Ondersteunend Energetisch / Kosmisch Journaal ♥ Kimberley Kooijman ♥ Lichtwerkers Nederland


+ Tweelingzielenupdate + Nieuwe Maan in Vissen + Mercurius Retrograde 

Enorme onrust. Geen zin hebben of moeite hebben om de dingen voor elkaar te krijgen. Onrust bij kinderen en dieren. Mensen zijn snel op hun teentjes getrapt/boos. 

Je voelt dat er iets in de lucht hangt, maar wat? Ik vertel hier uitgebreid over in mijn journaal.

Symptomen: Onrust, moeite met slapen, piekeren, hoofdpijn, rugpijn/nekpijn, pijn in de handen, wazig zien/ vlekken zien, oorsuizen, hoge piep in het oor, overmatig zweten/stinken, hartkloppingen/overs;aan van het hart, dubbele getallen zien, lichtgeraaktheid, geïrriteerd, discussies/ruzie, vijandigheid, jaloezie, drama, sentimentaliteit/ hang naar het oude, opruimdrang, koopzucht, verslavingszucht, trek in zoetigheid en vettigheid, meer koffie drinken, weerstand in zaken (geen zin hebben), verzanden in oud gedrag/ zelfsabotage.

Mercurius Retrograde, wat houdt dit in ?

 

It's the most wonderful time of the year! #sarcasme. Mercurius Retrograde is op zijn zachtst gezegd niet iets waar je naar uit zult kijken. We zaten al een aantal weken in de schaduw periode maar je kunt nu merken  dat de planeet retrograde is gegaan. Retrograde houdt in dat hij in tegenovergestelde richting draait. En dit zorgt voor weerstand. Dit kan je op vele manieren merken.

Weerstand in zaken. Onderhandelen gaat moeilijk en er zijn mogelijk vertragingen of voorstellen worden zonder pardon van tafel geveegd. Probeer het tactisch te spelen als je hiermee van doen hebt. Het kan dat je extra moeite dient te doen (aan de hand van een vriendelijk gebaar). Hard tegen hard heeft geen zin, daar win je niks mee in deze periode.

Problemen met de techniek/apparaten. Je kunt de afgelopen weken al gemerkt hebben dat er van alles mis ging. Slechte internet verbindingen, mails die niet verstuurd werden of aankwamen. Problemen met betalingen, apparaten die ineens kapot gaan of stuk lijken. Vooral met computers/laptops/TV's (aansluitingen) en telefoons is er veel aan de hand.

Onvoorziene rekeningen. Dit is helaas een tijd van onvoorziene rekeningen, door een stom ongelukje kan je ineens met een rekening van honderden euro's komen te zitten. Check goed of je niet nog een openstaande rekening hebt staan ergens zodat je geen extra kosten krijgt. Probeer jouw hoofd erbij te houden.

Laat je niet in de maling nemen! In deze tijd liggen oplichters op de loer en slaan hun slag. Kijk uit met scam/fraude/oplichting. Check alle rekeningen dubbel. Koop niets op afstand en ook als je een voorstel krijgt die te goed lijkt om waar te zijn, check alles en teken vooral nu even geen contracten. Je kan je onrustig voelen en je kan het gevoel hebben dat je actie moet ondernemen maar je kan ook even wachten tot deze retrograde periode voorbij is, tot je weer helder kan nadenken.

Problemen met communicatie: Communiceren is moeilijk in deze periode. Ego gedrag wil zijn gram halen, gelijk hebben en scoren. Dat kan je merken en als empaat kan je je ook behoorlijk geïntimideerd voelen door bepaalde mensen of door een bepaalde energie. Neem gerust een stapje terug als je dit bemerkt. Geef gerust aan dat je de omgang niet prettig vindt en het gesprek liever op een ander moment of op een andere manier voortzet.

De komende weken moeten er andere manieren gevonden worden om met elkaar te communiceren. We mogen er eerst achter gaan komen dat bepaalde manieren niet werken. Pas dan kunnen we het veranderen.

