Ondersteunend energetisch journaal + nieuwe maan in kreeft 20-07-2020 ♥ Kimberley Kooijman ♥ Lichtwerkers Nederland

Zowel de zon als de maan staan beide in Kreeft wat ervoor kan zorgen dat je momenteel veel kopzorgen kunt hebben, piekeren over een gevoelige kwestie, iets maar niet los kunnen laten. Een bepaalde situaties blijft zich maar herhalen en afspelen in jouw hoofd.

De Kreeft heeft moeite met loslaten en kan zich erg bezig houden met zaken uit het verleden. Vooral hartzaken en familiezaken. De Kreeft is uiterst loyaal en bij de Kreeft staat familie op nummer 1.

De Kreeft zelf is meestal de peace-keeper van de familie. Degene die de boel bij elkaar houdt. Hoewel jij misschien geen Kreeft bent kunnen deze zaken momenteel erg spelen.

Je kan je enorm gevoelig voelen. Emotioneel maar ook snel geïrriteerd en een kort lontje hebben. Je kan elke paar uur een andere gemoedstoestand of humeur hebben. Wisselvallige emoties

 

Op zoek naar richting / bouwen aan een toekomst

 

Door de zon en maan in Kreeft is er momenteel veel aandacht voor de toekomst. Het gezinsleven en familie(planning) zijn hierbij belangrijke aandachtspunten.

Het kan dat je twijfels hebt over de situatie waar je in zit of dat je bepaalde veranderingen aan wilt brengen. Je hebt een bepaald idee voor de toekomst en het is super belangrijk voor jou (nu) dat je dit ook behaald.

Dit kan voor drastische veranderingen zorgen in bepaalde relaties. Er kan gekozen worden om van woonplaats te wisselen maar ook om een knoop door te hakken en voor jezelf te gaan. Een relatie te verbreken waar geen toekomst in zit, waar bijvoorbeeld geen gezin mogelijk is of 1 van de 2 geen kinderwens heeft (en de ander wel).

Velen van ons kunnen nu het idee of gevoel hebben toe te zijn aan een nieuwe/andere relatie die veel meer betekenis en invulling geeft. Om te gaan bouwen aan een mooie toekomst samen. Het is een goede tijd om te daten. Er is een open en gevoelige communicatie mogelijk en de kans op het intensiveren van relatiebanden die goed stand kunnen houden.

Sommigen van ons kunnen zich wat stuurloos voelen. Weten niet precies welke richting ze op willen. Kunnen zich daardoor wat in de war voelen. Ga eens goed na bij jezelf wat jij ècht wilt! Mocht je momenteel veel verdriet voelen of veel emoties of frustraties dan is er een grote kans dat er aan bovenstaande voor jou niet wordt voldaan en je met een leeg verward gevoel zit. Weet dat je elk moment kunt kiezen wat het beste is voor jou.

 

Karmische zaken / familiekwesties

 

Gevoelige familiekwesties kunnen weer boven komen drijven. De Kreeft wil immers alles bij elkaar hebben en dit kan voor (diepe) pijn zorgen.

Er kunnen geheimen achtergehouden worden maar ook bepaald gedrag in stand gehouden worden door andere familieleden en dit werkt niet meer. Er dient gesproken te worden over zaken maar momenteel kan het erg hoog oplopen. Kunnen er ook ruzies/discussies/frustraties ontstaan, door miscommunicatie.

Chiron in Retrograde legt ook nog eens de vinger op de gevoelige plek. De pijn die nu naar boven mag komen is namelijk niet na de Nieuwe maan opgelost. We zitten tot 15 december met Chiron in Retrograde in het teken Ram. Wat er ook voor zorgt dat er vele gevoelige en emotionele kwesties naar boven komen borrelen tot we ze oplossen. Wegmoffelen en wegstoppen heeft geen enkele zin. Ze blijven terug komen. Je kunt zèlfs in jouw dromen geplaagd worden door deze zaken. Het is echt tijd om er iets mee te doen.

