Wasbaar maandverband


Wasbaar maandverband: een milieubewust alternatief voor standaard maandverband. Met katoenen deel en vocht-dichte laag.

Gemaakt van 100% organisch katoen en versterkt met een dunne laag polyurethaan gelamineerd polyester, zodat ze lekbestendig zijn. Deze uitvoering is gemaakt voor gebruik 's nachts. Plaats bij gebruik de bedrukte kant tegen de huid aan. Gebruik de drukknopen om het maandverband aan je ondergoed te bevestigen.

Tip: als je genoeg koopt, kan je het wasbare maandverband aan het einde van je ongesteldheid allemaal tegelijk wassen. Aan 4 pakken standaard maandverband, 2 pakken nacht maandverband en 2 pakken inlegkruisjes heb je waarschijnlijk genoeg voor een menstruatiecyclus.

Als het gaat om oppervlakte en lekvrij zijn is wasbaar maandverband net zo goed als wegwerpmateriaal. De katoenen lagen nemen het bloed op, en de polyurethaan laag zorgt ervoor dat het niet doorlekt. 

Wassen:

Er zijn verschillende dingen die je kan doen met het maandverband na gebruik: je kan ze bijvoorbeeld direct na gebruik uitspoelen, en ze vervolgens in een emmer neerzetten tot je ze gaat wassen. Je kan ze ook gewoon laten voor wat het is, en voor je ze gaat wassen 24 uur in zout water laten weken; het is dan wel handig eerst even te spoelen, zodat overtollig bloed geen vlekken maakt in je volledige collectie. Bij heftige vlekken kan je ze verwijderen met vlekverwijderaar. Vervolgens was je het maandverband op 60 graden. Sommige mensen maken ook gebruik van een waszakje bij het wassen. Je kan het gewoon met je overige spullen wassen, hoewel dit af te raden is met witte was. Het is niet persé nodig om eerst te spoelen. 

Krijg je bepaalde vlekken er echt niet uit? Dan kan je nog proberen ze in de zon te laten bleken. 


€ 22,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1

Waarom herbruikbaar maandverband?


Wasbaar maandverband bied zachte en natuurlijke bescherming bij menstruatie en bieden een goed alternatief voor de standaard maandverband en tampons. Naast dat ze wasbaar en herbruikbaar zijn, zijn ze gemaakt van milieuvriendelijk katoen dat gegarandeerd vrij is van chemicaliën en zacht is voor de huid. Daarnaast laat dit product je nooit in de steek en ben je nooit door je maandverband heen - want je hebt er altijd genoeg van! Veel vrouwen zijn van jeuk en vaginale gistinfecties afgekomen door over te stappen op stoffen maandverband.

Je gezondheid

Naast de voordelen voor het milieu zijn de gezondheidsvoordelen van wasbaar maandverband enorm. Door over te stappen op stoffen maandverband hoef je je niet meer bloot te stellen aan de plastics, chemicaliën en parfums waaruit de wegwerpvarianten bestaan. Sommige bevatten zelfs endocriene verstorende chemicaliën; ze spelen dus een gevaarlijk spel met je gezondheid. Zelfs als een materiaal is goedgekeurd voor gebruik door mensen, worden er maar weinig testen gedaan naar de combinaties van die stoffen. Misschien hebben de stoffen zelf geen schadelijk effect; samen kunnen ze dat wel hebben. Een chemische cocktail.

Milieu impact

Iemand die menstrueert doet dat voor zo'n 32 jaar, waarin 12.000 tot 16.000 maandverbandjes of tampons worden gebruikt. Wegwerpvarianten worden daarna direct weggegooid, en komen dan vaak in de natuur terecht. Daarnaast heeft de productie van wegwerpmaterialen een grote impact op het milieu. De wegwerp-persoonlijke hygiëne producten zijn gemaakt van verschillende soorten plastic, en zijn om het allemaal nog wat erger te maken per stuk verpakt in plastic. Dat is superveel plastic dat na een keer gebruiken weggegooid wordt.