Jupiter Conjunct Pluto – Kamer 101 ♥ Angelina ♥ Lichtwerkers Nederland

Nadenkend over de aanstaande Jupiter-Pluto conjunctie op 12 november 2020, kwam de roman "1984" in me op.

 

1984 is een dystopische fictie over totalitarisme en massasurveillance. In de roman had de eenpartijstructuur onder leiding van Big Brother 4 ministeries:

 

Het Ministerie van Waarheid (verantwoordelijk voor het herschrijven van de geschiedenis), het Ministerie van Liefde (verantwoordelijk voor het afdwingen van de liefde voor Big Brother door middel van angst), het Ministerie van Vrede (verantwoordelijk voor oorlog) en het Ministerie van Overvloed (in beschuldiging van het opzettelijk arm houden van mensen en gemakkelijk te controleren).

 

"Room 101" is een martelkamer in de kelder van het ministerie van Liefde. In kamer 101 worden mensen die protesteren tegen de partij onderworpen aan hun eigen ergste nachtmerrie, angst of fobie, met als doel hun geest te breken.

 

In de roman waren ratten de grootste angst van de hoofdpersoon Winston Smith.

 

Gedreigd zijn hoofd in een kleine kooi vol ratten te plaatsen, breekt de hoofdrolspeler uiteindelijk en vraagt hij om gered te worden, waarbij hij de autoriteiten smeekt om zijn geliefde de marteling te laten ondergaan in plaats van hem. Op deze manier verraadt hij de persoon van wie hij het meest houdt.

 

De autoriteiten waren niet geïnteresseerd in het doden of zelfs maar martelen van Winston - alles wat ze wilden, was zijn geest te breken en hem dwingen zichzelf over te geven aan Big Brother.

 

En hij gaf zich over. Tegen het einde van de roman was Winston, die aanvankelijk een hekel aan Big Brother had, uiteindelijk van het gaan houden.

 

Jupiter conjunct Pluto - Kamer 101

 

De Jupiter conjunct Pluto parallel met kamer 101 klinkt apocalyptisch, omdat Pluto-transits tot op zekere hoogte echt een extreme kwaliteit hebben. Er is iets onontkoombaars aan deze Pluto-transits - ze vragen ons altijd om ons over te geven en los te laten wat ons het meest dierbaar is.

 

Maar zoals bij elke doorvoer, is er altijd iets positiefs achter alle aanvankelijke duisternis.

 

De 3e en laatste Jupiter Pluto-conjunctie op 12 november 2020 zal het hoogtepunt en het resultaat zijn van een moeilijke, angstaanjagende, jaarlange transit.

 

We hadden de 1e Jupiter-Pluto-conjunctie op 4 april en de 2e doorgang op 30 juni. De 3e en laatste Jupiter-Pluto-conjunctie vindt plaats op 22 ° Steenbok, dezelfde mate waarin we de beperkende Saturnus-Pluto-conjunctie hadden op 12 januari 2020.

 

Maar zodra Jupiter Pluto voor de laatste keer ontmoet op 12 november 2020, komt hij niet meer terug. Hoe heftig de dingen nu ook zijn, je kunt er zeker van zijn dat de spanning langzaam zal afnemen als ze midden november een plateau bereiken.

 

Als je mijn eerdere artikelen hebt gelezen, weet je dat ik vanaf het allereerste begin de Jupiter-Pluto-conjunctie met de pandemie heb geassocieerd.

 

Jupiter conjunct Pluto heeft ons niet alleen de pandemie ''gebracht'', maar ook de sociale en politieke onrust, de honger naar politieke macht, de reddingsoperaties van de regering, het ideologische conflict in Europa - die allemaal boekdelen spreken over de vergrote macht van Jupiter en Pluto.

 

Pluto is de planeet van kracht, waarheid, vertrouwen en transformatie. Pluto regeert de onontkoombare cycli van leven en dood, met alle angst, trauma, extase en gelukzaligheid die ze brengen. Pluto is het lot zelf.

 

Jupiter vergroot alles wat het aanraakt… en in ons geval vergroot het Pluto. Vandaar de angst, de hype en de alles-of-niets-benadering van het leven die de handtekeningen zijn geweest van 2020.

 

Het is niet zo dat de conjuncties van Jupiter en Pluto altijd spanning en angst brengen. Maar deze specifieke Jupiter-Pluto-cyclus vond plaats net na de Saturnus-Pluto-cyclus, op 12 januari 2020, dus het moest passen in de bredere agenda van de Saturnus-Pluto-conjunctie.

 

Betekent dit dat de aanstaande en langverwachte Jupiter-Saturnus conjunctie op 21 december ook deze nogal grimmige suite zal volgen?

 

Nee. De Jupiter-Saturnus conjunctie vindt plaats in Waterman, NIET in Steenbok. Dit verschil is significant - Jupiter conjunct Saturnus op 21 december 2020 zal heel anders zijn.