 

Wroeging / spijt / hang naar een bepaald iemand

 

Ondanks dat een beslissing in het verleden misschien goed is geweest of goed voelde kun je nu spijt hebben of schuldgevoelens of iemand missen. Of jij nou de fout hebt gemaakt of de ander, jullie kunnen elkaar nu enorm missen. Het hoeft niet om een relatie te gaan, het kan gaan om een vriendschap of familieband. Maar het kan zeker zijn dat je een oude geliefde heel erg mist momenteel of een oude geliefde jou mist en weer contact met jou zoekt.

 

Diepe emotionele gesprekken / connectie

 

Er kunnen diepe emotionele gesprekken ontstaan. We hebben behoefte om te praten over onze diepste verlangens. Onze diepste gevoelens. Maar ook om mooie diepe herinneringen op te halen van vroeger.

Hierdoor kan er een diepere laag van intimiteit ontstaan en kan jouw relatie ineens meer diepgang krijgen of die diepgang krijgen waar je zo naar verlangt.

 

Tweelingzielen - soulmates - zielsliefde

 

Momenteel is het een beetje een warrige energie. Enerzijds is er die enorme behoefte aan intimiteit, diepgang, connectie etc. Aan de andere kant zijn we momenteel te hard bezig met het verwerken van bepaalde zaken, bijvoorbeeld eerdere relaties/geliefden, andere gebeurtenissen, het verlies van een verloren dierbare of iets anders dat veel voor je heeft betekent.

Het is moeilijk om contact te krijgen en je kunt beide op een andere golflengte zitten. De Masculine heeft wat vertraging in de energie ten opzichte van de feminine. Het is moeilijk om emotioneel alles te verwerken wat er nu gebeurd en zaken van elkaar te scheiden.

Terwijl de feminine heel graag wil bouwen aan een solide toekomst, aan een steady gezinsleven en misschien een kinderwens heeft. De Kreeft staat voor vruchtbaarheid en moedergevoelens.

Hierdoor kunnen er twijfels ontstaan en als er twijfels zijn in de connectie stroomt het nooit lekker. De feminine is nu echt aan het kijken/observeren wie de ultieme kandidaat voor haar is. En kan misschien de energie van de Masculine momenteel niet goed/sterk genoeg vinden.

Ook binnen zielsconnecties kan het zo zijn dat 1 van de 2 of beide op zoek willen naar iemand die een stabielere of fijnere toekomst te bieden heeft. Je kunt jaren hebben verspild (voor jouw gevoel) in een Zielsliefdeconnectie en daar nu de buik vol van hebben en op zoek gaan naar iets met meer potentie. Het kan zijn dat je jouw lessen geleerd hebt.

En als de ander zijn karmische relatie maar niet verbreekt raakt het geduld ook op.

En er kan wroeging of schuldgevoelens ontstaan over vreemdgaan, en dan met name naar de partner toe van de karmische relatie (van jouw twin/zielfsliefde).

Na de nieuwe maan ontstaat er weer wat meer flow doordat beide zielshelften behoorlijk diep zijn gegaan.

Je kunt er ook achter zijn gekomen dat er niets anders of beters is dan jouw zielshelft.

Dat deze periode juist voor meer zekerheid en commitment heeft gezorgd. Want ook bij de mannelijke zielshelft kan gezinsplanning nu een topic zijn, het besef dat hij weinig familieleden heeft waar hij op kan bouwen en het besef dat de diepe liefde die jullie naar elkaar hebben de potentie heeft waar hij zo naar verlangd.