Kleine ongelukjes. Er kan van alles gebeuren. Je laat iets uit je handen vallen, je knoeit (op jezelf), je stoot jezelf (kan soms pijnlijk zijn). Retrograde is op vele manieren merkbaar.

Dingen gaan mis. Gerechten kunnen mislukken/aanbranden.

 

Vertragingen / afzeggingen

 

Mensen komen te laat of komen niet. De energie vraagt veel van mensen en voelt behoorlijk stroperig aan. Hierdoor kunnen mensen veel weerstand voelen om ergens heen te gaan. Grote kans dat als je een verjaardag hebt het rustiger zal zijn/er veel afzeggingen zijn. Ook in het openbaar vervoer zul je vertragingen kunnen hebben en apparaten kunnen storen. Zorg van te voren dat je OV-kaart is opgeladen en dat je extra geld bij de hand hebt voor het geval er een pinstoring is.

 

Mensen uit het verleden komen terug

 

Tijdens de retrograde periode is de kans groot dat iemand uit jouw verleden terug contact opneemt. Vaak een ex/geliefde.

Het is goed om te kijken wat de intenties zijn waarmee mensen terug komen. Hebben ze geleerd van het verleden? Of voelen ze zich gewoon eenzaam?

Er klaar mee zijn

 

Het er klaar mee zijn heeft een hoogtepunt bereikt.  Het is een tijd van grote grenzen stellen. Strepen trekken. Punten zetten. Of alles weggummen en weer helemaal opnieuw beginnen. Alles is mogelijk. De kaarten worden opnieuw geschud, alleen er is nu even niemand die open kaart lijkt te spelen en dat kan heel erg frustrerend zijn.

 

Hoge energie / vruchtbare ideeën 

 

Er heerst een hoge energie tussen de speciale poorten in en dat kan voor onrust zorgen. Veel goede ideeën kunnen naar boven komen, inzichten. 

Plannen voor de lange termijn en voor de toekomst. Grote manifestatiekracht.

Ook familiair kunnen er plannen gemaakt worden. De wens voor een kindje kan uitgesproken gaan worden of in jouw hoofd spelen.

Maar ook ideeën rondom kinderen, een andere aanpak. Misschien een andere school of thema's rondom opvoeding of rondom het veranderen van jouw eigen gedrag. 

 

Patronen doorzien - X-ray eyes

 

De afgelopen maanden hebben ervoor gezorgd dat je bepaalde patronen doorziet. Je ziet het nu anders dan voorheen. En je kan het ook niet meer ander zien. Ineens doorzie je alles en iedereen. 

Dit zal alles anders maken en ervoor zorgen dat je een compleet nieuwe aanpak gaat vinden om met mensen en zaken om te gaan. En dat je bepaalde zaken dus ook niet meer aan zult trekken omdat lessen zijn geleerd.

De impact van dit alles heeft een sneeuwbal effect en zal nog een lange tijd voelbaar zijn en tevens in ontwikkeling zijn.

De vele poorten dit jaar zorgen ervoor dat een  grote nieuwe lichting bewuste/spirituele mensen en ik verwacht dat de lichting groot gaat zijn, dit gehele jaar.

Wij zijn er voor deze mensen om ze verder te brengen op hun pad. Blijf dus vooral doorgaan met jouw licht schijnen en mooie dingen delen zodat deze mensen je ook weten te vinden of gelijkgestemden weten te vinden.

 

Het spel is gespeeld

 

Voor sommige mensen is het spelletje nu gespeeld. Óf ze draaien compleet door, óf ze gaan inzien dat ze compleet vast zitten in hun eigen web van leugens & bullshit (verhalen) en dat het anders moet.

Toegeven? Of op dezelfde voet doorgaan met het risico om helemaal niets meer over te houden?

Er hangt veel koppigheid in de lucht dus voorlopig geeft niemand een strobreed toe.

