Omhoog op de emotieschaal (2/2) ♥ Abraham Hicks ♥ Lichtwerkers Nederland


❥ Lees eerst deel 1:

Abraham: Dus kies iets van wat je wilt, kies iets van wat je zei, want het zijn verschillende punten. Met andere woorden, iemand kan zich zus voelen over liefde, en zo over geld, en weer anders over gezondheid.

Je hebt verschillende emotionele setpoints, afhankelijk van hoe je het leven benaderd hebt. Kies er dus een waar je mee wilt beginnen en dan zullen we omhoog gaan op de Emotionele Schaal.

Gast: Het geld-ding.

Abraham: Oké. Hoe voel je je als je aan geld denkt? Voelt het als frustratie, of voelt het als angst?

Gast: Dat is een goede vraag. Frustratie.

Abraham: We vragen aan jullie allemaal, wat voelt beter, angst of woede?

Gast: Woede.

Abraham: Dat is zo, nietwaar? En waarom? Omdat je je in angst machtelozer voelt. Wat voelt beter: De schuld geven? Of je schuldig voelen?

Gast: De schuld geven.

Abraham: Zoveel beter. Je hebt dat je moeder al jarenlang proberen uit te leggen. [lol] Er zit minder controle in een schuldgevoel, nietwaar? Er zit meer kracht in de schuld geven. Dit ding over geld, voelt dit als frustratie of angst? We willen je geen woorden in de mond leggen. Hoe voelt het?

Gast: Frustratie.

Abraham: Oké. Dus praat nu vanuit je frustratie over je geldsituatie, heel kort, zodat we er zeker van kunnen zijn dat dit werkelijk het setpoint is om mee te beginnen. Zeg maar gewoon iets over hoe je je voelt.

Gast: Ik wilde net zeggen dat het waardeloos is – het maakt me boos. Ik heb het gevoel dat ik niet weet hoe ik van die acht dollar per uur naar iets beters kan komen. Ik voel me gevangen. Het voelt alsof ik erin vastzit.

Abraham: Horen gevangen zitten en frustratie bij elkaar? [-Ja] Of voelt gevangen zitten dieper en dichter dan frustratie?

Gast: Ja.

Abraham: Er zit meer machteloosheid in gevangen zitten. “Ik zit vast,” zei je “Ik haat het.” Dus je zit ergens beneden frustratie. Dan zouden we zeggen dat je setpoint dus ergens op een plek van boosheid is.

Reik nu uit eens uit naar een emotie die ergens omhoog op de Emotionele Schaal is. Met andere woorden, als wij in je fysieke schoenen zouden staan dan zouden we een beetje uitreiken naar ‘de schuld geven’, want het voelt voor ons dat je daar zelfs een beetje onder zit. Reik wat uit naar die gevoelens, gewoon voor de lol, en kijk dan eens of je je daar beter bij voelt.

Gast: Ik snap het niet.

 

Abraham: We willen dat je gewoon wat statements maakt over je vervelende financiële staat die jou erbuiten laten.

Gast: Serieus?

Abraham: Nou, we geloven niet dat je ineens naar geluk kunt springen; dat zou een te grote sprong zijn. En zoals wij het voelen denken we dat je wat verlichting zult vinden in iets anders de schuld geven. We kunnen ernaast zitten (al is dat nooit zo) maar probeer het. Probeer het gewoon.

Zie je wat er nu met haar gebeurt? Ze is het niet gewend om dat te doen. Met andere woorden, jou is geleerd om verantwoording te nemen en niet de schuld ergens anders neer te leggen. Jou is geleerd om niet boos te worden. Maar zie waar je dat gebracht heeft – je probeert anderen te pleasen, en het heeft gezorgd dat je je eigen Emotionele Leiding niet begrijpt waardoor je hier al lange tijd in vastzit.

Gast: Yeah.

Abraham: Probeer dat dus een beetje te doen en kijk of het iets in je losmaakt. Probeer het gewoon:

“Ze hadden me anders moeten begeleiden toen ik jonger was. Als ik geweten had hoe belangrijk geld was, dan zou ik iets anders gedaan hebben aan mezelf. De economie zou gewoon beter moeten zijn. Ik ben een bekwaam persoon en ik zou beter betaald moeten worden voor wat ik doe. Er zouden betere lonen moeten zijn voor iemand zoals ik die zo geweldig bijdraagt.”

Met andere woorden, voelt dat niet een beetje verwijtend? We geven je moeder de schuld, de economie en het schoolsysteem.

Gast: Ja, dat is goed.

Abraham: En voelde je ook enige verlichting? Liet het jou ook erbuiten?

Gast: Ja, ik voelde me niet meer zo’n mislukkeling.

Abraham: En wat er in dat gevoel van verlichting gebeurde is, dat je vibratie nu een beetje verschoven is. En nu sta je op een andere plek, en nu zullen er andere mogelijkheden beschikbaar voor je zijn die zojuist nog niet beschikbaar voor je waren, omdat je nu de emotionele reis genomen hebt. Begrijp je dit?

Gast: Ja.

Abraham: Goedzo. Oké. Dat voelde al een beetje hoopvol. Het voelt al een beetje als “Waarom heb ik dit niet eerder uitgevogeld?” Het voelt een beetje als “Ik wilde dat het makkelijker zou zijn en ik ben niet zeker hoe makkelijk dit zal zijn voor mij,” maar we voelen wel degelijk de vibratie van hoop – jij ook? [-Ja]

En nu gaan we de drum van ‘hoop’ wat slaan. Sla gewoon die drum, en we geven je een spel dat heel goed werkt bij hoop – het heet “Zou het niet fijn zijn”....

“Zou het niet fijn zijn als dit echt werkt? Zou het niet fijn zijn als ik zojuist de vibratie veranderde? Zou het niet fijn zijn als zich iets voor me opende en ik tien dollar per uur kan verdienen? Zou het niet fijn zijn als ik andere mensen ga ontmoeten, ook al zijn het niet de perfecte, maar dat ik zou merken dat de weg beter wordt? Zou het niet fijn zijn als ik mijn gevoel nog eens zo kan verschuiven als ik zojuist gedaan heb? Zou het niet fijn zijn als ik dit echt onder de knie zou krijgen? Zou het niet fijn zijn als er wat geld mijn kant op zou komen? Zou het niet leuk zijn als ik inderdaad het verschil kan zien wat ik gemaakt heb?

Wat zal het leuk zijn als er over twee, drie weken iets gebeurt en dat ik zeg: Ik weet hoe dat is gekomen. Ik weet het. Ik zat in die stoel, het was gênant en ik deed het met al die mensen erbij, maar ik vond het zo belangrijk dat ik mijn gevoel veranderde dat ik nu op een andere plek ben en er dingen veranderen in mijn leven.”

Voel je nu hoe ver je al gekomen bent?

Gast:  Ja, jazeker.

Abraham: En dat is het werk. Er is geen goede of foute manier. Probeer gewoon uit te zoeken waar je bent. Sla dan even de drum van waar je bent totdat je er zeker van bent dat dát is waar je bent, en probeer dan uit te reiken naar iets dat wat BETER VOELT. En als het beter voelt zeg je, “Ja! Ja, ik ben in de leven-gevende buurt van woede!”

En als vrienden tegen je zeggen dat je niet zo boos moet zijn, zeg dan tegen hen “Ga gewoon weg, dat zal beter voor je zijn. Ik ben hier gelukkig voor nu. En ik zal hier niet lang blijven – ik ga direct verder naar frustratie – maar dan zul je me nog niet leuk vinden, dus blijf nog maar even weg. Misschien dat het me weken kost om naar frustratie te komen, en misschien nog wel langer om naar dat geluksgevoel te komen, dus misschien dat je nog wat langer weg wil blijven. Ik roep je wel als ik er ben.” [lol]

Heel erg goed. We hebben hier enorm van genoten.

Gast: Heel erg bedankt.

Abraham Hicks
www.abraham-hicks.com

 

 

Vertaling: Annelie v Eijk
❥ www.mijnspirituelenatuur.nl  



Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332



Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.