Er kan zomaar ineens een omslagpunt ontstaan.

~~~~~~~~~~~~~~

 

Huisje, boompje, beestje

 

Het huis verdient in deze tijd ook extra aandacht. Je kan beslissen om iets ineens heel anders te willen in jouw huis. Of iets te willen aanschaffen of te veranderen waardoor er meer flow ontstaat. Als er ergens een blokkade is en het stroomt niet lekker kun je dat nu willen gaan veranderen.

Tevens is het een goede tijd om lekker op te ruimen met als thema "loslaten". De echte oude meuk loslaten waar je je emotioneel aan vasthoudt. Maar wat al jaren ligt te verstoffen. Oude energie.

Een grondige schoonmaak houden, de bezem letterlijk en figuurlijk overal doorheen halen.

Jaloezie / afgunst

 

Door deze gevoelige energie kun je te maken krijgen met iemand die nare opmerkingen maakt of gewoon ronduit jaloers is op jou.

Er kan jaloezie ontstaan om bezit of materialistische dingen maar ook om geld.

Er kan geroddeld worden of iets vervelends gecreëerd worden achter jouw rug om.

Er kan gestookt worden om ervoor te zorgen dat mensen ruzie krijgen. Probeer in te zien dat dit hele vieze spelletjes zijn en probeer je niet mee te laten slepen. Want straks lukt dit plannetje nog.

Neem even afstand van wat er gebeurd en probeer objectief te kijken naar de situatie.

Verlangen naar iets groters

 

Je kunt diep van binnen een mega groot verlangen hebben. Of voelen dat er een verlangen of een bepaalde excitement zich aan het opbouwen is.

Wie weet is het nu tijd om aan die studie of dat traject te beginnen om verder te komen in of met wat jij wilt. Of het nu heling is of jouw missie/purpose, het is een goede tijd om het op te pakken. Meerdere retrogrades kunnen jou lekker in actiemodus zetten en kunnen voor mooie manifestaties en geluk zorgen.

Het kan zijn dat je onvrede voelt over jouw baan of carrière en dat je een verandering wilt maken. Een studie gaan volgen of certificaat halen. Of gewoon weggaan uit een situatie die je geen voldoening meer oplevert en een compleet andere richting kiezen.

Soms moet je bepaalde kansen pakken. Niet afwachten maar er echt voor gaan.

Het is de tijd om het met beide handen aan te grijpen. Ga ervoor!

Loslaten


De Kreeft houdt het liefst vast, tot in de oneindigheid. Ook al doet het nog zoveel pijn, ze cijfert zichzelf wel voor het grotere goed of grotere geheel.

Echter, dit kan niet meer. Dit werkt niet meer. De koek is op, op een bepaald punt of bij een bepaalde situatie en er dient losgelaten te worden.

Het gaat om een "oude energie" situatie. Dus iets dat niet meer past bij jouw nieuwe leven, nieuwe frequentie of nieuwe situatie.

Het kan ook gaan om slechte gewoontes of een verslaving. Je ziet bepaalde dingen nu onder ogen (dit kan ook bij een ander zijn, in jouw directe omgeving) en je ziet in dat het anders moet. Dat je niet op deze manier verder kunt.

Op naar een gezonder leven en een gezondere situatie. Kleine subtiele veranderingen kunnen al leiden tot een hele grote verandering.

Boosheid / emoties

 

Er kan veel opgekropte emotie zitten bij jou. Je kan je de laatste dagen bozig voelen of gewoon niet lekker in je vel voelen zitten. Wat er eigenlijk dwars zit is frustratie of verdriet om iets dat niet zo is gelopen als je wilde of hoopte en daar kan je nu enorm mee zitten.

Het kan moeilijk zijn om het verdriet los te krijgen. Maar je weet je soms ook geen raar met jouw boosheid. Als je er vanaf wilt zet even lekker een jankfilm op of muziek die jou gegarandeerd raakt. Grote kans dat er veel verdriet loskomt en er daarmee ook weer wat opluchting onstaat in jouw systeem.

We mogen lekker diep gaan, deze maan.

En diep bij onszelf Thuiskomen, indalen. Onze diepste verlangens gaan bekijken, onze diepste dromen en kijken in hoeverre we daarvoor kunnen gaan. Wat is er allemaal mogelijk? Vallen er kleine subtiele veranderingen te maken?

Als je je kan vinden in mijn journaal dan zou ik het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Een hele mooie Nieuwe maan gewenst!

Namasté,

Kimberley Kooijman
www.flowmazing.nlBlijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland