Ik laat je zelf zwemmen / freefall ♥ Kimberley Kooijman ♥ Lichtwerkers Nederland


Deze blog gaat over hoe je vanuit de pleaser/verzorgerrol gaat en mensen hun eigen proces laat belopen.

Mijn leven heeft jarenlang in het teken gestaan van andere mensen helpen. Mooi, en barmhartig, zou je denken, en er zit enige kern van waarheid in want ik heb alles gedaan uit liefde maar wezenlijk klopte het niet.

Wezenlijk wilde ik een bepaalde bevestiging hebben voor de dingen die ik deed voor anderen. Wilde ik leuk gevonden worden of gewaardeerd. Ik hoopte dat door de moeite die ik deed ik ook andermans leven positief kon veranderen.

Eigenlijk stuitte ik constant op het tegenovergestelde van wat ik wilde. En ik liep mezelf compleet voorbij. Het was alsof ik mensen van me af stootte. En misschien deed ik dit ook juist wel bij mensen die niet konden ontvangen, net zoals mijn ouderwond (relatie met mijn moeder).

Met de meest vreselijke dingen tot gevolg. Zoveel "vriendinnen" die me naderhand meerdere messen in mijn rug staken. Bedreigingen aan mijn adres. Scheldpartijen, Smaad en laster. Altijd bleef ik achter met een gebroken hart en geen idee wat ik nou mis had gedaan en waardoor een ander zo veranderde (de stoppen doorsloegen).

Tegenwoordig kijk ik veel meer van een afstandje of iets of iemand überhaupt mijn moeite (efford) wel waard is.

Vaak is dat namelijk niet zo. Je kunt een liefdevolle helpende hand uitsteken maar als mensen niet zelf willen zwemmen dan heeft het geen nut.

Ik vind het nu heel erg mooi om mensen zelf te laten zwemmen. Zelf te laten ervaren hoe het is om in het diepe gegooid te worden. Ik hoef niets te doen. Ik hoef niet te helpen. Toen ik in het diepe gegooid werd waren er heel weinig mensen die hielpen maar alsnog moest ik zelf keihard zwemmen om niet te verdrinken en zelf mijn hoofd boven water houden. En dat was uiteindelijk ook wat ik nodig had om te groeien.

Ik gun een ander nu zijn eigen proces. De meeste groei zit in het zelf doen, in het zelf voelen en opnieuw opbouwen en ervaren. Het is fijn als iemand je even aan de hand meeneemt en liefdevol begeleidt.

Maar niemand kan jouw werk voor jou doen.

Zo hebben wellicht vele mensen mogen merken en ervaren dat ik veranderd ben. Ik ga namelijk ook niet meer oeverloos achter mensen aanzwemmen. Reddingsvesten uitdelen of bootjes. Als anderen niet willen en geen moeite doen dan is dat hun probleem. Zelfs als het familie is.

De realiteit is dat dit JOUW leven is en jij kiest of je deelneemt of niet, of je vóóruit zwemt of een beetje ronddobbert. Of je überhaupt wel verder wilt.

Want zo zijn er mensen die constant hun eigen zwembandjes lek prikken en schreeuwen dat ze verzuipen. Daar heb ik dus echt geen kracht meer voor.

Het leven is als water, het is 1 grote stroom. Je kiest zelf of je tegen de stroom inzwemt en hoe moeilijk jij jouw leven maakt. Je kunt ook met de stroom, met de flow mee gaan en dan gaat alles als vanzelf.

Je kunt ook heel fijn samen zwemmen, moeiteloos. Zonder dat je elkaars energie wegneemt, en zo beide jouw eigen ervaringen hebben maar toch samen.

Door anderen hun eigen proces te gunnen en dus zelf niet constant onrustig te worden of van alles te "moeten" voor anderen kom ik zelf ook eindelijk aan mijn eigen rust toe.

Ik merk dat ik al die energie en liefde eigenlijk aan mijzelf en mijn gezin had moeten geven. Dat ik zelf genoeg te doen heb en genoeg heb wat aandacht verdient.

Mijn leven gaat hierdoor moeitelozer en is fijner. Ik word er niet onrustig van om anderen te laten zwemmen.

En als iemand mijn hulp nodig heeft dan zal ik doen wat in die situatie mogelijk is, vanuit mij, naar diegene.

Ik hou geen situaties meer in stand. Ik geef mijn energie niet meer weg. Er is geen lek meer.

Ik weet dat wat ik te bieden heb waardevol is en dat geef ik niet zomaar meer weg. Daar mag een ander nu moeite voor doen.

Ik ben de moeite waard. En jij bent dat ook!

Zwem vrij! ❤ 

Namasté,🕉

Kimberley Kooijman


 

De laatste energietransmissie van dit jaar is op donderdag 12 -12 om 20:00 uur: 

'Afronden 2019, Openen 2020 portaal' 


Samen spoelen we op diepe lagen de energie van 2019 (en daarvoor) uit ons systeem en openen ons voor de bijzondere, lichte energie van 2020. 

Door dit samen te doen is de energie vele malen krachtiger.

Er hebben zich inmiddels al meer als 150 mensen aangesloten.

Te volgen vanaf je eigen fijne plek: lekker thuis. 


Gegeven door Lea van der Eem.

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Incarnatiepijn in Lichtwerkers


❥ Zondag 4 oktober
  Pamela channelt Jeshua

 

Lichtactivatie Activeren van de Levensstroom


❥ Woensdag 11 - 11  Lea van der Eem

 


www.Gaia.comLichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy en Denise Diekstra 

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 

Openingstijden:

ma t/m zo 10.00 uur - 20.00 uur 

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland