Gebruik maken van de stand van de maan ♥ Paul Wezenbeek ♥ Lichtwerkers Nederland

De maan is magisch. We kunnen hem zien bij nacht en soms ook overdag. Iedereen heeft wel iets met de maan. De maan heeft een bepaalde aantrekkingskracht op bijna iedereen.

De stand van de maan heeft invloed op ons leven. De maan is verbonden met ons onderbewuste en ons verleden. De maan werkt in op ons gevoel. Zij geeft het pad aan hoe we het contact met onze natuurlijke levensbron kunnen herstellen.

De stand van de maan heeft een enorme invloed op de mens, vele denken dat dit onzin is, maar kijk eens naar de invloed van de maan op het water van onze planeet: eb en vloed worden veroorzaakt door de maan. Dit heeft te maken met de zwaartekracht.

Verder heeft men ontdekt dat de diverse maanfasen ook een enorme invloed heeft op de groei van gewassen. Er zijn al talloze stellingen over waarom de stand van de maan invloed heeft op de mens opgeschreven en weer ontkracht. Veel mensen willen eerst wetenschappelijk bewijs voordat ze ergens in geloven. Echter alleen al het feit dat zoveel mensen wakker liggen met volle maan zegt toch al genoeg….

 

Onze maan keert altijd dezelfde kant naar de aarde toe. Dat komt omdat de maan even snel om zijn as draait als om de aarde. Hierdoor kunnen wij de achterkant van de maan vanaf de aarde nooit zien. De maan draait om de aarde heen in ongeveer 28 dagen. Het lijkt alsof de maan zelf licht geeft, maar het is het zonlicht dat wordt teruggekaatst door de maan.

 

Er zijn vier verschillenden fasen van de stand van de maan


Nieuwe maan

 Wassende maan

 Volle maan

 Afnemende maan

Nieuwe maan: De zon en maan komen tegelijkertijd op en gaan tegelijkertijd onder. Beiden staan in dezelfde positie ten opzichte van de aarde en daarom lijkt het bij nieuwe maan alsof de maan onzichtbaar is. Nieuwe Maan staat voor een nieuw begin en is een goed moment om plannen te maken of om iets nieuws te beginnen.

Wassende maan: In deze fase zie je de maan toenemen in licht vanaf de rechterkant. Beginnend van een sikkel vorm tot de volle maan. Het is een periode van opbouwen en versterken en groeien.

Volle maan: De maan gaat onder op het moment dat de zon opkomt en andersom. Je ziet de maan als een grote bol licht. Onze gevoelens zijn sterk (zowel positief als negatief), er hangt onrust in de lucht en we kunnen last hebben van slapeloosheid. Gun jezelf in deze periode wat rust en ontspanning en maak geen belangrijke beslissingen.

Afnemende maan: In deze fase zie je de maan afnemen in licht vanaf de rechterkant bewegend naar een C toe totdat de maan weer lijkt te zijn verdwenen. Het is een periode van rust, reinigen en loslaten. Alles neemt af. We stromen met de afnemende energie mee.

Maar wat kun je hier nu mee. Je kunt namelijk gebruik maken van alle standen. Door  erop te letten kun je bepaalde processen enorm versterken. Gewoon omdat je dan gebruik maakt van de energie van de maan op dat moment. Een soort van gratis energie en hoe je meer er mee werkt, hoe sterker het lijkt te worden… Elke maan staat ook nog eens in een bepaald sterrenbeeld wat weer zijn eigen invloed heeft. De onderstaande dingen die je kunt doen zijn algemeen die je bij elke maan kunt doen en niet afhankelijk van het sterrenbeeld.

Nieuwe maan


Nieuwe maan staat voor nieuwe dingen. Ben je van plan een nieuw project te starten? Doe het dan bij nieuwe maan. Het staat ook voor veranderingen en een nieuw leven.

Als je gewend bent om te mediteren is het erg nuttig om op de dag van nieuwe maan te mediteren en in je meditatie jouw wensen voor de toekomst te integreren. Dit kunnen nieuwe projecten zijn, maar ook een nieuw leven of wat je wilt bereiken.

Vind je mediteren moeilijk, denk dan deze dag aan deze nieuwe projecten/nieuw leven.

Spreek affirmaties uit deze dag over dit onderwerp. Zeg het hardop op als je in de auto of op de fiets zit. Wees ermee bezig, hoe maakt niet zoveel uit. Je intentie is hierin belangrijk en doorslaggevend.

 

Ik heb een soort van meditatie gemaakt, waarin ik je met mijn stem helemaal begeleid bij het visualiseren van een wens.

Het is niet gemakkelijk en meer een experiment. Je gedachten dwalen namelijk bij mediteren erg gauw af. Ik probeer je bij de wens te houden door dit de hele tijd aan je te vertellen. Als je dit vaker doet is het de kunst om mijn stem wel te horen maar het visualiseren op de voorgrond zet. Probeer het eens, vooral met nieuwe maan natuurlijk, want het gaat over een nieuwe wens… Sluit je ogen tijdens gebruik. Gebruik een hoofdtelefoon!

 

Wassende maan


Wassende maan staat voor herstel, toevoegen en toenemen. Alles wat je voor het herstel en de algehele aansterking van het lichaam en zijn organen onderneemt, werkt gedurende deze twee weken van de wassende maan veel beter.

Als je hier dus mee bezig bent d.m.v.  bijvoorbeeld voeding, is dit het juiste moment.

Elke lichamelijke stoornis is tijdens wassende maan eenvoudiger te verhelpen. Mineralen en vitaminen worden veel gemakkelijker opgenomen, en preparaten met magnesium, calcium en ijzer werken veel beter.

Volle maan


De energie van de maan is nu op zijn sterkst.

Mensen kunnen geprikkeld of humeurig zijn. Hooggevoelige mensen kunnen last hebben van slecht slapen. De energie van volle maan is sterk gedurende drie dagen. De dag ervoor, de dag zelf en de dag erna. Spirituele energie is op zijn sterkst.

Tijdens volle maan is er veel meer spirituele energie beschikbaar waardoor er een betere connectie kan gemaakt worden met je hoger zelf en spirituele zaken. Volle maan is de tijd om je kristallen en edelstenen op te laden.

Je zou een soort van meditatie kunnen doen als volgt

 

Ga zitten en zie de volle maan in als zijn glorie boven je kruin. Zie de volle maan zakken en de hele maan rond jouw lichaam zich vormen. Je zit nu als het ware in een bol van licht, het volle maan licht. Vul je hele hebben en houwen met deze volle maan energie. Vraag je nu af wat er in jou op spiritueel gebied aan het ontwaken is op dit moment.  Welke spirituele talenten, ideeën en mogelijkheden. Denk hier aan en deze gedachten krijgen nu vanzelf de volle maan energie mee. Probeer de bol van licht (volle maan) en de energie van de maan om je heen te zien en te voelen en hou de gedachte over talenten, ideeën en mogelijkheden vast zo lang je kunt. Als je het genoeg vindt, dank dan de energie van de volle maan.

Afnemende maan

 

De afnemende maan bevordert het ontgiften.

Dat is belangrijk. Wil je ontgiften en detoxen, doe het dan tijdens de ongeveer twee weken  tussen volle maan en nieuwe maan.

Hoe dichter de nieuwe maan is genaderd, des te sterker worden deze krachten. Dit is de perfecte stand van de maan om zaken te beëindigen of los te laten.

Dus ook om dingen op te ruimen uit het verleden. Ook de juiste tijd om te stoppen met roken of andere verslavingen op te geven.

 

De stand van de maan. is een periode van vier weken


De totale cyclus van alle maanfasen is ongeveer vier weken. Elke stand van de maan beïnvloedt iedere keer ongeveer één week van ons leven. Hieronder staan de data van Nieuwe en Volle Maan in de komende periode. De periode van Nieuwe Maan loopt van ongeveer vijf dagen voor deze datum tot één dag erna.

Tussen volle maan en nieuwe maan is het dus afnemende maan en de periode tussen nieuwe maan naar de volle maan is de wassende maan.

Sterrenbeelden en andere planeten hebben ook invloed op de stand van de maan. Het artikel wordt echter te lang. Ik zal daar een ander artikel over maken.

Succes met de stand van de maand.

Paul Wezenbeek
www.spiri-apps.com

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.