De vernietiger omarmen ♥ Mieke Vulink ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Lang proces, lang artikel

 


❥ Het lijkt bijna onmogelijk. Maar toch gebeurt het al: we zijn met velen op weg naar geweldloosheid en wereldvrede.

We zullen dat ook bereiken, in alle mogelijke vormen


Ondertussen bekwamen we ons in oordeelloosheid, zelfs met de mensen die ons het bloed onder de nagels vandaan halen.

Wat vanuit ons mens-zijn eerder op een ondergang dan op een verheffing van de samenleving lijkt zal ons naar onvoorwaardelijke liefde leiden, mits we bereid zijn om in onszelf te duiken en ALLES in het licht te zetten waar tot nu toe nog geen onvoorwaardelijke liefde in kon doordringen. Die bereidheid kan ons naar de bevrijding leiden van alles wat ons nu nog zo dwars kan zitten.

We zijn al een heel eind op weg, wat ons bewustzijn betreft. Maar binnen de dualiteit, die toch aanwezig is op Aarde, zijn er meerdere wegen die naar bewustwording leiden. Enerzijds is daar het volgen van informatie, samen met het schouwende vermogen; het onderzoeken en kennis nemen van, het begrijpen en onderscheid kunnen maken tussen 'dit klopt voor mij' en 'dit klopt echt niet voor mij'.

❥ Hier hoort ook een bepaalde afstand en nuchterheid bij, waardoor je niet in bepaalde ‘waarheden’ en scenario's gevangen raakt.

 

Daarnaast is er het ervaren, het beleven en het doorvoelen


Juist door het toelaten van alles wat er uit de emotielagen van ons fysieke lichaam wezen vrij wil komen, door dat alles te kunnen ontvangen, leren we te omarmen wat als 'waar' voelt en te laten gaan wat ons niet langer dient. Je zou kunnen zeggen dat het ene meer de mannelijke kant van ons wezen vertegenwoordigt, en het andere meer onze vrouwelijke kant.

Beide kanten zijn even waardevol! Maar gedurende honderden vorige levens, als mens binnen het rad van incarnatie, hebben deze mannelijke en vrouwelijke aspecten elkaar tegengewerkt!

Wanneer je bijvoorbeeld een incarnatie had waarin je graag je mentale kant, jouw kennis en inzicht met name via de mannelijke kant wilde vergroten, zul je in die incarnatie behoorlijke tegenkrachten en oordelen vanuit de meer vrouwelijke kant ervaren hebben. Waarschijnlijk was je bewustzijn toen nog niet zo ver ontwikkeld dat je doorzag dat alle oordelen en minachting die op je weg kwamen jou juist wilden stimuleren om krachtiger te worden in wat JIJ je eigen wilde maken. Het vervormde vrouwelijke heeft zich enorm afgezet tegen deze mannelijke aspecten. Dit heeft in jouw mannelijke kant de nodige frustraties achtergelaten die nog altijd onbewust in jou door kunnen werken!

Wilde je daarentegen graag jouw vermogen om te voelen via de vrouwelijke kant verder verfijnen, dan zul je ongetwijfeld ook de nodige mannelijke tegenkrachten tegenover je hebben gekregen die - pijnlijk genoeg - precies jouw gevoelskant veroordeelden, belachelijk maakten, vernederden of verafschuwden. En ook dit maakte deel uit van een hoger plan om jou juist bewust te maken van die gevoelskant, hoe duaal het er soms ook aan toe ging.

Al die 'tegenwerking', incarnatie na incarnatie, heeft diepe littekens achtergelaten in onze fysieke, emotionele en mentale lichamen. Deze litteken worden nu voelbaar, vooral voor diegenen die onvoorwaardelijke liefde nastreven. We krijgen het op een presenteerblaadje aangereikt hoe de 'tweedeling' tussen onze mannelijke en vrouwelijke aspecten verscheuringen teweeg heeft gebracht die geheeld willen worden, om innerlijke vrede te kunnen bereiken.

 

In dat opzicht is er goed nieuws!

 

❥ Dankzij ons groeiende zelfinzicht raken de mannelijke en vrouwelijke aspecten in onszelf weer meer in evenwicht.

Dat betekent dat zij elkaar steeds meer zullen bekrachtigen, in plaats van elkaar tegen te werken, elkaar te veroordelen en elkaar af te stoten. Hierdoor komen we in een prachtige nieuwe fase terecht van ons vermogen om (allereerst) ONSZELF onvoorwaardelijk te kunnen liefhebben.

