Een Nieuwe Orde: Jupiter conjunctie Saturnus in Waterman ♥ Angelina ♥ Lichtwerkers Nederland

Genesis, Toren van Babel: “Een verenigd menselijk ras dat één enkele taal spreekt, komt naar het land Sinear. Daar komen ze gezamenlijk overeen om een toren te bouwen die hoog genoeg is om de hemel te bereiken. God, die hun plannen observeert, verwart hun spraak, zodat ze elkaar niet meer kunnen verstaan, en verstrooit ze over de hele wereld ”.

De langverwachte Jupiter-Saturnus conjunctie op 21 december 2020 zou ons wel eens een moderne interpretatie van de Toren van Babel kunnen brengen.

 

We zien het misschien nog niet, maar een nieuwe bestelling staat voor de deur.

 

En nee, dat is niet de Nieuwe Wereld Orde die het afgelopen decennium zorgvuldig is samengesteld door Steenbok, de hiërarchische structuren van boven naar beneden.

Aangezien de conjunctie Jupiter-Saturnus precies op 0 ° Waterman plaatsvindt, lijkt deze nieuwe volgorde niet op wat we ervan verwachten. Het is namelijk echt "Waterman": innovatief, mensgericht, level-up en JA, anders.

 

Er is een reden waarom God in de Toren van Babel het plan van de mensen om de hemel te bereiken onderbrak: die reden is arrogantie.

Niemand en niets kan voor God ''spelen'' (of het Universum, of hoe je dit ook Goddelijk Ontwerp liever noemt). Als we vanuit ego zo machtig willen zijn als God (of het Universum), storten we in, net zoals de Toren van Babel deed.

 

Er is een limiet aan hoe ver een top-down structuur kan gaan. Net zoals elk groot imperium of organisatie vroeg of laat instort, overleven top-down structuren uiteindelijk hun doel en worden ze corrupt.

 

De waarheid is dat de natuur gewoon te complex is om te worden beheerst door een one-size-fits-all type structuur.

 

Natuurlijk zijn er momenten in de ontwikkeling van bewustzijn dat we de regels en orde van Steenbok nodig hebben. Steenbok volgt Boogschutter. Boogschutter bepaalt de visie, maar mist de middelen en discipline om deze visie werkelijkheid te laten worden.

 

En hier hebben we Steenbok voor nodig. Steenbok heeft, door planning, structuur en een goed begrip van de natuurwetten, de kracht om de visie van Boogschutter om te zetten in realiteit.

 

Het komt echter op een moment dat deze Steenbok-structuur te rigide, te verouderd is geworden en niet meer het oorspronkelijke doel dient.

 

Als dit gebeurt, moeten we het opnieuw bedenken, opnieuw ontwerpen, en als het onherstelbaar verrot is, moeten we de zaken opnieuw beginnen.

Het is interessant dat Jupiter het hele jaar door Saturnus achtervolgde, maar er niet in slaagde om hem in te halen. De Steenbok-agenda van Jupiter en Saturnus krijgt niet de kans om te verwezenlijken. Terwijl ze in Steenbok waren, ontmoetten zowel Jupiter als Saturnus, Pluto. Over een wijziging van plannen gesproken!

 

Als een planeet - welke planeet dan ook - een randez-vous heeft met Pluto, kun je er zeker van zijn dat ze geen enkele kans hebben om Pluto te beïnvloeden.

 

Het is precies andersom. Pluto beïnvloedt hen - en Pluto staat erom bekend alles te verwijderen dat zwak en beschadigd is en niet langer in leven kan blijven.

 

Bevrijd van Pluto's vagevuur, zijn Jupiter en Saturnus nu klaar om iets te bouwen dat een weerspiegeling is van hun beste kwaliteiten - iets dat echt duurzaam is.

 

Als je de afgelopen maanden in de nachtelijke hemel hebt gekeken, heb je misschien Jupiter en Saturnus gezien die steeds dichter bij elkaar kwamen. In december zijn ze minder dan 1 ° van elkaar verwijderd.

En net wanneer Jupiter op het punt staat om Saturnus te vangen, verlaat Saturnus Steenbok en glijdt naar Waterman, op 17 december 2020. Jupiter volgt 2 dagen later, en uiteindelijk op 21 december 2020, ontmoeten de twee elkaar in een epochale conjunctie op 0 ° Waterman .

 

 Zal Jupiter conjunctie Saturnus een reorganisatie van de bestaande structuren of een volledige reset van het systeem brengen?

 

De tijd zal het leren.

 

Verwacht niet dat alles in een oogwenk verandert op 21 december 2020. Jupiter en Saturnus zijn niet Uranus of Pluto. Ze zullen ons leven niet op zijn kop zetten (Uranus), noch alles genadeloos uitwissen (Pluto).

 

Jupiter en Saturnus - de architecten van ons zonnestelsel

 

Jupiter en Saturnus zijn min of meer ‘in je gezicht’ en ‘wat je ziet is wat je krijgt’.

 

Jupiter komt met de visie. Saturnus met de implementatie. Samen zijn ze de architecten van ons zonnestelsel.

 

Wanneer ze hun krachten bundelen, creëren ze een structuur die samenhang heeft (Jupiter) en die is gebouwd om lang mee te gaan (Saturnus).

 

En hoewel Jupiter en Saturnus geweldige architecten zijn… zullen ze in Waterman een ander type structuur bouwen.

 

Steenbok is een kardinaal, een aardeteken. Steenbok wordt geassocieerd met de Midhemel, het hoogste punt aan de hemel. Wat voor soort structuur zouden Jupiter en Saturnus samen in Steenbok bouwen? Een toren van Babel-achtige structuur.

 

En wat voor soort structuur zouden Jupiter en Saturnus in Waterman bouwen? Laten we, om deze vraag te beantwoorden, onthouden waar Waterman voor staat.

 

Waterman - World Wide Web

 

De Waterman-glyph heeft twee elektromagnetische golven, een symbool voor informatie die niet van binnenuit onszelf (Tweelingen) komt, noch van andere mensen (Weegschaal), maar van de hogere geest van het Universum.

 

Als het vorige teken, Steenbok, zich bezighoudt met het tot uitvoering brengen van een concreet, materieel plan, gaat Waterman over het komen van een nieuwe visie, met een nieuwe architectuur - iets dat niet is gebaseerd op de materiële realiteit van Steenbok, maar geïnspireerd is door het Universum zelf.

 

Waterman wordt geregeerd door zowel Saturnus als Uranus. Saturnus en Uranus konden niet meer verschillen, en we vinden deze paradox in de onderliggende aard van Waterman. Waterman is een vast teken dat van structuur houdt.

 

Waterman is echter ook een luchtteken dat graag mensen en ideeën met elkaar verbindt. Wanneer we "Fixed" combineren met "Air", krijgen we onzichtbare banden, die een metafoor zijn voor vriendschap en sterke, maar flexibele verbindingen en structuren.

 

Het internet zelf of het world wide web is niets anders dan een onzichtbaar netwerk van informatie. Zowel internet als Social Media zijn gekoppeld aan Waterman. Sociaal (lucht) + media (Uranus).

 

Saturnus is de aarde. Uranus is de lucht. De impuls van Uranus komt uit de lucht, en hoewel het misschien plotseling lijkt en het kan aanvoelen alsof het de werking van het lot is, is het net zo logisch als het inzicht van Saturnus, dat geworteld is in de intelligentie van de natuur.

 

Om echter gebruik te maken van de intelligentie van Uranus, moeten we onze intuïtie aanboren. Het essentiële is inderdaad onzichtbaar voor het oog.

 

Als je wilt begrijpen hoe Waterman structuren bouwt, kijk dan naar spinnen. In tegenstelling tot top-down, piramidale structuren die een vooraf bepaald doel dienen, ontwikkelt een spinnenweb zich organisch en houdt het rekening met zijn omgeving.

 

De spin begint met kleine spreads, zoekt kansen en vindt de meest natuurlijke manier om vooruit te komen. Het resultaat? Een organische, flexibele en toch duurzame structuur.

 

Jupiter Conjunctie Saturnus in Waterman - Co-creatie met het heelal

 

In het Aquariustijdperk (Waterman) kunnen de top-down systemen niet slagen omdat Aquarius niet zo werkt.

 

Waterman erkent het unieke karakter van het individu (Leeuw, het tegenovergestelde teken) en brengt deze unieke talenten en gaven samen om iets te creëren dat groter is dan de som der delen.

 

De Aquarius-agenda die uiteindelijk naar voren komt, is niet het resultaat van één individu, maar de som van individuen samen.

 

Met Waterman kunnen we geen vooraf geen bepaalde doelen of top-down agenda's hebben; bij Aquarius komt het resultaat van binnenuit naar voren. De Waterman-agenda evolueert voortdurend, omdat wij mensen voortdurend evolueren.

 

Met Aquarius weten we niet wat de toekomst zal brengen, en dat is maar goed ook. Weten wat de toekomst zal brengen, betekent stagnatie.

 

Net als een kaartenhuis of de Toren van Babel, heeft alles wat van bovenaf wordt gemanipuleerd en niet is gebouwd op de principes van co-creatie, zwakke structuren en zal uiteindelijk instorten.

 

De conjunctie Jupiter-Saturnus op 21 december 2020 is onze kans, maar ook onze plicht om mee te doen en een betere toekomst voor onszelf te creëren - en ook voor de generaties die komen. Neem deze kans serieus - dit kan een van de belangrijkste momenten in ons leven zijn.

Angelina
www.astrobutterfly.com 


 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.