Hogere Waarheid leren vertrouwen ♥ Mieke Vulink ♥ Lichtwerkers Nederland

Meer dan ooit zijn we op zoek naar absolute waarheid; onaangetaste, zuivere lichten die ons naar ons Goddelijke Zelf leiden. In onszelf was er altijd een relatieve waarheid aanwezig, die slechts tijdelijk diende en bij het bewustzijn paste dat we op dat moment droegen.

Veel van die oude 'waarheden' gaan nu onderuit. De verwarringen waar we momenteel regelmatig in verstrikt raken zijn als rotondes, waarop we steeds hetzelfde punt passeren wanneer we oude overtuigingen willen achterlaten en nieuwe, hogere waarheden willen vinden.

Ons overleef-ego weet dat wanneer we hogere waarheden gaan omarmen, we zijn opgebouwde illusies zullen doorzien. Dit overleef-ego is gehecht aan oude overtuigingen en patronen die houvast boden in moeilijke tijden. Nu we in veel lichtere stromen komen kunnen die oude houvasten achter gelaten worden. Maar niet iedere nieuwe waarheid voelt meteen passend. Het is best lastig om helder te krijgen wat echt voor jou klopt, als je het oude net hebt achter gelaten.

 

De twijfelaar of de zeker-weter

 

Voor het onbekende nieuwe zit een soort kloof van niemandsland. Deze kloof kan twee extremen van ons overleef-ego oproepen. Enerzijds is daar de eeuwige twijfelaar, die uitreikt naar waarheid van buitenaf, die zonder meer aanneemt wat de therapeut zegt, die zich verheugt over de grootsheden die hij/zij in vorige levens geweest schijnt te zijn, die altijd naar bevestiging zoekt, die geen knopen durft door te hakken, die als een fanatieke spirituele shopper van hot naar her rent en de ene blog na de andere vlog volgt.

Daar staat natuurlijk een ander extreem tegenover. Om niet in drijfzand te eindigen en jezelf als een pion over het speelbord van het leven heen en weer te laten schuiven, zijn er ook gebieden in het leven van deze persoon waar hij/zij zich als de specialist zal voordoen, die zich 'de uitverkorene' voelt, die het juist zekerder weet dan ieder ander die een mening heeft over datzelfde onderwerp, die zich verheft boven de beginnelingen op de spirituele weg en zichzelf na een paar cursussen tot een Leider uitroept die de ultieme waarheid zal gaan uitdragen.

Dit is natuurlijk bewust overdreven weergegeven; als je beseft wat hier achter zit, dan wordt het ineens heel begrijpelijk.

 

Weten vanuit de Bron

 

Ooit WISTEN we gewoon, er was (en is) immers alleen maar een goddelijk Bronveld van waarheid waar we miljoenen jaren lang rechtstreeks mee verbonden waren. De grap was dat het een zeker-weten was omdat er nog niets anders dan de hogere waarheid vanuit het onvoorwaardelijk liefdevolle Eenheidsveld geleefd werd. Er viel dus niets te betwijfelen. (Hoe heerlijk en rustig was dat!)

Bij het vervagen van onze Bronverbinding, doordat we kennis maakten met andere velden en lagere dimensies, werden we geconfronteerd met leugens. In het begin herkenden we die niet; het was iets wat we nog niet eerder ervaren hadden. Wij waren tot die tijd inwaarts gericht en leefden vanuit de innerlijke leiding. Maar naarmate we de aandacht meer naar buiten richtten kregen we te maken met andere velden waarin eigenbelang boven dienstbaar zijn aan goddelijke belangen kwam te staan. Daar ontstonden de eerste ervaringen van ontrouw aan wat je van binnen nog wist, maar niet goed meer kon voelen. Dit hoorde bij onze afdaling in de dualiteit; het oordeel erop is pas later gekomen.

 

Je leven geven voor waarheid

 

De macht van de leugens groeide, en we raakten in de war door de dualiteit en de afscheidingen die we nog niet eerder meegemaakt hadden. Er ontstonden grote spanningsvelden waarbij we regelmatig ons eigen leven hebben gegeven om de waarheid niet te hoeven verloochenen (voorbeelden: de opgejaagde, gevluchte en ondergedoken Joden, Essenen, Katharen, Tempeliers etc).

Hoe meer we ervan overtuigd raakten dat we sterfelijke wezens waren, des te meer ook onze focus zich verlegde van waarheid-dienen naar overleven. Liever zelf in leven blijven, voor je geliefden, gezin en de gemeenschap kunnen zorgen, dan weer gemarteld in de kerker te belanden of op de brandstapel te eindigen.

Het werd steeds gevaarlijker om als éénling jouw waarheid te verkondigen die een bedreiging vormde voor veel andersoortige bewustzijnsvelden. Nu zitten we echter in de omgekeerde beweging. De wereld snakt naar zuivere, hogere, liefst absolute waarheid.

Jij komt alleen maar meer bij waar je wilt zijn, als je jouw 'leugens' durft te gaan ontmoeten en erkennen. Veroordeel ze niet; het waren overleef-leugens. Ze heetten niet voor niets 'leugentjes om bestwil'.

 

De leugens er tussenuit

 

De waarheid is al in jou aanwezig. De leugens en duaal gekleurde aannames mogen er tussenuit. Het egodeel dat de angst draagt vanwege alle herinneringen aan de slechte aflopen, wil eigenlijk niet nog meer hou-vast verliezen! Het moet nog wat vertrouwen opbouwen dat als het los-laat, het niet weer de diepte in zal vallen, net zoals toen we vanuit de hogere naar de veel lagere dimensie zijn gekelderd.

Als de duale 'waarheden' die jij vanuit angst nog vasthoudt er tussenuit mogen, zul je gaan ervaren dat je vanuit de Lichtwereld alle wind in de zeilen krijgt. Je zult alleen nog maar meer gaan aantrekken wat met jouw goddelijke essentie resoneert.

Gericht zijn naar hogere dimensies

 

Je voelt het innerlijk dagelijks, waar iemand wel of niet bijdraagt aan het verankeren van de Goddelijke Aanwezigheid in jou. Alles wat niet met elkaar kan resoneren zal uiteen vallen. Dat uiteenvallen was dienstbaar toen we de dualiteit in wilden, dieper de verdichting in. Nu we terug bewegen naar het alles verbindende Christus bewustzijn willen al onze antennes eigenlijk weer gericht worden op wat de innerlijke eenwording met ons Goddelijke Zelf kan bekrachtigen.

Wat je uit hogere dimensies aangereikt krijgt is hoe dan ook passend bij jouw bewustzijnsontwikkeling. Vandaar dat je nu vrijwel non-stop enorm hoge uploads ontvangt, die je 's nachts doen reizen naar hogere werelden, waar je o.a. leert hoe je alle omzettingen en vernieuwingen kunt containen en integreren.

Jouw reis naar hogere bewustzijnslagen, waarin je meer waarheid, vrijheid, vertrouwen en vreugde zult ervaren, is al heel lang geleden zorgvuldig voorbereid. Je bent gedurende vele levens zo liefdevol naar deze grote ommekeer toegeleid! Geef je er maar aan over, je bent er klaar voor!

Mieke Vulink
www.miekevulink.nl


Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.