Matcha Thee klopper


Deze Matcha Groene Thee Klopper is handgemaakt en uit eenzelfde stuk bamboe vervaardigd. Waarom gebruik je een chasen om Matcha thee te bereiden? Matcha is ultra fijne gemalen groene thee. Dit groene theepoeder kan je niet oplossen in warm water of een warme granendrank. Dan krijg je kleine klonters, ongeacht hoe hard of hoe vaak je met de lepel roert.

Matcha groene thee bereiden met een klopper is de beste manier om klonters te vermijden en een lichte, schuimige matcha thee te krijgen. Om het roeren met de chasen makkelijker te maken, wordt matcha thee altijd bereid in een theekom en niet in een kop: dankzij de brede opening van de kom ondervind je geen problemen bij het roeren en heen en weer bewegen van de chasen.

 

Gebruik - Tijdens het bereiden van Matcha:

 Schep de matcha in je ceremoniële kom.

 Voeg het water toe en gebruik de chasen zachtjes om de matcha van de bodem te halen.

 Wrijf nu de chasen niet meer over de bodem van je kom maar beweeg de chasen in cirkeltjes rond in de thee.

Na het bereiden van Matcha:

 

 Reinig je chasen grondig – niet in de vaatwasser maar met warm water.

 Neem de chasen uit het water wanneer alle matcharesten zijn verwijderd en schud ermee zodat overtollige druppels eraf vallen.

 Laat je chasen na gebruik rustig drogen 

 

Naarmate je een chasen vaker gebruikt, zullen de bamboetakjes zich van elkaar scheiden. Bij een ongebruikte chasen zijn de bamboetakjes in het midden van de chasen nog erg dicht bij elkaar. Hoe vaker je de chasen gebruikt, hoe meer de bamboetakjes zich van elkaar zullen scheiden door de druk die veroorzaakt wordt tijdens het roeren met de chasen. Het openbloeien van de chasen is volkomen normaal.

 

€ 13,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1