Hoe zeuren naar zelfbevrijding kan leiden ♥ Mieke Vulink ♥ Lichtwerkers Nederland

Poehhh .... er wordt wat afgezeurd in de dualiteit! Ik hoef maar aan mijn eigen doorwaakte nachten te denken (waardoor ik me overdag wéér niet fit voel), of ik kan zó mee gaan zeuren. Baal jij ook ergens van, als je heel eerlijk bent? Dat is menselijk hoor.

Het afgelopen jaar was één grote voedingsbodem voor zeurpieten. Er was genoeg om over te klagen, en om het eigen innerlijke ongenoegen over wat er gebeurde naar buiten te ventileren. We hoeven maar om ons heen te kijken in deze verkiezingstijd of er komt wel weer iemand in beeld waarover we lekker negatief tekeer kunnen gaan. Maar lost het wat op? Nee. Verandert het wat? Ja, maar niet echt ten goede.

Want door te zeuren rol je in feite een laagfrequent tapijt uit waardoor jij en anderen in jouw buurt zich niet echt prettig zullen voelen.

Waarom zeuren we eigenlijk? 

 

Het is goed om te beseffen welk deel van ons de zeurpiet uithangt.

Ons hogere Zelf zal nooit zeuren! Het is onze gewonde persoonlijkheid die (meestal volledig onbewust) een oud gedragspatroon of overtuiging herhaalt. Wat doet een kind dat zijn/haar zin niet krijgt, zich niet gehoord of niet serieus genomen voelt? Precies; het gaat dat gedrag vertonen dat tot een gewenst resultaat zal leiden: AANDACHT!

Zeuren komt voort uit een gebrek aan oprechte en bewuste aandacht.

Dat gebrek dragen we als mens in onze herinnering, dus wat dat betreft hebben we allemaal ook aanleiding genoeg om te zeuren. Binnen de dualiteit zullen we het ook net zolang tegenkomen totdat we de zeurpieten in ons volledig doorzien, en met een grote glimlach kunnen omhelzen.

Wanneer iemand op dat punt aankomt is er reden tot feest vieren: de zelfbevrijdingsdag is aangebroken!

Want op dat moment begrijp je uit welk gewond deel het gezeur is voortgekomen. Op zich best een leuke klus, waarbij ook humor het helende werk zal doen! Want door de zeurder eens flink te laten klagen, tot in het overdrevene toe, zet je hem of haar wel volledig in het licht. Eindelijk komt er ruimte voor wat er al die tijd heeft dwars gezeten, maar niet gezegd of gehoord kon worden. Door de vastzittende energie en emoties weer te laten stromen kunnen zowel het patroon als de overtuiging van gemis en gebrek liefdevol achtergelaten gaan worden.

Neigen bepaalde delen van jou wel eens te zeuren? Waar krijgen zij de kriebels van? Sta hen voor de verandering eens even toe om ongenuanceerd eruit te gooien wat hen nog irriteert. Geef hen maar een prachtig groot podium, met daarop een laagfrequent kleed dat helemaal volgezeurd mag worden. Visualiseer desnoods een orkest erbij dat dit geheel met dramatische klanken zal ondersteunen.


Vraag vervolgens je hogere Zelf en de Lichtwereld erbij, om als een aandachtig, liefdevol luisterend publiek in de zaal aanwezig te zijn. Probeer oprecht te luisteren naar de hoofdrolspelers op het podium. Wat zegt die eigenlijk? Wat beeldt die uit, wat zo lang onopgemerkt is gebleven?

Welke grimassen trekt hij of zij daarbij? Stel dat die persoon helemaal uit z'n dak zou gaan, hoe zou dit toneelstuk dan aflopen?

Kijk ondertussen ook naar wat het met hem of haar doet dat jullie zo aandachtig en vol mededogen luisteren, en misschien zelfs af en toe applaudisseren ...

De gesmoorde behoeftes

 

In een diepere laag onder gezeur zit er altijd een behoefte of kwaliteit waar overheen gewalst is.

Vaak kan een knuffel of een luisterend oor al wat verzachting brengen. Het punt van zeurpieten is dat ze meestal niet doorhebben dat ze zelf de lage frequenties, het gebrek aan liefde en het negatieve veld in stand houden. Wanneer je zó lang niet ontvangen hebt wat je eigenlijk nodig hebt word je op een gegeven moment blind voor je eigen behoeftes. Maar je wordt ook doof voor je eigen geklaag. Je sluit je er voor af. Vanuit onbewuste lagen van tekorten en pijn is er een schreeuwende behoefte om gezien en gehoord te worden.

Schouw heel bewust vanuit jouw eigen Bronverbinding naar het drama op het podium.

Welk deel van jou zit daar vast in een bepaald drama? Is dat een man, vrouw, puber of kind? Zijn diens grenzen overtreden of niet gerespecteerd? Voel je het diepe gemis achter de klanken? Ervaar je angst, eenzaamheid, leegte of moedeloosheid achter de woorden? Zie je het grote, ingeslikte verdriet over de verloren gewaande Bronverbinding? Luister je naar iemand die eindeloos zijn beste beentje heeft voorgezet om bij te dragen aan een betere wereld, maar boos is omdat zijn bijdrage niet gezien is? Of zie je iemand die de hoop heeft verloren, en bang is dat de wereld uiteindelijk toch ten onder zal gaan?