 

Rauw - intens - eerlijk

 

De energie is rauw, intens en eerlijk. Open en zonder filter waardoor er hele mooie dialogen kunnen ontstaan met veel diepgang en samen tot bijzondere oplossingen gekomen kan worden.

 

Alle kanten opgeslingerd worden / rollercoaster

 

Je kunt je alle kanten opgeslingerd voelen.

Somberheid/vrolijkheid/enthousiasme/moeheid/boosheid/agressie/chagrijnigheid/lachkicks/huilbuien. 

Niets is gek in deze energie. Op bepaalde momenten kan je er compleet doorheen zitten. Moeite hebben met je bed uit te komen. Met eten voor jezelf of jouw gezin te verzorgen. Moeite met alle saaie klusjes die gedaan moeten worden. 

Boosheid is een hele normale emotie in deze periode dus denk niet dat er iets mis met jezelf is. Probeer alleen te kijken of je iets aan jouw humeur kan veranderen of als je weerstand voelt om hulp te vragen.

Het is belangrijk om luchtigheid in de dagelijkse gang van zaken te scheppen zodat je ze voor elkaar krijgt.

 

Tweelingzielen / soulmates / zielsliefde

 

De energie is rauw en eerlijk maar door de vele planeetstanden en Mercurius in Retrograde verloopt de communicatie nu moeizaam en beide zielshelften zijn nu koppig. (Ego energie)

Er is een andere manier van communiceren nodig. Op de oude voet kom je niet verder en is de situatie vastgelopen.

Het kan zijn dat 1 van de zielshelften nu heel koppig is en er geen zin meer in heeft. De boel volledig op slot heeft zitten en de andere zielshelft totaal geen idee heeft van wat er allemaal aan de hand is.

Er kan een verwijdering nodig zijn omdat alles opnieuw opgebouwd zal moeten worden, een zogeheten "Torenmoment". Er zijn vele zielshelften die momenteel in separatie zitten. Die ruzie hebben of klaar zijn met deze verbinding en zich nu focussen op zichzelf/zelfliefde.

De kaarten worden opnieuw geschud.  Deze energie zal voor (nog meer) verwarring zorgen.

Mocht je in contact zijn of komen, deel vanuit jouw ziel. Deel hoe je je voelt, ook als het even minder gaat. Grote kans dat je daarin meer herkenning vindt dan wanneer je je groot en sterk probeert voor te doen.

Probeer jouw zielshelft niet te helpen in zijn proces. Dat is helemaal niet waar deze connectie om gaat. Laat zien dat je jouw zielshelft "ziet" en begrijpt zonder iets heel te willen maken.

"Zijn" in jullie puurste vorm. Durf kwetsbaar te zijn. Durf te laten merken dat \zaken jou raken of geraakt hebben.

Zonder maskers. Zonder manipulatie. Zonder bullshit.

Als je op een bepaalde manier behandeld bent dan dient daar over gesproken te worden zodat het vertrouwen kan worden hersteld. Het is overduidelijk dat het niet verder kan zoals het ging. Maak dit ook duidelijk (zonder ultimatums te stellen).

Beide zielshelften kunnen zich momenteel gekwetst voelen waardoor contact even niet (goed) mogelijk is.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Diep gaan

 

Zelf ervaar ik het als een waanzinnig heftige tijd maar ook een mooie tijd van emotioneel diep gaan en diepe inzichten, vooral diep inzicht op gedrag en blokkades.

Het doorbreken van bepaalde patronen. Een diepgaande heling en het doorbreken van stukken zelfsabotage.

Als je verdriet tegenhoudt of weg gaat drukken hou je jouw eigen proces tegen. 

Durf in jouw kwetsbaarheid te gaan zitten. Durf te gaan zien waar je blokkeert, waar je stagneert, waar je saboteert. Schrijf het desnoods op.

De tijd is super gunstig om eindelijk verder te komen en af te rekenen met sluimerende zaken die lange tijd een groot effect hebben op jouw leven. Duik jij in het diepe? Of blijf je in het oude vertrouwde vicieuze cirkeltje hangen?

