Nieuwe maan 20 februari 2023 ♥ Petra Stam ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Ondanks de grijze luchten en de stilte in de natuur lijken de vogels te voelen dat de lente eraan komt. Er worden al nesten gebouwd en hun gezang is steeds vaker te horen. In deze periode van de Sneeuwmaan speelt het thema ‘kiemkracht’ een grote rol. Ontkiemen gaat over de ontwikkeling en groei van nieuw leven. In deze tijd zien we wel de bolgewassen die hun bloemen volop laten zien, maar het nieuwe leven binnen bomen en planten is nog weggestopt. Dit wonderlijke proces speelt zich ook in ons af.

Wat sluimert er in jou, wil ontwaken en geleefd gaan worden?


Betreed je innerlijke stilte, de plaats van creatie en dromen, en voel, zie of ervaar wat daar ligt te sluimeren. Maak het bewust, zodat je ermee aan de slag kunt als de tijd daar is.

(H)erken een diep verlangen en neem tijdens deze maanperiode de tijd om te dromen over de gewenste uitkomst. Bedenk stappen en acties, zonder uit te stellen en zonder je negatief te laten beïnvloeden.

❥ De nieuwe maan in Vissen helpt je naar binnen te gaan, je gevoel te onderzoeken en te dromen. Het maakt je ook gevoeliger voor je omgeving. Dat is aan de ene kant een kracht, want je bent heldervoelend, maar het kan ook een valkuil zijn, want je kunt zomaar opgaan in andermans energie en je aanpassen.

Deze maan maakt duidelijk dat je een Ik nodig hebt om te weten wie je bent en waar je wel of niet voor staat of gaat.

Maak ik-tijd, voel wat jij nu nodig hebt, besef wat er in jou speelt en bestaansrecht heeft.

De Zon staat naast de Maan in Vissen. Het teken Vissen is het laatste van de zodiaktekens waar de Zon doorheen gaat (tot deze op 20 maart naar Ram gaat en het begin van de lente aankondigt). In dit opzicht kun je Vissen ook beschouwen als de tijd (net) voor de geboorte. Het is symbolisch voor het leven dat nog onzichtbaar is, maar zich wel roert en bijna klaar is om geboren te worden. Dat kan een onbestemd gevoel geven: er komt iets nieuws, maar wat? Blijf in contact met jouw behoeften, luister naar je onderbuikgevoel en handel daarnaar (ook als dat betekent dat je niet de leukste en liefste bent voor anderen).

Vanmiddag staat de Maan tegenover de Zwarte Maan. Let op tekens, gevoelens die worden opgewekt door de buitenwereld en die je doen beseffen hoe of wat je niet wilt. Neem deze mee in je plannen voor wat je wél wilt!

Petra Stam
www.petrastam.com


 


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

.

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332



Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.