De terugkeer van het Goddelijke Vrouwelijke ♥ Tamara van de Beek ♥ Lichtwerkers Nederland

 

De terugkeer van het Goddelijke Vrouwelijke. Het tijdperk van verstandelijk bewustzijn is ten einde. Het tijdperk van het Goddelijke Vrouwelijke is aangebroken.

 

❥ Misschien heb je er ergens over gelezen, de terugkeer van het Goddelijke Vrouwelijke. Wat wordt daar precies mee bedoeld?

De terugkeer van het Goddelijke Vrouwelijke verwijst naar een tijdperk waarin de mensheid wederom bewust contact maakt met haar energie en wijsheid. Een tijdperk waarin liefde, compassie, eenheidsbesef en wijsheid de mensheid weer zullen leiden. Een tijd waarin het hart het overneemt van het hoofd. Maar ook de mannelijke energie die geworteld is in liefde. Het handelen vanuit het hart.

Het Goddelijke Vrouwelijke zou je ook De Grote Kosmische Moeder kunnen noemen. Het is de Grote Leegte van waaruit alles geboren wordt en uiteindelijk ook alles weer naar terugkeert. Het is de matrix van de Schepping. Het is vanuit haar licht dat al het leven (licht) in de vorm wordt geboren. Als je niet leeft in harmonie met haar energie dan ontken je iets dat fundamenteel is voor al het leven. Je bent dan afgesneden van de enige bron die kan genezen, voeden, transformeren en het nieuwe kan baren.  

 

Ontkenning van de Goddelijke vrouwelijke energie

 

Kijk naar de wereld. Dan ben je getuige van een wereld die haar aanwezigheid is vergeten. Een wereld waarin denken en doen overgewaardeerd worden en intuïtie ondergewaardeerd is. Denken is belangrijker geworden dan voelen. Deze wereld die zo lang gedomineerd is door het patriarchale en de verbinding heeft verloren met ware spirituele voeding en het hart.

De aarde en de mensheid die we exploiteren aangedreven door hebzucht, controle en macht. Een zieke en ontheiligde wereld. Waarin we alles denken te kunnen oplossen met technologie en wetenschap. Een wereld en de mensheid die haar kosmische wetten niet eert, volgt en respecteert. Een wereld die vergeten is om te luisteren naar haar kosmische moeder. De mensheid die haar verbinding met ziel niet meer opmerkt en de verbinding met de wereldziel ook niet meer voelt. Denken en doen is belangrijker dan voelen en zijn. Maar een wereld die niet verbonden is met haar ziel kan niet genezen. Om werkelijk te genezen en het nieuwe te kunnen baren is de goddelijke vrouwelijke energie nodig. Zonder terug te keren naar het goddelijke vrouwelijke is er geen geboorte mogelijk.

 

De mannelijke ontwortelde energie

 

De mannelijke energie is heel lang ontworteld geweest. Mannelijke energie die niet geworteld is in liefde, is niet geworteld in het vrouwelijke. Of anders gezegd, het doen (actie, vuur, licht, yang) komt niet voort uit liefde (zijn, water, duisternis, yin). Het resultaat zijn systemen die niet vorm gegeven zijn vanuit de kosmische pijlers van Eenheid en Evenwicht. Je creaties zijn dan niet bezield. Dat betekent ook dat jouw creaties jou niet het ware geluk zullen schenken. Je creaties brengen geen blijvende vervulling. Het proces van creëren daar geniet je ook niet echt van. Het kost je veel energie en veel moeite. Als het “doen” niet voortkomt uit “zijn” zal het op termijn leiden tot ongelukkig zijn, disbalans en ziekte. Nu draait dit om. De lang verwachte omkering is gaande. Yin (Zijn) voedt Yang (doen).  De tijd dat het hart wederom het hoofd aanstuurt en voedt. De terugkeer van het Goddelijke Vrouwelijke.