 

De nieuwe maan in Vissen

 

De Nieuwe maan is nu al heel sterk voelbaar.

Je zal met jouw hoofd bezig zijn met allerlei zaken die je zou willen veranderen. Werk, en geldzaken en daarin graag vooruitgang willen maken.

Er hangt toxiciteit in de lucht. Er zullen wat triggers op jouw pad kunnen komen of mensen die jou van jouw pad willen houden, of op het verkeerde pad willen brengen.

Er kan misleiding zijn.

Je kan het wat zwartgallig of zwart/wit inzien. Geneigd zijn alleen het negatieve of minder mooie te zien. Kijken naar wat een ander allemaal heeft, en jij niet. Als je dit bij jezelf opmerkt probeer dan de focus te weerleggen of achterliggend te kijken; "wat zijn mijn behoeftes?"

 

Boosheid / Agressie

 

Je kan merken dat je snel boos bent. Uit je slof schiet. Minder geduld hebt dan normaal en ook dat mensen die normaal engelengeduld hebben dit nu even niet op kunnen brengen.

Het kan soms ook voor grappige toestanden zorgen, probeer vooral je humor te bewaren. Sowieso houdt de Waterman en ook de Vis (waar Mercurius nu in staat) ook van lachen/een geintje.

Er zijn meer discussies en ruzies momenteel. Het lijkt of mensen er nu echt op uit zijn om een foutje bij je te ontdekken.

Probeer je er niet teveel van aan te trekken en niet mee te gaan in sneu gedrag.

 

Onrust bij kinderen en dieren

 

Je kan merken dat de dieren onrustig zijn. Agressiever, meer grommen, blaffen, mauwen, aandacht willen, dreinen. Kinderen willen nu ook meer aandacht, meer bevestiging en kunnen onderling meer ruzie of discussies hebben. Hebben problemen met slapen. Grotere kans op nachtmerries/kwade dromen en moeite met inslapen. Probeer ietsje meer geduld op te brengen en ietsje meer liefde te geven.    

En ook met wat meer humor en luchtigheid de zaken een twist te geven. Probeer geen vermoeiende dingen te doen. Kijk lekker een filmpje thuis met wat lekkers erbij.

Probeer je niet van de wijs te laten brengen.

Hou je bezig met zaken die goed zijn voor jou, jouw gezin, jouw toekomst. Jouw portemonnee. Kijk uit met geldverspilling of geld uitgeven aan zaken die nu niet nodig zijn.

Stop met het pleasen van mensen die nooit iets voor jou terug doen. Begin eens met de dingen te doen voor jou zelf en de mensen die het ècht verdienen en nodig hebben.

Geef jezelf over aan deze roerige heftige energie waarbij ook zeker de nodige tranen zullen vloeien. Waarbij de nodige pijn jouw hartje en hoofd in beslag zal nemen.

Waarbij je voor hele intense en moeilijke keuzes zal komen te staan. Waarbij je wellicht dingen zal moeten doen die je nog nooit eerder hebt gedaan of op deze manier hebt gedaan.

Waarbij je wellicht op een punt komt waarbij je helemaal in jouw eentje zal staan, en dus op jezelf moet bouwen.

Het komt allemaal goed, dat beloof ik je.

Geniet van de komende week.

Mocht je je herkennen in dit journaal? Laat een reactie achter 

Namasté,

Kimberley Kooijman
www.flowmazing.nl


 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief


De herfst Equinox Lichtactivatie ❥ Zondag 20 september  Lea van der Eem


Incarnatiepijn in lichtwerkers
 
❥ Zondag 4 oktober  Pamela channelt Jeshua


Lichtactivatie Activeren van de Levensstroom
 
❥ Woensdag 11 - 11  Lea van der Eem


www.Gaia.comLichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy en Denise Diekstra 

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 

Openingstijden:

ma t/m zo 10.00 uur - 20.00 uur 

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland