Pasen, volle maan, de weg van Osiris: Van lijdensweg naar wederopstanding ♥ Willemien Timmer ♥ Lichtwerkers Nederland


Pasen, tegenwoordig vooral gerelateerd aan het Christelijke geloof van de lijdensweg en wederopstanding van Jezus. Een verhaal van origine voortkomend uit de veel oudere mythologie van Isis en Osiris.

Terwijl het op ons Nederlandse/Europese grondgebied van origine (Germaans) gericht was op Ostara en het lente feest.

❥ De essenties zijn soortgelijk: van het oude, verwonde, pijnlijke, moeilijke en/of verdrietige gaan we over naar vernieuwing en de terugkeer van de zon oftewel het licht. Naar een nieuwe geboorte zogezegd, een nieuwe vorm en een nieuw leven.

 

Dwars door de lijdensweg heen wordt het nieuwe, oorspronkelijke en het meesterschap geboren én zichtbaar


❥ Dat is de weg die Osiris symboliseert en die Yeshua heeft bewandeld.

Wat je ook geloofd…..qua cyclus stappen we op dit halfrond uit de winterperiode en in de lente… levenskrachten gaan weer stromen door de natuur, bloesem bloeit, de vogels zingen. De wederopstanding van de natuur uit schijnbare ‘de dood’ van de winter.

Gisteren op Stille Zaterdag was het volle Maan, zo vlak voor Pasen. Vol ornaat, diep oranje en groot(s), vlak boven de horizon kwam zij op, deze avond.

Deze volle maan in het teken weegschaal balanceert en of laat de onbalans die is, meer dan ooit zichtbaar worden. (O.a. met betrekking tot machtsmisbruik, macht versus kracht, emoties en soortgelijke scheefstanden die weerhouden om echt in je eigen kracht op te gaan staan.) Zodat deze doorgrond, omgekeerd en of gebalanceerd kan worden.

De cyclus is rond. Het proces is 'vol', net als de maan.... tijd voor vernieuwing, verandering en een nieuwe levensstroom. Het is tijd!


❥ Laten we innerlijk meebewegen met die levensstroom. Het oude achter ons laten en gericht zijn op wat aan nieuwe mogelijkheden innerlijk voelbaar wordt.

Laten we ons richten op ons hart waarin de innerlijke levenskracht gevoeld en her-innert wordt. Nieuw licht dat ook in ons geboren wordt, nieuw bewustzijn wat beschikbaar komt. Innerlijk weer herrijzen in hernieuwde oorspronkelijke kracht, tot bloei komen en in volle glorie en de authentieke kracht stralen, zoals alleen jij dat kan!

❥ Fijne pasen!

© Willemien Timmer
www.apofyliet.nl

Foto 1: de volle maan, begin van vanavond © Willemien Timmer
Foto 1: de volle maan, begin van vanavond © Willemien Timmer
Foto 2: Osiris in de groene kleur staat voor de vruchtbaarheid van het nieuwe. Osiris is de belichaming / symboliek van de wederopstanding! © Willemien Timmer
Foto 2: Osiris in de groene kleur staat voor de vruchtbaarheid van het nieuwe. Osiris is de belichaming / symboliek van de wederopstanding! © Willemien TimmerBlijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.