Oordeel niet over andermans pad van bewustwording ♥ Kimberley Kooijman♥ Lichtwerkers Nederland

Het pad van bewustwording of spirituele pad is voor elk persoon uniek.

Soms moet iemand door een crisis voordat hij/zij op het spirituele pad belandt. Soms is hij wakker geworden op het gebied van wereldproblematiek en leidt dat tot spirituele groei.

Soms is er een heftige ervaring die leidt tot nieuwsgierigheid naar het spirituele, soms een bizarre paranormale ervaring of de dood van een belangrijk dierbaar persoon.

Er zijn mensen die spirituele ervaringen onder het kleed schuiven als toevalligheden en hier verder niet mee aan de slag gaan. Dat is uiteraard prima, ieder zijn pad.

En er zijn mensen die er wel iets mee doen. Ze beginnen vaak met een beurs te bezoeken of zoeken via Facebook of het internet naar de verschijnselen die zij hebben meegemaakt of bepaalde heftige dromen die zij hebben gehad.

Een ongeluk, hersenschudding, hersenbloeding, hartinfarct of hartaanval, ervaring door drugs of bijvoorbeeld een scheiding, burn-out of depressie kunnen ook leiden tot spirituele groei en bewustwording. Er kunnen ineens paranormale gaven ontstaan of heldervoelendheid, helderwetendheid of helderziendheid. Zintuigen en intuïtie versterken en men kan totaal anders in het leven komen te staan.

 

Eenmaal op het spirituele / bewuste pad gaan er vele werelden voor je open...


Herkenning bij andere mensen, delen en dan de wens om verder te groeien. Je gaat op zoek naar meer informatie en probeert langzaamaan jouw leven te beteren en jouw gedachtewereld aan te pakken. Het herprogrammeren van jouw eigen gedachten is nogal een behoorlijke klus en dat vergt veel toewijding.

Je treedt meer buiten jouw comfortzone. Staat open om nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe paden te belopen en compleet andere wegen te kiezen, die je normaliter nooit zou kiezen.

Alles wat je geleerd hebt moet vaak worden herschreven.

Vele trauma's kunnen het pad saboteren, vertragen of bemoeilijken.

 

Het is belangrijk om zeer diep tot de kern te komen om wezenlijk verder te komen


Je moet vaak door jouw eigen hardnekkige patronen heen. In het begin door jouw eigen toxic gedrag heen. Door jouw beperkende overtuigingen heen.

Vele splinters eruit trekken om steeds zuiverder in het leven te komen staan.

Het is helemaal niet erg om hier hulp bij in te roepen van een coach of andere lichtwerker die verstand heeft van jouw problematiek.

Uiteindelijk zal je gaan merken dat je anders in het leven komt te staan. Dat vele dingen je niet meer zo dusdanig raken als ze voorheen deden. "Ego-zaken". Sensatie, kritiek, oordelen.

 

Je zult bijvoorbeeld ook niet meer naar bepaalde programma's kijken of misschien wel helemaal de tv vaarwel zeggen

 

Je zal veranderingen opmerken in jouw eetpatroon en ook dat je gewicht zal verliezen. Veranderingen in jouw dag- en nachtpatroon. Bepaalde vrienden vallen weg, mensen die al heel lang in jouw leven waren, familie. En je zal ook merken dat je tegenstand zal krijgen, wat nog veel zal lostrillen (teweegbrengen).

Aangezien iedereen op dit pad van ver komt, vaak ook niet per ongeluk op dit pad is belandt en er stapje voor stapje is gekomen, stukje bij beetje, jij er zelf ook niet binnen een half jaar was, is het belangrijk om niet te oordelen over andermans pad.

Ik zie het nog veel te vaak gebeuren dat mensen commentaar hebben op elkaar over wat ze eten. Bijvoorbeeld vlees. Ooit at jij dat ook en ooit besloot jij om er mee te stoppen. Accepteer dat dit voor iemand anders wellicht nog komt of tijd nodig heeft.

Dit geldt ook voor meditatie, fluoride, suiker, homeopathie (stoppen met bepaalde medicatie), je vertrouwen in de regering/het systeem, het beoefenen van yoga en ook op het gebied van seks.

Besef en accepteer dat sommige mensen nooit in zullen zien dat bepaalde zaken zo zijn zoals ze zijn. 

 

❥ Sommige mensen vinden weinig nadenken over problematiek fijn, houden het liever bij de comfortzone en zijn bang om hun vertrouwde leven/wereld kwijt te raken.

 

Ondanks dat ze wel spiritueel aangelegd zijn zullen zij zichzelf verdoven of dit wegdrukken. Ook werk kan een vorm van wegdrukken zijn of een relatie.

Voel je nooit superieur of beter dan de ander. Ook al is het wezenlijk zo, integriteit is alles. Je kan beter een helpende hand toereiken voor een ander of bewustwording delen.

 

Onthoud ook altijd van hoever jij hebt moeten komen.

 

Oordelen of jezelf beter voelen brengt jou in een lagere trilling, het verlaagt jouw frequentie en het leidt af van jouw pad.

Het is zelfs zo dat hoe ignorant iemand ook over kan komen, iemand zomaar over 2 of 3 jaar in een major bewustzijnshift terecht kan komen waardoor hij/zij totaal anders in het leven komt te staan.

Verslavende middelen zijn nooit goed voor het bewustzijnsproces. Dit houdt het tegen. Probeer gebruik van medicijnen en andere drugs en alcohol zoveel mogelijk te beperken.

En voor andere dingen alternatieven te zoeken. We leven in zo een mooie tijd waarin we werkelijk ALLES vanuit onze luie stoel kunnen bestellen, hoe kan het zijn dat we alsnog de keuzes maken die we maken? Vertrouwdheid? Bang voor het onbekende?

Er is geen quickfix tot spirituele groei...


Er is geen coach die jouw spirituele pad kan versnellen (zoals zij beloven), alles komt namelijk op juiste moment, divine timing genoemd. Je zal er jouw leven lang over doen om tot bepaalde bewustwording of inzichten te komen en jouw inzichten kunnen ook steeds schommelen en wisselen.

Je kunt niks forceren, je kan het wel stimuleren.

❥ Tevreden zijn met waar je staat. Niet oordelen of te hard zijn voor jezelf. Tevreden zijn met wat je hebt. Trots zijn op wat je hebt bereikt. Dit bespoedigt jouw proces.

In plaats van mee te doen aan de verdeel-en-heers technieken van de menigte, om alleen maar te kijken naar wat ons verdeeld in plaats van wat ons verbindt laten we elkaar supporten op elkaars pad.

De manier om saamhorigheid te creëren is om een voorbeeld te geven van hoe het wèl kan.

Goede daden doen. Niet roddelen, je tijd niet verspillen aan sensatie. Straatvuil opruimen, een dakloze helpen (zonder het op fb te moeten vermelden).

Laten we met zijn allen de wereld een stukje mooier maken. Dat is waar spiritualiteit om draait.

Ik vind het leuk dat je de tijd hebt genomen om dit te lezen. Mocht je iemand kennen die deze tekst wel kan gebruiken, deel het of tag die persoon.

Namasté, I salute you! 🕉

Kimberley Kooijman
www.flowmazing.nl


 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Starseed Special Transmissie en meditatie

Wieteke Koolhof channelt Arjun van de YahYel op zondag 25 april om 20:00 uur

 

Nieuw! Verlichtingsactivatie

Zondag 9 mei om 20:00 uur door Davy Diekstra

 

Nieuw! E - TEA - 2

Introductie van de YahYel door Wieteke Koolhof en Denise DiekstraLichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland