Oesterzwam kweken op koffiedik


Koffiedik is de perfecte grondstof voor het kweken van oesterzwammen. Het enige dat je nodig hebt is een beetje koffiedik en wat geduld. En deze Growkit natuurlijk! Leuk voor jezelf of als cadeau te geven.

Hoe het werkt precies?

Het kweken werkt met filterkoffie, koffiedik uit de percolator, de espressomachine en Senseo pads. Koffiedik is een universele en voedingsrijke schimmelbodem. De oesterzwam groeit er uitstekend op. Met deze set kan ook jij paddenstoelen kweken. Je werkt met kleine hoeveelheden koffie, dus je hoeft geen enorme koffieleut te zijn om dit te kunnen. Ook opsparen van koffiedik is niet nodig; je doet gewoon af en toe wat koffiedik in de emmer. Heb je één of twee keer succesvol geoogst, dan kun je de Growkit weer opnieuw opstarten zonder dat je een nieuw zakje broed nodig hebt. Het is nadrukkelijk geen wegwerpproduct. Zo kan je doorlopend je eigen koffiedik omzetten in paddenstoelen.

Paddenstoelen zijn dé perfecte vleesvervanger

Wist je dat het produceren en consumeren van paddenstoelen veel milieuvriendelijker en duurzamer is dan vlees? Paddenstoelen zetten voedingsstoffen 25 keer efficiënter om dan bij vleesproductie. Een extra reden om meer paddenstoelen te eten (en minder of helemaal geen vlees meer). 

Oesterzwammen zijn heerlijke paddenstoelen. Ze zijn lekker stevig, bevatten veel plantaardige eiwitten en hebben een mooie volle smaak. Ze passen perfect in pasta en risotto, maar zijn ook heerlijk als basis voor soep of gewoon gebakken met wat olie, peper en zout. 

De Oesterzwam Growkit:

 Wordt geleverd met een zakje oesterzwammenbroed

 Heeft een "etiket" van ongesorteerd oud papier

 Is een erg leuk en duurzaam cadeau

€ 15,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1