Nieuwe maan en zonsverduistering 10 juni 2021 ♥ Petra Stam ♥ Lichtwerkers Nederland

12:54 uur

Na maanden fris en regenachtig weer is er ineens volop zomers weer. De Zon is zeer krachtig en het licht lijkt feller dan ooit.

De periode van de Bloemmaan doet haar naam eer aan, want planten schieten omhoog, vrijwel alle bomen staan eindelijk vol in blad en bloemen openen hun kleurrijke blaadjes.

Ik moet denken aan de uitspraak van Anaïs Nin: ‘De dag brak aan dat het pijnlijker was om een gesloten knop te blijven dan om het risico te nemen van het openbloeien.’

Verbind je met je diepste zelf, voel wat er in jou leeft en wil groeien. Een nieuwe maan vraagt je om naar binnen te gaan, te voelen wat er momenteel in je onbewuste omgaat. Welke wensen borrelen op, welke droom wil je leven, welke talenten ontdek(te) je in jezelf, wat wil jij de wereld laten zien? Wat houdt jou tegen?

Dit is een magische tijd van groei, dus kies bewust waar jij je energie wel en niet naartoe stuurt, waar je wel of juist niet meer voor gaat. Toon jouw kleur, kracht en pracht!

 

De nieuwe maan staat naast de Zon in Tweelingen


Dit luchtteken maakt communicatief, nieuwsgierig, geeft behoefte aan gezelschap en uitwisseling. Het geeft minder behoefte om echt de diepte in te gaan met jezelf en gevoelens te onderzoeken.

Zoek elkaar op, wissel uit, maak plezier, maar (h)erken ook welke diepere gevoelens er in jou leven en stem die af op de buitenwereld. Zo verbind je beide werelden en groei je in de richting die bij jou past.

❥ Er is een zonverduistering deze middag: de nieuwe maan schuift tussen de Aarde en de Zon in, zodat het zonlicht tijdelijk en deels is geblokkeerd.

Licht maakt dingen zichtbaar, draagt informatie in zich en vergroot dus ook ons bewustzijn.

 

De Zon maakt je bewust van wie je bent op het aardse vlak.

Minder licht kan er dus voor zorgen dat je even los bent van je identiteit, van je rollen en je aardse zelf. Het is een moment dat nieuwe kosmische informatie tot je komt en een nieuw thema wordt geactiveerd. Wat gaat er in jou om? Wat wil je wel of juist niet meer? Wat wil je écht? En welke stappen ga je daarvoor zetten de komende tijd?

 

Mercurius loopt retrograde van 29 mei tot en met 21 juni


Dit maakt dat je minder met je verstand kunt bepalen of analyseren, maar des te beter je innerlijk weten kunt volgen. Mercurius staat slechts een graad verwijderd van de Maan en de Zon, wat het lastig maakt om te onderscheiden wat verstandelijk weten en wat gevoelsweten is. Vergeet echter niet dat in je hart ‘breincellen’ aanwezig zijn, dat je hart dus weet en jou aanstuurt! Vertrouw op je gevoel, denk met je hart, luister naar je wensen, handel naar dat innerlijk weten.

Het vierkant dat Neptunus maakt met de Maan, de Zon en Mercurius maakt het lastiger om te bepalen wat echt is en wat nep of bedrog is (zowel in de buitenwereld als in jezelf). Het kan interessant zijn om te beseffen welke illusies jij wellicht wenst, wat je niet wilt zien of waarvoor je oogkleppen op hebt. En waarom!

Door eerlijk naar jezelf te kijken, kun je de komende weken bewuster keuzes maken. Luister naar je hart, denk met je hart, daar ligt je kracht de komende weken!

Dan is er ook nog het terugkerende vierkant tussen Saturnus (afremmen, we blijven bij het oude, vaste structuren, beperkingen) en Uranus (vrijheid, gelijkheid, losbreken wat vast zit). Dit speelde in februari en deze spanning neemt nu weer toe: half juni is dit vierkant weer exact (en de dagen tijdens en na Kerst ook nog een keer).

❥ Omdat het speelt tijdens de zonsverduistering, kun je zeggen dat deze invloed de rest van het jaar zal meespelen.

Het kan gaan om (onverwachte) vrijheidsbeperkingen, ongewone spanningen (overbelast zenuwstelsel), ritmische stoornissen (fysiek bijvoorbeeld van het hart, of je dagelijkse ritme niet meer kunnen volgen), gewelddadigheid en verzet. Maar als je niet tegen jezelf vecht, hoeft het niet zo te zijn.

Gebruik deze Tweelingentijd om te netwerken, ‘jouw’ mensen te vinden en daarmee uit te wisselen. Zo bouw je aan mogelijkheden in plaats van beperkingen, vergroot je je wereld in plaats van dat je die verkleint of begrenst. Alles is altijd mogelijk, dus stuur de intenties uit die jij wenst, wees de persoon die jij wilt zien.

Vaste ster Bellatrix staat op de linkerschouder van Orion en staat op (bijna) dezelfde graad als de Maan (en Zon en Mercurius). Bellatrix wordt ook wel de Amazonester genoemd, de krijgster of de overwinnaar. Deze ster geeft succes, maar met een prijs: je moet een onverwacht moeilijk (schaduw)stuk van jezelf aangaan. Het vraagt om zelfonderzoek, jezelf in al zijn/haar aspecten aan te kijken. Misschien moet je je kwetsbaar opstellen en doorzetten, maar daarna zul je een veel groter succes ervaren. Als je valt, sta je op. Als je een wond hebt, genees je die. Help jezelf en daarna anderen, deel ook je niet-conventionele ideeën, maak plannen voor de komende tijd en handel daarnaar.

 

❥ De gedeeltelijke zonsverduistering (17%) is zichtbaar bij ons! Start om 11:18 uur, maximaal om 12:22 uur en eindigt om 13:30 uur.

Petra Stam
petrastam.com

 

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.