Het opruimen van twijfel ♥ Abraham Hicks ♥ Lichtwerkers Nederland

Gast: Mijn vraag gaat over weerstand en te weten of het onbewuste weerstand kan zijn?

Abraham: Als dat zo is dan voel je geen emotie, dus is het irrelevant.

Als het onbewust is, voel je geen emotie en als er geen emotie is dan is het niet belangrijk genoeg om een rol te spelen. Mensen maken zich zorgen om onbewuste gedachten en onbewuste dingen. Als het nog steeds onbewust is zodat je niets voelt, dan is het ook niet belangrijk.

Gast: Oké. Dus de twijfels, zelfs hele subtiele twijfels die ik heb....

Abraham: Meestal kun je de twijfel voelen. [-Ja] Want als je het kunt omschrijven als twijfel, dan betekent dit dat je een verlangen hebt en dat je twijfel het tegenwerkt, dus voel je dat. Dat is het mooie van negatieve emotie. Het laat weten Wie Je Werkelijk Bent.

Soms zeggen we tegen mensen dat als je sterke verdeeldheid voelt zoals twijfel of pijn, dit je duidelijk wil maken dat er iets is wat je graag wilt. En het feit dat je wel emotie voelt wil zeggen dat het belangrijk is.

Abraham: Wil je ergens over praten? Over iets waar je over twijfelt?

Gast: Ik zou graag voor een groep willen staan en hen willen begeleiden in meditatieve oefeningen, maar ik heb wat weerstand om die stap te nemen.

Abraham: Als je eraan denkt dan voel je je ongemakkelijk. [-Ja]

Prik eens even in dat ongemak en dan zullen wij je helpen met het focussen naar een BETER GEVOEL. Dus prik er wat in. Iets is er gebeurd waardoor je je zo bent gaan voelen. Herinner je je iets van lang geleden? Herinner je je iets van gisteren? Waarom voel je je zo? Kunnen we het woord onzekerheid gebruiken? Gebrek aan vertrouwen, of angst?

Gast: Faalangst.

Abraham: Dus als het angst is – angst is een sterker woord. Daar zullen we beginnen. Ik ben bang voor.... wat? Ik ben bang dat... Waar ben ik bang voor?

Gast: Ik ben bang dat ik het ga doen en daarin zal falen.

Abraham: Oké, omschrijf het eens. Is het de angst dat jij opstaat en ze je bespotten en dingen naar je zullen gooien? Dat is het niet, of wel?

Gast: Nee, het is de vraag of ik wel mensen aan zal trekken.

Abraham: Dus de angst is dat je daar staat maar helemaal alleen bent.

Gast: Ja, voor een deel.

Abraham: Nou, prik eens rond tot je weet wat het is. Prik een beetje rond in dat alles maar niet teveel. Waar ben je werkelijk bang voor? Angst voor het onbekende? Niet weten hoe het uit zal pakken? Bang dat je het doet en vervolgens in armoede zal leven?

We vragen je om te erkennen waar de angst om gaat. En we noemen het voor geen moment irrationeel, noch verkeerd want je hebt je leven geleefd en het leven heeft je geleerd om je zo te voelen over de dingen. Het leven heeft ook verlangens laten ontstaan die tegengewerkt worden door je angsten. Je angsten staan je verlangens dus in de weg en dat weet je, anders hadden we dit gesprek niet. [-Klopt]

Identificeer je angsten zodat je weet wat je startplek is. Probeer ze uit te spreken als je kunt.

Gast: Vertrouwen hebben in mezelf om dit te kunnen doen.

Abraham: “Ik vertrouw mezelf niet. Ik vertrouw er niet op dat ik weet wat ik moet doen. Ik vertrouw er niet op dat ik hier goed genoeg in ben. Ik geloof niet dat ik er klaar voor ben. Ik geloof niet dat ik goed genoeg ben om dit te doen.” Dit statement klopt aardig, nietwaar?

Gast: Ja.

Abraham: Oké, nu weet je wat je startplek is.

Dus steeds als je weet wat je niet wilt, weet je wat je wel wilt. En we hebben dit samen met je gedaan totdat je het eindelijk identificeerde, en zo werkt het proces van toe-eigenen, want als je de startplek niet bepaalt dan zul je ook geen verbetering opmerken. Je blijft het dan steeds bedekken met woorden, “Oh, het zal wel goed gaan. Ik weet wat ik moet doen.”

Misschien, maar waarom ruim je het niet op? Ja?

“Ik weet wat ik niet wil. Ik wil mezelf niet zo voelen. Ik wil niet onzeker zijn. Wat wil ik eigenlijk?”

Als wij dus een Focuswiel doen dan nemen we een stuk papier, en in het midden maken we een grote cirkel en daarin schrijven we “Ik ben..” en we zouden het uitspreken alsof het al zo is, ook al is het nu nog een leugen.

“Ik ben zo goed afgestemd dat ik anderen krachtig leid.”

We blijven wat zeggen totdat het eindelijk de klik geeft zoals je het graag wilt. “Ik ben..”

Gast: .. anderen aan het helpen.

Abraham: Maar er komt eerst nog iets anders.

“Ik kan me afstemmen op mijn eigen middelen,” ....want alleen door dit te doen help je anderen. En jij maakt je juist zorgen dat je dit niet doet.

“Ik ben goed in het afstemmen op mijn middelen.”

Door het zo te zeggen voel je al een beetje verlichting van binnen. En nu gaan we andere statements zoeken rondom dat statement in het midden die dit ondersteunen en die ervoor zorgen dat JE GEVOEL VERSCHUIFT.

Gast: “Ik erken dat ik dit kan doen.”

Abraham: Oké, “Ik weet wanneer ik afgestemd ben en wanneer niet. Mijn geleidingssysteem werkt goed omdat ik kan voelen wanneer ik wel of niet afgestemd ben. Ik zou niet voor hen gaan staan tenzij ik weet dat ik ben afgestemd. Ik kan dit voelen. Dus waarom zou ik dit doen als ik niet afgestemd ben. Ik kan het oefenen om afgestemd te zijn, totdat ingetuned en afgestemd zijn iets is wat ik regelmatig ben. In feite doe ik dit regelmatig. Alleen als ik andere mensen toevoeg aan dit concept verlies ik mijn vertrouwen.

Eigenlijk ben ik hier heel goed in. Ik stem mezelf regelmatig af en resoneer met mijn Innerlijk Wezen. In feite denk ik dat deze ideeën daar vanaf komen. Ik denk dat mijn Innerlijk Wezen weet hoe goed ik hierin ben. En mijn Innerlijk Wezen weet hoe graag ik dit wil doen. En mijn Innerlijk W...” we vullen nu de buitenste rand... “en mijn Innerlijk Wezen weet dat ik geboren ben om op deze manier te verheffen en te leiden, en daarom blijft dit steeds opduiken. Het gaat gewoon niet weg.”

En nu vragen we je.... nu je bepaald hebt dat je niet afgestemd was en vervolgens uitgesproken hebt wat je wilt en dit nu met meer verve en focus uitspreekt.... voelt het nu ook of je er op dit moment veel meer klaar voor bent dan toen je dit gesprek begon?

Gast: Absoluut.

Abraham: Dus ben je verschoven. Je bent nu niet meer op dezelfde plek. Je bent nu in de richting van je verlangen gegaan. En heeft dit al je onzekerheden ineens opgelost? Nee, maar voor nu heb je ze gerustgesteld, en nu weet je wat te doen.

Abraham Hicks
www.abraham-hicks.com

 

 

Vertaling: Annelie v Eijk
mijnspirituelenatuur.nl

 

Blijf  op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.