om zich uit te drukken; de gaven van zijn unieke ziel in deze wereld.

 

Uiteindelijk kan de man de hokjes gaan verheerlijken die hem gevangen houden. Hij kan fanatiek nationalistisch, racistisch, religieus of seksistisch worden. Zijn gedrag kan dan expliciet agressief en destructief worden, zoals we nu zien gebeuren in de oorlog in Oekraïne.

 

 Jeshua zal spreken over de oorsprong van dit soort agressieve, giftige mannelijke energie en wijzen op manier om de mannelijke wond aan te pakken, een collectieve wond die generatie op generatie wordt doorgegeven.


Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.