Help je mee? In Egypte maakt een klein gebaar veel verschil ♥ Pamela Kribbe ♥ Lichtwerkers Nederland

Sinds een jaar of vier ben ik (Pamela) geregeld in Egypte en voel ik me sterk verbonden met niet alleen de indrukwekkende oude tempels en de mysterieuze woestijn, maar ook de mensen daar. Wat me het meest raakt keer op keer is de levendigheid, warmte en onderlinge verbondenheid die de ‘gewone’ Egyptenaren uitstralen, ondanks de enorme tegenslagen en bittere armoede die het land teisteren. Het stemt me nederig en doet me beseffen hoe relatief mijn problemen zijn en hoe goed we het hebben in Nederland, zowel qua materiële overvloed als qua geestelijke vrijheid.

Na verloop van tijd ben ik betrokken geraakt bij het project van een Nederlandse vrouw, Sabine Borkes, die sinds 13 jaar in Luxor woont, de stad waar ik veel reizen naartoe heb georganiseerd. Wij raakten bevriend en ik bezocht haar project voor de armste bewoners, die ze samen met haar Egyptische netwerk voorziet van voedselzakken en incidentele noodhulp. Ook ben ik – met haar – betrokken geweest bij de bouw van een kleuterschooltje in een klein dorpje binnen Luxor, dat nu succesvol draait. Ik had contact met de plaatselijk imam (soort islamitische pastoor maar met een gezin) en zijn vrouw en was onder de indruk van de diepe begaanheid met ‘zijn gemeenschap’ die hij uitstraalde. De nood is zo hoog dat je voelt dat iedereen in het project zich bezighoudt met ‘de essentie’ en dat maakt dat je elkaar van mens tot mens ontmoet, ondanks grote verschillen in culturele achtergrond. Is dit niet de Christusenergie, denk ik geregeld, dat je elkaar bereikt via een oogopslag en een stilzwijgend wederzijds begrip, vanuit een gedeelde menselijkheid die je hart raakt.

Light of Life Luxor

 

Het project is kleinschalig, de lijnen zijn kort en de resultaten heel tastbaar, wat me erg aanspreekt. Onlangs hebben Gerrit en ik het onderhoud van de website van dit project op ons genomen en hopen we dit initiatief breder onder de aandacht te brengen. De website is nog niet helemaal up to date, maar ziehier het resultaat: https://www.light-of-life-luxor.com/

Recent heb ik samen met Sabine de twee meest betrokken Egyptenaren, Eid en de imam Mohamed, geïnterviewd en je kunt hun bijzondere verhalen lezen onder het kopje Over ons: https://www.light-of-life-luxor.com/category/over-ons/

Op dit moment is er een enorme crisis gaande in Egypte: de corona maatregelen hebben de economie platgelegd, terwijl de bevolking toch al worstelde met armoede, werkeloosheid, inflatie, gebrekkige gezondheids- en onderwijsvoorzieningen. Geen werk betekent daar (zeker voor de vele dagloners) geen inkomsten, en dus ligt honger op de loer en daarnaast is er het psychisch lijden van uitzichtloosheid, angst en gepieker over de toekomst. Ik hoor van Sabine dat de focus van het project nu voorlopig ligt op het uitdelen van voedselzakken, waardoor mensen in hun eerste levensbehoeften kunnen voorzien.

Maandelijkse voedselzak

 

Mocht je geraakt zijn door dit initiatief, kun je voor 7,50 per maand donor worden en één gezin voorzien van een maandelijkse voedselzak. Ook zijn eenmalige donaties zeer welkom, alle beetjes helpen! Voor informatie over donaties, zie https://www.light-of-life-luxor.com/uncate…/wat-u-kunt-doen/ en neem rechtstreeks contact op met Sabine.

Je kunt ook rechtstreeks een gift overmaken op IBAN: NL04INGB0004385221
Naam: S.S.C. Borkes, Omschrijving: Light of Life Luxor

Sabine Borkens te gast in Gerrit's radioshow

 

Dinsdag 1 september van 13:00 tot 14:00 uur kun je luisteren naar Gerrit's radioshow waar Sabine te gast zal zijn. Gerrit zal met Sabine praten over het leven in Egypte, haar project, en de spirituele betekenis van Egypte..

Om de uitzending te luisteren kijk je eenvoudig op dat tijdstip op https://rararadio.org/

Mocht je de uitzending graag achteraf willen luisteren kan dat via: https://gerrit-gielen.nl/category/rara-radio/

Alvast veel dank voor je betrokkenheid!

Pamela Kribbe
www.pamela-kribbe.nl

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.