Je intentie voor een nieuw segment ♥ Abraham Hicks ♥ Lichtwerkers Nederland

En wat is een nieuw segment? Dat is een nieuw tijdsblok, een nieuw moment waar je intenties lichtelijk anders zijn dan het moment tevoren. Bijvoorbeeld: Als je in je auto zou stappen dan ben je een nieuw segment ingegaan omdat je intenties veranderd zijn. De intenties van het rijden in je auto kunnen zijn dat je je bewust wilt zijn van waar je gaat, bewust zijn van je omgeving, bewust zijn van anderen op de weg, om helder te zijn, om blij van hart te zijn, om flexibel te zijn, reactief, verbonden en verliefd op het leven.

Enkele van deze dingen zou je wel in ieder segment toe willen voegen, maar in je auto rijden vraagt om andere intenties dan wanneer je in je luie stoel zit, nietwaar? Als je een film uitkiest, ga je een ander segment binnen.

Als je in de film zit, ben je een nieuw segment binnengegaan. Als je een nieuwe kamer binnenkomt, ben je een nieuw segment binnengegaan. Dus als je merkt dat er een nieuw segment begonnen is, dan kun je denken over je voorkeuren voor dat segment.

Esthers dochter Tracy vertelt vaak dit verhaal – Esther hoorde het haar laatst nog tegen haar kinderen vertellen – dat toen ze op school zat, ze een baantje had als serveerster. En in de 15-20 minuten dat ze op weg was naar haar werk, dacht ze vaak aan hoe blij ze was dat ze daar werkte, en aan de klanten die ze zou krijgen, en hoe leuk die zouden zijn en hoe blij ze zouden zijn om in die leuke omgeving te zijn, hoe fijn het zou zijn om met de klanten om te gaan en hoeveel plezier ze zou gaan hebben, en hoe fijn de omgang zou zijn met de koks en de andere mensen die in dat restaurant werkten. En Tracy merkte op dat als ze de tijd nam om dit bewust te doen vóór dat segment, het altijd een fijne avond werd.

Maar als ze gewoon in haar auto stapte en naar het werk ging zonder enige intentie, dan merkte ze (en dit is het punt wat je horen moet en dan gaan we verder met jullie vragen), dan merkte ze dat ze reageerde op hoe de dingen verliepen. Dus als een niet zo’n prettige klant dan in haar sectie zou zitten, dan was het moeilijk daar niet op te reageren; dat zou iedereen doen. Maar als je erop vooruit was gelopen en je gevraagd had om mensen waar je graag mee om wilde gaan, dan had je het Universum de mogelijkheid gegeven je te brengen waar je om vroeg.

❥ Nu brengt het Universum je toch steeds waar je om gevraagd hebt dus wat heb je dan aan segment-intentie?

Segment-intentie zorgt ervoor dat je je opstelt voor waar je om vraagt; het zorgt ervoor dat je nadenkt over wat je wilt. En weet je, de details van een moment in tijd zijn heel krachtig. Als leraren je vragen om in het NU te zijn of de kracht van NU te erkennen, dan is een begrip van segment-intentie volgens ons de allerbeste manier om erop vooruit te lopen, om een Creator te zijn, om de vibrationele atmosfeer voor te bereiden. Maar het gaat om het voorbereiden van de vibrationele atmosfeer IN JEZELF. Het gaat niet om het beheersen van de cliënten - al beïnvloedt het wat er gebeurt. Het gaat erom dat je je punt van aantrekking bepaalt, zodat je punt van aantrekking in dat segment van je leven iets zal zijn wat jij specifiek wilt benadrukken. Zie je wat we bedoelen?

En wij zouden graag willen dat je – alleen vandaag, misschien morgen en de rest van je leven – eraan denkt om op de dingen vooruit te lopen op die manier, “Hier ben ik, nieuw in dit moment maar niet zo nieuw in dat moment. Hier ben ik, oude ik, nieuw in dit moment. Hoeveel van de oude ik staat op dit moment in de weg van de nieuwe ik in dit moment? Hoeveel van wie ik was is er op dit moment actief, dus hoeveel ben ik aan het herhalen in plaats van vooruit te lopen? Zet ik de intentie, of reageer ik alleen maar?”

En als je hiermee begint te spelen dan zul je gaan merken dat je heel wat controle hebt over wat er in je ervaring komt, van segment tot segment; zo veel dingen. Het Universum is coöperatief, en de Wet van Aantrekking verzamelt steeds alle coöperatieve componenten. Maar soms, als je niet oplet, ben je niet bezig de componenten te bepalen en te dicteren waarmee je coöperatief wenst te zijn. En omdat het steeds weer om aantrekking draait, alleen maar aantrekking, wil je dan niet alles doen om erop vooruit te lopen zodat je een vibrationele aanbieder kan zijn die aantrekt wat je bedoelde in plaats dat je iemand bent die het moment instruikelt – wat wij per ongeluk creëren noemen – en dan reageert op het moment?

Soms – en daar zijn jullie allemaal erg goed in – hebben jullie je vrienden en coöperatieve componenten al aangewezen en weet je wie ze zijn; je weet naar wie je kunt gaan en met wie je een leuke tijd hebt omdat dit meestal zo is als jullie bij elkaar zijn. Maar we willen niet dat je te afhankelijk wordt van de condities om je zo te voelen. We willen dat je het voorbereidt zodat de condities reageren op de vibratie die je GEKOZEN hebt in plaats dat je wacht tot het te moeilijk is, en dan pas probeert je intentie te zetten voor het segment omdat je een reactie hebt op iets.

Het is niet makkelijk om een fysiek wezen te zijn in een wereld waar zo veel te zien is omdat de normale menselijke relatie met het leven er een is van reactie. Maar een leven van reactie is geen leven van bewuste creatie – een leven van reactie is niet erop vooruit lopen, een leven van reactie is reageren op wat er gaande is en dat is geen bewust creëren maar per ongeluk creëren.

Abraham Hicks

www.abraham-hicks.com

 

 

Speciale dank voor de vertaling:

❥ Annelie van Eijk
www.mijnspirituelenatuur.nl
Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.