❥ Try something different. Surrender. ~Rumi

Verstandelijk bewustzijn

 

Wij gaan een periode afsluiten als mensheid. De periode waarin de mens zijn verstandelijke bewustzijn (hoofd) heeft leren kennen en gebruiken. De mens die alleen maar luistert naar het denken en leeft vanuit het hoofd. Dat was goed en nodig. Alleen alles wat je vorm geeft vanuit het hoofd (zonder het hart) creëert karma. Als het goed is, heeft dit telkens weer ervaren van je eigen gecreëerde karma tot heimwee geleid. Heimwee naar het hart. Heimwee naar de eenheid. Heimwee naar het thuiskomen. Heimwee naar verbinding met je ziel. Ware vervulling leek telkens weer onbereikbaar. Als “doen”  en verstandelijk begrijpen je niet meer verder helpen in je proces dan ben je klaar voor de inwijding in de Grote Leegte. Dan mag je weer diep gaan voelen. Dan ben je klaar voor niet-weten. Dan ben je bereid tot niet-doen. Als wilskracht transformeert naar diepe overgave. Zijn.

 

Her-balanceren licht en duisternis op het wereldtoneel

 

Wat momenteel gebeurt is een balanceren van licht en duisternis op het wereldtoneel. Een balanceren van mannelijke en vrouwelijke energie. Energetisch gezien is dit vorig jaar met de leeuwenpoort begonnen (lees meer in deze blog). De mannelijke energie (wilskracht) die wederom in dienst komt te staan van het hart. Zodat al het doen voortkomt uit dit Zijn. Daarvoor mogen wij eerst helder zien wat voor gevolgen leven vanuit alleen “verstandelijk bewustzijn” ons heeft gebracht. Het pijnlijke aanschouwen is begonnen op het wereld toneel maar ook in jezelf.

Zonder het Goddelijke Vrouwelijke te eren en respecteren is de geboorte van een nieuw tijdperk simpelweg niet mogelijk. Zij immers IS de matrix.

❥ Nothing I say can explain to you Divine Love Yet all of creation cannot seem to stop talking about it. ~Rumi

 

De terugkeer naar het Goddelijke Vrouwelijke

 

Hoe kan de mensheid weer in harmonie komen met haar energie? Door naar binnen te keren en het licht in je hart te ontdekken. Door weer diep te luisteren. Naar je gevoel, je intuïtie weer te gaan vertrouwen. Als je jezelf en de wereld kunt waarnemen door het oog van het hart dan zie je het. Dit prachtige liefdeslicht. Eerst in jezelf en dan zie je het ook in de schepping en in anderen. Overal waar je kijkt, hetzelfde liefdeslicht. In de schepping, in de ander, in de elementen.

Diep luisteren naar niet-weten. Luisteren zonder tussen komst van het denken. Begin om niet al je aandacht te geven aan denkprocessen. Dat is ook een vorm van doen. Als dat lukt geef dan al je aandacht voelen. Voelen zonder denken. Puur voelen. Alles wat je doet, doe je met aandacht, rust en liefde. Begin met de kleine alledaagse dingen. Een maaltijd bereiden. Een bad nemen. Ademen. Heel bewust, kalm en met aandacht. Maak van de alledaagse dingen een klein ritueel. Een ritueel van aandacht en liefde.

Net zoals onze voorouders dit deden. Zij die het lied van de schepping kennen en zingen. De natuurvolkeren hebben een deel van deze wijsheid levend gehouden. Zij zingen en dansen met bepaalde rituelen. Zij weten dat ze daarmee energie in beweging zetten. Zij weten nog hoe de schepping met ons communiceert en vice versa. Zij herkennen de signalen, de symbolen.

 

De Schepping spiegelt de Eenheid

 

Als je moeite hebt met niet-doen. Kijk dan om je heen. Kijk naar de natuur en zie hoe de schepping de eenheid altijd naar je terug spiegelt. Alles in de natuur volgt haar energie en wetten. Er is een rust voelbaar in dat. Voel die rust en merk op dat dezelfde rust aanwezig is in jou. Kijk of je kunt waarnemen of de schepping “denkt”. Zie jij een boom nadenken over zijn volgende creatie?

Het licht dat waarneembaar is in de schepping is hetzelfde licht dat schijnt in jou. Dit mens zijn op aarde is een interactie van levend licht met levend licht. De aarde is “levend” en heeft een ziel net als jij. De ziel van de mens en die van de Aarde (anima mundi) zijn verbonden. Het is het levende goddelijke principe in de schepping. En de Aarde volgt de Goddelijke Vrouwelijke energie. Net zoals jouw bloedstroom, jouw ademhaling en hartslag dat ook doen.

In plaats van samen te werken, dit mens-Licht met dit natuur-Licht, hebben wij technologieën ontwikkeld om de natuur te controleren. Maar de aarde is aan de mensheid gegeven opdat wij zouden evolueren. Een dans tussen het licht van onze ziel en het licht van de creatie. De uitdagingen waar wij voor staan zullen niet opgelost kunnen worden met technologie of wetenschap. Tenzij de wetenschapper leeft vanuit verlicht bewustzijn. Dan zal hij onherroepelijk tot de conclusie komen dat hij niets weet. De oplossingen en antwoorden zijn te vinden in het stil zijn en diep luisteren. Eén met haar. Laat het liefdeslicht in jou, je leiden naar antwoorden. De oplossingen zullen gegeven worden vanuit het Licht. Daarvoor mag je open zijn. Ontvankelijk zijn. Daarvoor heb jij jouw intuïtie nodig.

 

De twaalf etherische rozen en het heilige hart

 

In de blog aan het begin van dit jaar “Aarde Roos” schreef ik er al over. De twaalf etherische rozen geschonken door onze familie van licht van de sterren. Geplaatst in een cirkel rond het hartchakra. Telkens als er een etherische roos open bloeit, wordt er een geheime kamer in het hart ontsloten.

Het is de kundalini in de mens en die van de Aarde die dit heilige hart opbouwt en de etherische rozen laat openbloeien. Als alle geheime kamers geopend zijn en het heilige hart is opgebouwd verandert daarmee het energetische lichaam. Het is de activatie van het oorspronkelijke galactische sterren chakra systeem. De kennis die wij hebben over het zeven- of 13-voudige chakraysteem is daarmee volledig achterhaald. Het chakra systeem van de Aarde is al veranderd. Nu wij nog.

Onze Kundalini werkt samen met de geascendeerde Kundalini van Moeder Aarde (dit is volbracht in 2017, lees deze blog). Dat wat lang geleden begraven was en slapende was in het hart van Moeder. Dat is nu wakker een “vuurt” onze Kundalini aan. Een Galactische Kundalini stroom is actief. Een nieuw spiritueel tijdperk breekt aan. Dit is niet alleen van belang voor de aarde en de mensheid. Dit is een galactische aflijning. Dit werkt door in velen sterrenstelsels. Dit is niet alleen de heling van de aarde en de mensheid. Daarom is het zo bijzonder om juist nu op aarde te mogen zijn.

 

De nieuwe Aarde Energie en bewuste co-creatie

 

Anima Mundi is ontwaakt. De blauw-gouden wereldziel. Zij zal spreken in de harten van hen die de twaalf inwijdingen van de etherische rozen hebben doorlopen en volbracht. Zij spreekt woordeloos via haar licht tot het licht in hen en deze wereld dienaren zullen handelen in harmonie met de wereldziel en de goddelijke vrouwelijke energie. Dat is bewuste co-creatie. Het mens-Licht dat samenwerkt met het natuur-Licht. Beiden volgen de wetten van het Goddelijke Vrouwelijke. Beiden evolueren in Eenheid.

❥ Look past your thoughts, so you may drink the pure nectar of This Moment. Look carefully around you and recognize the luminosity of souls. Sit beside those who draw you to that. ~Rumi

© Tamara van de Beek

www.dewijsheidvanhethart.nlBlijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbriefLichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy en Denise Diekstra 

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 

Openingstijden:

ma t/m zo 10.00 uur - 20.00 uur 

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland