Educatievormen op Aarde en bij de Yahyel ♥ Wieteke Koolhof ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Wieteke Koolhof channelt Arjun van de Yahyel

 Educatievormen op Aarde en bij de Yahyel


Deze video is de preview van de Videochanneling 'Onderwijs educatie vormen bij de Yahyel en op Aarde van zondag 26 september 2021, 20:00 uur. Deze transmissie zal gaan over oude en nieuwe onderwijssystemen, de invloed van de media in onze maatschappij, bewust ouderschap, pesten en (zelf)vergeving, vaccinatie dwang, hoogbegaafdheid, kinderen van de nieuwe tijd en meer (!)

Jullie ingezonden vragen die behandeld worden in deze transmissie:

 Heeft het huidige onderwijssysteem nog toekomst? Kan het bijvoorbeeld getransformeerd worden, of is er iets heel nieuws nodig?

 Waarom is er zoveel bureaucratie in het onderwijs? De voortdurende toename van regels zorgt dat de mentale belasting op kinderen steeds groter wordt. Over emoties of empathie wordt bijna niet gesproken.

 Als kleuterleidster merk ik dat ‘de kleintjes’ nadrukkelijker emoties laten zien. Bang-boos-verdriet-onzekerheid-jaloersheid, maar gelukkig ook liefdevol zijn 😉 Ik vraag me af of we ons in het onderwijs niet meer moeten richten op de functie van emoties en gedachten. M.a.w om deze meer te gebruiken als werkinstrument waardoor we richting krijgen wat ons hart verlangt. Hierdoor zullen zij later als volwassenen misschien ook dichter bij hen Zelf kunnen blijven en minder oordelen over een ander. Tenminste… zo voelt het voor mij.

 Ik ben oma van 3 kleinkinderen. Een van hen heeft de kleuterklas overgeslagen en is direct doorgegaan naar de basisschool. Volgens de school is zij hoogbegaafd. Mijn inziens past het label hoogbegaafd niet bij haar. Ik zou het zelf eerder een hoger bewustzijn noemen. Hoe kijken jullie naar hoogbegaafdheid en het hebben van een hoger bewustzijn in onze kinderen op aarde?

 Hebben kinderen met paranormale gaven ook altijd een hogere bewustzijnsontwikkeling?

 Het pijnigt mijn hart om te zien dat op dit moment in Amerika, in sommige staten; kinderen vanaf 12 jaar moeten worden gevaccineerd om verder naar school te mogen gaan. In Nederland is dit nog niet het geval maar ik maak me er wel zorgen over dat dit hier ook gaat gebeuren. Waarom hebben wij deze tijdlijn gecreëerd waarop dit nu in de wereld gebeurd? En wordt de vaccinatie misschien zelfs verplicht voor kinderen jonger dan 12 jaar?

 Hoe kijken wij het beste naar de rol van onze kinderen in deze ontwikkelingen?

 Hallo, wij willen een leeromgeving opzetten voor kinderen met autisme en kinderen met het syndroom van Down. In de natuur, in een rustige groene omgeving. Werkend in de moestuin, met dieren, in een voedselbos. Samen koken, bakken, schilderen, boetseren, zingen, eten, lezen, luisteren naar verhalen… In het normale onderwijs wordt dit afgedaan als ”vrije tijd” niet als ”leren”. Voor mij voelt de verbinding met de natuur, het levende, als essentieel. Hoe kijken jullie naar kinderen en de rol van de natuur?

 Hoe kan ik mijn kinderen nog motiveren om naar school te gaan? Ze voelen dat ze innerlijk dood worden gemaakt, althans het lijkt wel alsof dit systeem daarop uit is. De kinderen willen uitzoeken wat hun passies zijn, plezier maken en ruimte en tijd krijgen om zelf iets uit te zoeken. Dit systeem voldoet absoluut niet aan die wensen. Mijn kinderen zeggen letterlijk: “de leerkrachten luisteren niet naar mij, ze gaan gewoon hun eigen gang”. Dit doet wat met ze. Hun vertrouwen in volwassenen is bijna compleet weg. Alleen in ons ouders hebben ze vertrouwen. Ik zeg hen vooral op hun eigen wijsheid te vertrouwen. Ik zie de twinkeling in de ogen wegvallen van teleurstelling en verdriet.

 Deze vraag gaat niet direct over onderwijs – maar intuïtief heb ik het gevoel dat er misschien toch een overlap zit. Ik heb namelijk het gevoel dat de MEDIA in onze wereld – een heel bepalende rol is gaan spelen – zeker op dit moment in de tijd. Dit voelt voor mij steeds meer; onnatuurlijk en manipulatief. Ligt hier een verband of verbeeld ik mij dit maar?

 Soms lijkt het wel alsof kinderen eenvoudig genadeloos zijn wanneer ze elkaar pesten. We zien dit verschijnsel op meerdere leeftijden – van best jong tot ‘cyber-bullying’ bijvoorbeeld wanneer ze toch al wel wat ouder zijn. Waarom is dit toch zo hardvochtig? En dat terwijl er gezegd wordt dat de meeste kinderen vandaag de dag een hoger bewustzijn hebben?

 Hoe kan ik als docent het onderwijs dat ik geef veranderen en welke essentiële dingen zou ik jongeren kunnen bijbrengen?

Videochanneling 'Onderwijs'

Zondag 26 september om 20:00 uur door Wieteke Koolhof en Denise DiekstraBlijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.