Lente Equinox 2021 - Het begin van een nieuw astrologisch jaar ♥ Angelina ♥ Lichtwerkers Nederland

Op 20 maart 2021 kwam de zon Ram binnen en hebben we de maart-equinox.

 

Het binnendringen van de zon in Ram - of zon op 0 ° Ram - vertegenwoordigt het begin van een nieuw astrologisch jaar. De zon begint een nieuwe reis rondom de dierenriem. Waar je ook op aarde woont, de dag is gelijk aan de nacht.

 

Equinox (‘equi’ - ’nox’) betekent letterlijk ‘gelijke nacht’. Bij de lente-equinox zijn dag en nacht even lang.

 

Waar je ook woont, je ervaart exact dezelfde hoeveelheid licht en duisternis. De zon en de maan delen de hemel als gelijken.

 

En het is alleen wanneer de dag en de nacht gelijk zijn, het is alleen wanneer de energieën YANG (de zon) en YIN (de maan) in perfecte balans zijn - dat leven kan ontstaan.

 

Het is dit perfecte evenwicht dat het mogelijk maakt nieuw leven te creëren en daarom markeert de maart-equinox het begin van het nieuwe astrologische jaar.

 

Als we willen weten wat we kunnen verwachten van het astrologische jaar 2021-2022, maken we een kaart voor het exacte tijdstip waarop de zon op 0 ° Ram staat.

 

De 0 ° Ram-kaart is als een "Solar Return" -kaart voor de aarde en zal ons allemaal op meta-niveau beïnvloeden.

0 ° van de kardinale tekens (0 ° Ram, 0 ° Kreeft, 0 ° Weegschaal en 0 ° Steenbok) zijn de krachtigste graden omdat dit is wanneer de zon van richting verandert en we de seizoenen hebben. Als we een equinox of een zonnewende hebben, vieren we het begin van iets nieuws.

 

Het casten van een grafiek voor de tijd van de equinox is niets nieuws. Kardinale ingangen zijn gebruikt sinds de tijd van Ptolemaeus om openbare evenementen te voorspellen.

 

Als we kijken naar wat er op 20 maart 2021 aan de hemel gebeurt, dan weten we wat we de aankomende 12 maanden kunnen verwachten.

 

Wat er echt toe doet

 

Dit jaar is het equinoxpunt (0 ° Ram) conjunct Venus en sextiel Pluto.

 

Dat is een verandering ten opzichte van vorig jaar, toen het Equinox-punt conjunct Cheiron, de Wounded Healer, en vierkant de Lunar Nodes was.

 

Dit komende astrologische jaar past Zon nog steeds een brede (8,5 graden) conjunctie toe op Cheiron, maar het nauwste aspect is de conjunctie met Venus.

 

Het zonnejaar 2021-2022 zal doordrenkt zijn met Venusiaanse energie.

 

Venus is de planeet van liefde, relaties, eigenwaarde en waarden. Venus vertelt ons wat belangrijk is voor ons.

 

Als Mercurius onze objectieve ervaring van de wereld is, is Venus onze subjectieve ervaring.

 

Met het zien en horen van Mercurius, decoderen we informatie door middel van taal en mentale activiteit. Met Venus gaan we een niveau dieper, door er een laag van persoonlijke betekenis aan toe te voegen. Is de informatie over Mercurius relevant of niet?

 

Als dat zo is, dan behouden we het, als dat niet zo is, laten we het los. Venus vertelt ons wat relevant is en wat voor ons belangrijk is.

 

Daarom heerst Venus over liefde en persoonlijke waarden. Liefde en persoonlijke waarden zijn totaal subjectieve ervaringen en kunnen alleen maar subjectief zijn. Liefde en persoonlijke waarden zijn totaal persoonlijk. Ze kiezen ons en wij kiezen hen.

 

'We zijn waar we van houden. Wij zijn de dingen, de mensen, de ideen waarmee we onze dagen doorbrengen. Ze centreren ons, ze drijven ons, ze definieren ons tot in de kern.'' - Daisy Whitney

Een Zon - Venus - Conjunctie brengt zaken van het hart onder onze aandacht

 

We hebben elke 9 maanden een Zon-Venus-conjunctie.

Ten eerste, wanneer Venus retrograde is en het een ‘innerlijke’ conjunctie wordt genoemd (de vorige vond plaats op 3 juni 2020 in Tweelingen).

 

Ten tweede, wanneer Venus direct is - dicht bij de zon is - wordt het een ‘superieure’ conjunctie genoemd (zoals deze die we nu hebben).

 

Als we een innerlijke Venus-Zon-conjunctie hebben, handelen we vanuit instinct, gebaseerd op wat 'goed voelt'. Venus is het dichtst bij de aarde!

 

Als we echter een superieure conjunctie hebben (zoals die we nu hebben) bevindt Venus zich zo ver mogelijk van de aarde en het dichtst bij de zon. Venus is minder impulsief, en meer geleid naar een ideaal (de zon).

 

Venus is bereid om een deel van haar genoegens op te offeren voor iets diepers, waardevollers, voor iets dat inhoud en betekenis heeft.

 

Het zonne-ideaal is wat ons vooruit drijft, de reden waarom we hier zijn.

 

Met Zon conjunct Venus, in het komende astrologische jaar, zullen je acties worden gedreven door dit ideaal.

 

Brengt dit (project, actie, persoon) mij dichter bij mijn ideale Zelf?

 

Als jouw antwoord ja is, zal Venus je begeleiden bij wat je 'moet' doen. Als het antwoord nee is, zal het Pluto-sextiel naar de zon en Venus het gemakkelijker voor je maken om alles wat niet authentiek is uit je leven te verwijderen.

 

In het komende jaar voel jij je misschien aangetrokken om de banden te verbreken met projecten, activiteiten en relaties die niet 'goed' aanvoelen en die niet goed voor jou zijn, en voor jouw missie in dit leven.

 

De Equinox en het komende jaar is een tijd om te ontdekken wat echt belangrijk voor je is, en om je door dat ideaal te laten begeleiden bij alles wat je doet.

Angelina
www.astrobutterfly.comBlijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.