Wasbare Tampons


Deze wasbare tampons werken precies hetzelfde als wegwerp tampons. Ze absorberen goed en zijn comfortabel in gebruik. Ze zijn gemaakt van 100% biologisch katoen dus helemaal vrij van chemische stofjes.

De wasbare tampons zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten: mini, medium of maxi.

Het scheelt een hoop kosten en afval op jaar basis!

Voor je ze gaat gebruiken:

Was de tampons altijd voordat deze voor de eerste keer gebruikt wordt.  Gebruik een normale hoeveelheid wasmiddel.

Probeer het wassen met een wasverzachter te vermijden. Dit verminderd het absorptievermogen van de tampon.

Wassen: 60°C. Kan in de wasdroger op normale temperatuur.

Inbrengen:

1. Was altijd je handen voor en na het inbrengen van de tampon.

2. Rol de tampon met droge handen stevig op. Start met het gedeelte waar het touwtje niet aan vastzit. Indien gewenst kun je een enkele knoop in het touwtje leggen zodat de tampon goed opgerold blijft. Maak niet meerdere knopen, dit maakt het lastiger om de tampon na gebruik weer uit te rollen.

3. Trek zachtjes aan het touwtje om zeker te weten dat deze goed vastzit voordat de tampon ingebracht wordt.

4. Ontspan en gebruik twee vingers om de tampon rustig in te brengen. Als deze goed ingebracht wordt dan voel je de tampon niet zitten.

5. Als de tampon ingebracht is, gebruik je je wijsvinger of duim om deze verder in te brengen. Let op dat het touwtje nog zichtbaar is. Raak niet ontmoedigd indien het de eerste keer niet lukt. In dit geval geldt: oefening baart kunst!


Hoe te verwijderen

1. Was altijd je handen voor en na het verwijderen van de tampon.

2. Gebruik toiletpapier of een doekje en trek voorzichtig aan het touwtje. Indien je het lastig blijkt te vinden om de tampon te verwijderen, komt dit wellicht door het feit dat je een te absorberende tampon hebt gebruikt. Gebruik de volgende keer een tampon met een minder absorberend vermogen.

3. Indien je het touwtje niet kunt vinden, probeer dan de tampon met twee vingers zelf er rustig uit te halen. Het gebruik van een spiegel kan hierbij helpen. Als je de tampon nog steeds niet kunt verwijderen neem dan contact op met een huisarts.

Na gebruik: 
Week de tampon in koud water. Het is belangrijk dat het water koud is, warm water laat het bloed stollen en dan krijg je de vlekken er niet meer uit.  

Was Tip: 
Was de tampons in een waszakje met je andere was mee. Gebruik geen bleek of wasverzachter.

Na het wassen in de wasmachine spoel of kook, indien gewenst, je tampons nog eens een paar minuten uit, dit om eventuele resten van zeep te verwijderen.

Materiaal: 100% katoenen flanel

Kleur: ongebleekt naturel

Vervang tampons regelmatig!

Het bepalen van het formaat en hoe vaak je een tampon moet vervangen, hangt af van de hevigheid van de menstruatie. Een kleinere tampon kan gebruikt worden op dagen waarbij je licht bloedverlies hebt. Een grote tampon kan gebruikt worden op dagen waarbij je zwaarder bloedverlies hebt.

Vervang de tampons elke 4-6 uur.

Gebruik de tampons niet tussen twee menstruaties in en vergeet niet de laatste tampon te verwijderen aan het einde van uw menstruatie.

€ 21,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1