Het einde van een vriendschap ♥ Robert Bridgeman ♥ Lichtwerkers Nederland

Daar zaten we, mijn vriend en ik. Op het terras.

 

Het was een koele avond en we waren naast een vuurkorf gaan zitten voor de warmte.

Hij had het gevoel dat we uit elkaar gegroeid waren. Na meer dan 25 jaar vriendschap. Hij had gelijk. Hij kon niet meer mee met wat ik doe. Vond het vreemd en zweverig. Hij begreep me niet meer.

Ondanks dat ik hem neem zoals hij is en geen probleem heb met zijn levensstijl (die op bepaalde punten haaks op die van mij staat) was dat andersom niet meer mogelijk. Die dag namen we afscheid...

❥ Eén van de lastigste aspecten van het ontwakingsproces en spirituele groei zijn relaties. Partners, familieleden en vrienden die niet mee kunnen, of willen, gaan in je ontwikkeling. Vaak leidt dat tot moeilijke relaties.

Sommigen lachen je uit om wat je zegt en doet. Anderen worden boos op je. Weer anderen gaan steeds weer met je in discussie. Anderen praten achter je rug om over je of laten je stilzwijgend hun ongenoegen voelen.

 

En uiteindelijk zul je een aantal mensen los moeten laten...


Zoals ik die avond op dat terras.

Het is pijnlijk door een vriend losgelaten te worden. Alsof iemand het uitmaakt. Het heeft me best wel even gekost dit te verwerken. En nog steeds komt het boven bij vlagen... Maar ik neem bewust de tijd, omdat ik weet dat verwerkingsprocessen jaren duren. En het is helemaal ok.

Vriendschappen zijn gebaseerd op draagvlakken, dingen die je samen hebt. Als je enige draagvlak je jeugd samen is... En je in het nu niet veel overeenkomsten meer hebt, dan kan zo'n vriendschap eindigen.

Positief is ook dat er ruimte gemaakt wordt voor een nieuw iemand.

Elk familielid en elke vriend neemt een bepaalde energetische ruimte in je systeem in. Als er iemand gaat ontstaat er weer ruimte voor een nieuw iemand. Dit is ook een belangrijke reden overigens om kritisch te zijn met wie je wel, of niet omgaat. Deze spirituele wijsheid helpt te navigeren in het leven. Maar er is ook nog zoiets als de emotionele pijn van een mens die verwerkt mag worden. Niet wegstoppen die pijn, daar krijg je aandoeningen van, maar juist aangaan.

 

Want er komen nogal wat thema's naar het oppervlak op zo'n moment...

 

Denk maar aan verlaten worden, verraad, in de steek gelaten zijn, niet goed genoeg zijn, jezelf niet mogen zijn, gestraft worden voor het leven van je passie, uitgestoten worden en meer.

❥ Elke pijnlijke gebeurtenis in je leven is een kans op spirituele groei.

Het leven is een menselijke ervaring voor de Ziel. Dit soort gebeurtenissen zijn geschenken in de verpakking van pijnlijke situaties.

Nu is er ruimte voor nieuwe mensen. Maar ik doe nog even rustig aan met nieuwe vrienden maken. Eerst de wonden helen en de stukken die in mij zijn aangeraakt transmuteren. Verwerken...

❥ En de liefde blijft.

❥ De dankbaarheid voor al die mooie jaren samen.

❥ De herinneringen aan die geweldige ervaringen die we hadden.

Mensen komen en gaan. Het oude maakt plaats voor het nieuwe.

En het zal zich wel ontvouwen de komende tijd...

Robert Bridgeman
www.bridgeman.nl


 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.