 

 Jupiter Conjunct Pluto - Dirty secrets blootleggen

 

Maar laten we terugkomen op Jupiter conjunct Pluto, en proberen na te denken over wat het hogere doel van deze doorgang is.

 

Laten we eerlijk zijn. We willen allemaal de goede dingen in het leven. We zijn vastbesloten om plezier te ervaren. We willen dat het leven gemakkelijk is. We willen “focussen op het positieve”. Om te doen alsof het leven goed is en alles wat we niet fijn vinden willen we over het algemeen onder het tapijt vegen.

 

"Daar kom ik later wel op terug, hopelijk nooit". Maar het leven is zowel licht als duisternis, uitzetting en inkrimping, groei en verval. Focussen op de 50% (wat we leuk vinden) betekent dat we alleen in een realiteit van 50% willen leven, en dat is een recept voor ''mislukking''.

 

Jupiter heeft de kwaliteit om de thema's van de planeet die het aanraakt bloot te leggen, dus in 2020 onthulde Jupiter de nogal smerige geheimen van Pluto.

 

Natuurlijk willen we niet horen wat Jupiter sinds april 2020 blootlegt

 
We kunnen het nepnieuws of manipulatie noemen.

Maar aangezien dit geen doorvoer van Neptunus is, is de kans groot dat deze blootgelegde vieze geheimen geen nepnieuws zijn. Pluto is de real deal. Wat je ziet IS de waarheid - zelfs als het grof en verrot is.

 

En weten wat rot is, is een goede zaak. Als je tand rot, ga je naar de tandarts en los je het probleem op ... en red je je andere tanden. Als je wilt dat je boom gezond groeit, snoei je de dode takken.

 

We ondernemen pas actie - ga naar de tandarts, snoei de boom - als we erachter komen wat verrot is. Zodra we de hoofdoorzaak van het probleem hebben geïdentificeerd... En dit is waar Jupiter conjunct Pluto ons mee kan helpen.

 

Is de wereld zo'n grimmige plek als 2020 haar heeft proberen te schilderen? Hoogstwaarschijnlijk niet. Maar soms moeten we het probleem 'overdrijven', het in donkere tinten schilderen om het te kunnen zien.

 

De zuivering van Jupiter-Pluto is een noodzakelijk proces dat ons zal helpen om los te laten wat het leven niet (langer meer) kan ondersteunen. Waarom? Zodat we opnieuw kunnen beginnen wanneer de Jupiter-Saturnus-cyclus later dit jaar begint.

 

Jupiter Conjunct Pluto - Jouw ware kracht

 

Bedenk ten slotte dat er geen goede of foute manier is om met Jupiter conjunct Pluto om te gaan. Je kunt je afvragen “moet ik me overgeven aan Big Brother en mijn lot accepteren, OF moet ik trouw blijven aan mezelf en ''harder mijn best doen'', zelfs als ik denk dat ik daarmee alles verlies?”.

 

Hoewel Pluto ons altijd vraagt iets los te laten waarvan we het ongelooflijk moeilijk vinden om zonder te leven, wil Pluto onze geest niet breken. Pluto wil alleen ons ego breken. Er dat is een groot verschil tussen de twee.

 

Als waar je aan vasthoudt je ego is, dan is het inderdaad verstandiger om je over te geven.

 

Maar als je wegloopt van het leven omdat je je kwetsbaar voelt en niet de moeite neemt, dan is het misschien verstandiger om dat ''harder'' te proberen. Pluto zal je ‘dwingen’ om de bronnen in jezelf te vinden waarvan je niet wist dat je ze had.

 

Zowel Jupiter als Pluto zijn bezig met het vinden van de waarheid. Met Jupiter conjunct Pluto moet je diep in jezelf kijken en je innerlijke waarheid onder ogen zien - hoe ongemakkelijk je je ook voelt.

 

Maar uiteindelijk wil Jupiter conjunct Pluto je helpen je ware persoonlijke kracht te vinden.

 

En we kunnen onze ware persoonlijke kracht alleen ontketenen als we niet langer bang zijn voor wie we zijn - voor het goede, het slechte EN het lelijke.

 

Een ding is zeker. Je zult een heel andere persoon zijn aan de andere kant van Jupiter, conjunct Pluto's ‘martelkamer’.

 

Tegen het einde van de Jupiter-conjunct Pluto-doorvoer, zul je je ware kracht vinden. Geen macht die probeert te beheersen, te profiteren van en te winnen; maar een macht die probeert zijn waarheid uit te drukken op een manier die de belangen van de mensheid als geheel dient.

Angelina
www.astrobutterfly.com 


 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Snel navigeren: Home » Blogs » Agenda » Evenementen » Webshop » Gratis downloads

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2022 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.