Nieuwe maan 23 december ♥ Petra Stam ♥ Lichtwerkers Nederland


11:17 uur

Op 21 december om 22:49 uur ging de Zon naar Steenbok – het begin van de winter. Volgens de kalender dan, want heeft het al flink gevroren! De luchten en winterse landschappen zijn prachtig. Midwinter brengt de langste nacht en de kortste dag, maar ook het vooruitzicht dat daarna de dagen heel langzaam weer langer zullen worden. Het is het magische moment dat de Zon lijkt te stoppen en de andere kant op gaat bewegen om het licht te laten terugkeren. Een bijzonder moment om in jezelf te duiken en te ontdekken wie jij bent in het middelpunt van de spiraal.

 Welke schatten heb je verzameld?

 Welke ervaringen neem je mee?

 Wat is klaar en laat je rusten?

Het komende halve jaar beweeg je op de spiraal weer naar buiten. Vier het (terugkerende) licht. Licht is informatie, vergroot je bewustzijn en maakt zichtbaar wat ergens speelt.

Op 23 december staat de nieuwe maan in Steenbok. Gevoelens tonen en uiten of jouw behoeften aangeven kan lastiger zijn onder deze maan. Daarentegen kunnen je verantwoordelijkheidsgevoel, plichtsgevoel en doorzettingsvermogen juist vergroot zijn. Zorgen voor anderen en steun bieden nemen een praktische vorm aan. Je bent betrouwbaar en sterk, maar neem niet teveel op je schouders.

Vraag je af of iets jouw verantwoordelijkheid of plicht is of niet


Of ben je te streng naar jezelf? Als je een wens mag doen (alles is mogelijk, er zijn geen beperkingen), wat wens je? Zet daar de Steenbokkrachten op! Niet alleen de Maan maar ook de Zon, Mercurius, Venus en Pluto staan in Steenbok. Als je weet wat je gevoel aangeeft, kun je er naar handelen en jouw top bereiken de komende maanden.

De Maan en Jupiter staan niet harmonisch ten opzichte van elkaar, waardoor je extra je best moet doen om eerlijk te zijn naar jezelf. Het kan maken dat je naar bijval zoekt, je laat vleien of gaat voor gemakzucht en zo van je pad afwijkt. Je kunt natuurlijk nooit echt van je pad zijn, want je hebt jezelf er uiteindelijk heen geleid. Je kunt wel bijsturen en naar het pad gaan waar jouw ziel gelukkig is.

 Daar gaat het om in deze tijd: waar en hoe is jouw ziel gelukkig?

Laat je niet verleiden, ook niet door jezelf! Maak regelmatig een pas op de plaats en evalueer of je bent waar je wilt zijn en wat je volgende stap is.

Jupiter loopt van 21 december tot en met 16 mei 2023 een tweede periode in Ram. Daardoor laait het verlangen naar persoonlijke vrijheid weer op. Zowel in het klein als mondiaal kunnen vrijheidsidealen moedig nagestreefd worden en nieuwe leiderfiguren opstaan. Vanuit een gevoel van eigenwaarde wordt vaker ‘nee’ gezegd – je laat je niets (zomaar meer) opleggen! Het is dus belangrijk om te weten wat jouw waarden zijn, zowel maatschappelijk gezien als jouw persoonlijke (eigen)waarde. Als je dat namelijk niet weet, loop je achter anderen aan, kan intolerantie ontstaan en kunnen overtuigingen met geweld worden doorgedrukt.

 Maak tijd voor jouzelf in deze donkere dagen, trek je even terug, voel wat er in jou speelt en wat jij nodig hebt.

Kijk terug naar het afgelopen jaar, naar de uitdagingen en de overwinningen, naar de kracht die je hebt ontwikkeld en de wijsheid die is gegroeid, naar de liefde en de samenwerkingen die zijn ontstaan. Besef dat het licht altijd in jezelf huist. Al die lichtjes samen zijn verbonden, vormen met elkaar een steeds groter raster van liefde en licht en bepalen mee hoe de Aarde transformeert.

Petra Stam
www.petrastam.comBlijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

.

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.