Waar dit drama ook over gaat; meestal komt de stem voort uit een deel van ons dat, hetzij in dit leven, hetzij in vorige levens, iets heeft meegemaakt dat vanuit het menselijke perspectief slecht afgelopen is. Iets is niet zo gegaan zoals we vanuit onze eigen persoonlijke wil verwacht en gewild hadden. Dat heeft voor innerlijke spanningen en disbalans gezorgd. Er is geen overgave, maar er is innerlijke strijd, die nog meer verdichting gebracht heeft. Om wat lucht in die verdichting te brengen is de persoonlijkheid gaan zeuren.

'Je kunt jezelf helen hoor; hou van jezelf en ga maar in je kracht staan!' is nou echter net niet de zin waar dit gewonde menselijke deel van jou op dat moment op zit te wachten.

Zoeken naar bevrijding

 

Maar, dat is wel een zin die ons hogere Zelf aanspreekt!

Want we willen toch niets liever dan onze eigen scheppende krachten weer uit de kast halen? We willen vanuit ons hart toch juist alles gaan inzetten voor een gelukkiger en liefdevoller leven op Aarde? Nou, kom op dan! Laten we dat laagfrequente tapijtje dan maar eens oprollen, en eens kijken wat er voor in de plaats kan komen.

Nadat we al ons gezeur hebben mogen uiten, en onze drama's hebben mogen uitspelen, ontstaat er ruimte voor een volgende stap: ons hogere Zelf het 'werk' laten doen. Hij of Zij is in staat om dwars door de klaagzang heen de eigenlijke, en tevens weggedrukte behoefte te ontdekken.

Roep alle mogelijke liefdesvibes aan, vanuit je eigen hogere Zelf, vanuit de Lichtwereld, en vanuit je voorouderlijnen! Dit laatste is wezenlijk!

Want heel veel gezeur wordt in familielijnen net zo lang herhaald totdat er een oude, wakkere ziel in die lijn incarneert die de ware boodschap achter het gezeur kan blootleggen. Waarschijnlijk ben jij die ziel, die zich in is gaan zetten om de onderliggende kwetsingen en tekorten in de familielijnen helder te krijgen.

Gedurende vele levens is er amper ruimte geweest om onze vrouwelijke kwaliteiten te leven, en dat geldt voor zowel vrouwen als mannen. We zijn lang uit balans en aan het overleven geweest.


Veel mensen zijn alle verplichtingen, alle leugens en manipulaties gewoon spuugzat, en terecht.

En wat dacht je van het wantrouwen in de levensstroom zelf? Als er iets vermoeiend is, is het wel dat dagelijkse wantrouwen. De gedachte die zich eindeloos herhaalt van 'Oeh loopt dit wel goed af?' houdt ons in de kramp gevangen ...

Het is zo bevrijdend om terug te keren naar het oervertrouwen, dat diep in ons aanwezig is. Alles loopt precies zoals bedoeld. En als we dat niet zo ervaren, dan kunnen we kijken naar welk deel van ons weer neigt te gaan zeuren. Meestal zal ons hogere Zelf ons het liefst weer naar hogere frequenties verheffen, met een grote glimlach van herkenning.

 

Van laagfrequent gezeur naar hoogfrequent gezag

 

We gaan naar de afronding van dit gezeur, haha.

Het is aan ieder van ons om de verantwoordelijkheid op te pakken en ons op een hoger plan te gaan richten. Laten we onze zeurpieten nu, al lezende, bedanken dat ze ons verlangen naar bevrijding hebben aangewakkerd! We kunnen hen geruststellen en hen het vertrouwen teruggeven dat het veilig genoeg is om onze sensitiviteit, schoonheid, openheid, kracht, eigenwijsheid, licht, vreugde, vrijheid, ontvangstvermogens en andere goddelijke kwaliteiten weer op Aarde te gaan leven.

De meesten van ons verlangen naar een leven dat moeiteloos, vanuit ons eigen hart, vorm mag gaan krijgen.

Vanuit een liefdevolle en wakkere Aanwezigheid zal wat we werkelijk nodig hebben naar ons toe komen. Tekorten zullen opgeheven worden doordat we de illusies daarvan ontmantelen. Tijdens dit proces zullen we de functie van alles wat ons nog omlaag kan trekken gaan begrijpen. Daarna zal het ons ook los gaan laten.

Zo zullen we steeds vaker onze eigen Goddelijkheid gaan voelen, en een nieuwe bedding vinden in die vervullende stroom die uit de Oorspronkelijke Bron voortkomt. Dan worden we vanzelf magnetisch voor Lichtmeesters en andere Aanwezigen uit hogere dimensies. Zij zullen ons op allerlei verrassende, moeiteloze en liefdevolle manieren ondersteunen! Hoe meer we hun steun ook vragen en toelaten, des te sneller alle laagfrequente zeurkleedjes hun aantrekkingskracht zullen verliezen.

Vanuit hogere dimensies wordt ons innerlijk een fantastisch, hoogfrequent tapijt aangereikt waarmee we alle oude velden kunnen ontstijgen.

De grootse krachten van dìt tapijt zullen ons nog versteld doen staan! Ze zullen ons niet alleen een bodem van vertrouwen onder onze aardse voeten teruggeven, maar ons ook hemelse vleugels geven. Vleugels die licht uitstralen, liefde uitdragen en hogere bewustzijnslagen wekken. Doe je mee?

Lieve groet,

Mieke Vulink
www.miekevulink.nlBlijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.