'De Nieuwe Wereld' ontluikt zich dus IN onszelf! Vanuit die onvoorwaardelijke liefde leren we te schouwen naar velden buiten onszelf waarin de oude strijd zich voortzet. Er zijn mensen die willen opstaan; er zijn mensen die worden neergesabeld. We zijn getuige van hoe bepaalde persoonlijkheidsdelen elkaar nog willen ontkrachten en liefst vernietigen. En wat de meesten van ons ook ontdekken: hoe dan ook worden bij en in ons ook hele diepe, oude lagen aangeraakt.

❥ Op weg naar onvoorwaardelijke liefde komen we zelfs oude sporen van haat tegen die de vernietiger in ons heeft achtergelaten. Iedere ontmoeting met de vernietiger is heftig! Meestal doen we er jaren over om dat deel van onszelf in alle mogelijke verschijningsvormen te erkennen. Want het is pijnlijk om alle wonden en krassen op onze ziel waar te laten zijn. Zij vibreren op de trillingen van angst en die laten we liever achter ons...

Bij veel mensen verschijnen er in het fysieke en emotionele lichaam ineens verstoringen die allemaal terug te leiden zijn tot levens waarin we met vernietigende krachten te maken hebben gehad.

Maar nu we zó veel licht en scheppingskracht in onszelf voelen terugkomen... Nu we zó gemotiveerd zijn om de handen ineen te slaan en samen de Aarde om te toveren tot een hemels paradijs... En nu we onszelf en elkaar steeds weer herinneren aan dat we NU onvoorwaardelijke liefde ook echt willen belichamen; nu kunnen we zelfs de vernietiger niet langer in de kou laten staan.

 

Misschien zegt jouw hart: "Natuurlijk kan en zal ik de vernietiger omarmen. Ik besef immers hoe hij of zij ook een belangrijke rol binnen de polariteit vervuld heeft!" Dat is al een hele mooie liefdeskracht waarmee je verder kunt. Maar laten we ook kijken naar wáár de meest hardnekkige sporen van de vernietiger in onze fysieke lichaam te vinden zijn.

Vernietigende krachten belichten een andere kant van een bepaalde energiegerichtheid, namelijk de tegenpool van de scheppende krachten. In heel onze schepping zijn opbouw en afbraak met elkaar verweven. Als we dit even in het klein op ons fysieke lichaam toepassen; we vinden deze tegengestelde bewegingen in onze onderste chakra's.

❥ Oorspronkelijk huist daar de potentie om iets te scheppen dat volledig overeenkomt met de heelheid, volmaaktheid en schoonheid van de goddelijke Bron. Maar juist in onze onderste chakra's vinden we ook de littekens van de vernietigende krachten van ‘het beest in de mens’ dat alle goddelijke wetten aan zijn laars gelapt heeft.

Ooit bracht intimiteit het meest heilige voort wat er mogelijk was, tussen mensen die zich volledig op het goddelijke in zichzelf gericht hadden. In een 'onbevlekte' Lichtverbinding kon een nieuw wezen indalen dat met licht en liefde vervuld was! Maar toen de mens die Bron - of Lichtverbinding steeds meer kwijtraakte, en de gerichtheid zich meer verschoof naar het opheffen van leegte en het bevredigen van menselijke lusten, kwam er ruimte voor steeds lagere frequenties die de besturing van het menselijk lichaam overnamen.

Ik hoef niet verder uit te wijden over alle ‘scheppings’-experimenten die ooit op Aarde ontstaan zijn


De vernietigingskampen uit de 2e WO liggen nog vers in ons geheugen, maar wanneer we dieper graven zullen zich nog veel oudere wonden en angsten kenbaar maken.

❥ Niemand van ons is alleen maar een heilig boontje of slachtoffer geweest. We hebben allemaal ontheiliging, verminking en ontkrachting ervaren, zowel als slachtoffers als daders. We hebben allemaal de val in bewustzijn meegemaakt.

Maar: we zijn er nu rijp en sterk genoeg voor om alles wat zich in ons verscholen heeft te ontmoeten. Wat heb jij nodig om alles uit het verleden te kunnen helen, zodat je er ook echt helemaal VRIJ van kunt worden?

Ik hoop oprecht dat dit artikel je bemoedigt om liefdevol en eerlijk op zoek te gaan naar de wonden die de vernietiger in jou heeft achtergelaten. Het zijn oude wonden, ze vertegenwoordigen niet alleen wat jij in dit leven hebt meegemaakt. Maar, als een belofte staat het in jouw huidige zielenplan dat deze wonden aangeraakt zullen worden, omdat je daardoor tot een volledige bewustwording en heling zou kunnen komen.

Moge het jou precies dat brengen wat je op dit moment het hardste nodig hebt!

Veel liefs,

Mieke Vulink
www.miekevulink.nlBlijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.