Bloemenpers kit


Als we bloemen leuk vinden dan plukken we ze. Maar als we echt van de bloemen houden gebruiken we alleen de blaadjes die we vinden op de grond.

Met deze bloemenperskit kun je bloemblaadjes, bladeren van bomen of struiken en kruiden gebruiken voor allerlei werkjes zoals tekeningen, versieringen, wenskaarten en nog veel meer. 

Naast deze kit heb je misschien een klein mandje of enkele (plastic?) zakjes en een schaar nodig om bloemen te verzamelen. Steek de bloemen in de zak en blaas de zak op. Bind de opening van de zak dicht. Dit zal de bloemen een aantal uur vers houden. Voor de beste resultaten kan je de bloemen het beste in de late voormiddag van een zonnige dag of in de vroege namiddag plukken, als de dauw verdampt is. Bloemen die te vochtig zijn, zullen langer nodig hebben om te drogen. Snijdt bij het verzamelen van de bloemen alleen de bloemgedeelten af en laat de rest staan. Verzamel ook enkele blaadjes, want die heb je misschien nodig voor de achtergrondversiering.

De bloemperskit heeft zeven lagen. De hoeveelheid bloemen die je dus in een keer kunt persen, is beperkt. Verzamel dus niet meer bloemen dan je in een keer kan persen. Anders zal het teveel aan bloemen verwelken. Voor beginners is het beter om bloemen te nemen die dunner zijn, want die zijn gemakkelijker te persen en drogen sneller. Kruiden zoals rozemarijn, tijm en gebladerte van varens, esdoorns, trilgras vormen goed materiaal om te persen.

Inhoud:

Bloemenpers kaft en basis

Golfkarton

Wit vloeipapier

Plastic schroeven

Vleugelmoeren

Bijouteriedoosjes

Kaarten

Omslagen

Bladwijzers

Lint

Lijm

Borstel

Dubbelzijdige plakband

Gedetailleerde instructies

Afmetingen doos: 18 x 5,5 x 22 cm

€ 16,40

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1