De meest positieve Volle Maan van het jaar ♥ Angelina ♥ Lichtwerkers Nederland

Op 24 juni 2021 hebben we een Volle Maan in Steenbok.

 

Dit is een prachtige Volle Maan die ons een hernieuwd gevoel van geloof en optimisme zal geven.

Geloof en optimisme én een Volle maan in.... Steenbok?

 

Als je aandacht besteedt aan de maancycli, is het je misschien opgevallen dat de vorige Volle Manen in Steenbok niet al te vrolijk en optimistisch waren. Maar in tegenstelling tot de Steenbok Volle Manen van vorig jaar die door Saturnus en Pluto werden beïnvloed, is deze Volle Maan beïnvloed door Jupiter, dus het is veel optimistischer dan de gebruikelijke Volle Maan in Steenbok.

 

De Volle Maan in Steenbok op 24 juni 2021 is een van de meest positieve en constructieve Volle Manen van het jaar! En dat wordt tijd. 

 

Volle maan in Steenbok en de zonnewende van Kreeft

 

We kunnen niet over deze Volle Maan praten zonder te praten over de zonnewende van Kreeft. De Volle Maan in Steenbok is slechts 3 dagen na de zonnewende van Kreeft. Het draagt dus een zeer krachtige en manifesterende energie met zich mee.

 

0° van de kardinale tekens (0° Ram, 0° Kreeft, 0° Weegschaal en 0° Steenbok) zijn de belangrijkste graden van de dierenriem, omdat ze samenvallen met het moment waarop de zon van richting verandert aan de hemel. Deze 4 kardinale punten geven ons het kardinaal kruis en de 4 richtingen.

 

❥ De 4 windrichtingen – Oost, Noord, West, Zuid – creëren de vorm van een vierkant en zijn een symbool voor materie, of de fysieke wereld zoals wij die kennen. Zonder materie, zonder een 3D-realiteit, zouden we geen fysieke vorm hebben – we zouden 2D-energetische wezens zijn zonder lichaam.

 

❥ We zijn wie we zijn dankzij de 4 windrichtingen, ''dankzij'' de 2 equinoxen en de 2 zonnewendes.

 

❥ De 2 equinoxen geven ons het oosten en westen, de zonsopgang en de zonsondergang, rechts en links, het begin en het einde.

 

De Equinox van maart is wanneer het Ram-seizoen begint, en we hebben het begin van een nieuw astrologisch jaar. De Equinox van september is wanneer het Weegschaalseizoen begint en we zijn halverwege de zonnecyclus. In de geboortehoroscoop geeft Oost ons het Ascendant - of ons stijgende teken, en West het Descendant-teken.

 

Volle maan in Steenbok - de dimensie van tijd

 

De zonnewende van juni is wanneer het seizoen van Kreeft begint, en de zonnewende van december, wanneer het seizoen van Steenbok begint. De 2 zonnewendes geven ons de andere 2 richtingen, Noord en Zuid, op en neer.

 

Als de 2 equinoxen ons rechts en links geven -of dimensie van ruimte, geven de 2 zonnewendes ons de dimensie van tijd.

 

Alles wat er gebeurt tussen het moment dat we worden geboren en het moment dat we sterven, wordt gecreëerd binnen het verstrijken van de tijd door Kreeft/Steenbok. Kreeft (de IC in de geboortehoroscoop) is waar we vandaan komen. Steenbok (het midden van de hemel in de geboortehoroscoop) is waar we naartoe gaan.

 

Als de as Ram/AC en Weegschaal/DC de vraag “Wie ben ik?” beantwoordt, beantwoordt de as van Kreeft/IC, Steenbok/MC de vraag “Wat moet ik met mijn leven doen?”.

 

En hier komen we terug bij de Volle Maan in Steenbok. Wanneer we de Kreeft en de Steenbok Zonnewende hebben, wanneer we een Kreeft- of Steenbok-lunatie hebben, staan we op een kruispunt. Dit is die tijd van het jaar waarin we een antwoord willen op de vraag “Wat moet ik met mijn leven?”.

 

❥ De volle Maan in Steenbok van 24 juni 2021 vraagt ons om de Kreeft en Steenbok - polariteit te verzoenen.

 

De Steenbok/MC is het noorden, de top, de plaats waar we volledig zichtbaar en volledig blootgesteld zijn. Kreeft/IC staat onderaan de grafiek, volledig verborgen. Kreeft/IC is het bekende. Steenbok/MC is het onbekende. Kreeft/IC is onze comfortzone. Steenbok/MC is onze oncomfortabele zone.

 

Volle Maan in Steenbok - Kreeft vs. Steenbok

 

“Dit is gewoon hoe ik ben - “take it of leave it”, zegt onze comfortzone tegen kreeft. “Fake it till you make it”, zegt ons sociaal bewuste Steenbok-ideale-zelf.

 

Onze culturele conditionering (Kreeft/IC) is slechts de helft van “wie we zijn”. De persoon die we willen worden (Steenbok/MC) is de andere helft en deze ideale, geconstrueerde persona zelf leidt onze acties en hervormt onze persoonlijkheid elke dag een beetje.

 

Er is een fijne balans tussen beide.

 

Te veel focus op Kreeft/IC en we worden nooit volwassen. Vaak geven we onze vroege opvoeding de schuld van ons gebrek aan succes en richting in het leven. We voelen ons kwetsbaar en we geloven niet dat we het echt alleen kunnen “maken”.

 

Te veel focus op Steenbok/MC en we zijn als een muis op de loopband. We rennen en rennen en rennen, zonder te weten waar we heen gaan. We voelen ons richtingloos en zelfs als we succesvol worden naar wereldse maatstaven, voelen we ons onvervuld en leeg.

 

❥ Dat komt omdat we zijn vergeten Wie We Zijn en waar we vandaan komen (Kreeft). Onze identiteit, vroege opvoeding, cultuur en oorspronkelijkheid wordt niet omarmd of erkend. 

 

De reden waarom culturele statement-gebouwen of gebedshuizen de eerste zijn die tijdens oorlogen worden vernietigd, is doelbewust gedaan om de culturele identiteit van de natie te 'doden'. Een persoon, een natie die niet bekend is met Wie Ze Zijn, zal nooit weten waar ze heen gaan en zijn gemakkelijk te manipuleren.

 

De Volle Maan in Steenbok is een verzoening tussen ons verleden en de schatten die we dragen, en de mogelijkheden van de toekomst.

 

We mogen nooit vergeten waar we vandaan komen (Kreeft), maar net zoals de vogel uiteindelijk het nest verlaat, moeten we uiteindelijk ons EIGEN pad omarmen.

 

Volle maan in Steenbok - de tijd is met mij

 

De Volle Maan staat op 3° Steenbok en het is sextiel Jupiter op 2° Vissen.

 

Dit is een prachtige Volle Maan die letterlijk nul gespannen aspecten maakt. Het sextiel voor Jupiter is een herinnering om ons geloof te behouden en het grotere geheel nooit uit het oog te verliezen. Hoe zwaar het leven ook wordt, er is altijd licht aan het einde van de tunnel.

 

Het Sabiaanse symbool van de Volle Maan in Steenbok is "Een groep mensen die een grote kano uitrusten aan het begin van een reis over water". De diepere betekenis van dit symbool is dat - voordat we aan iets nieuws beginnen, iets groots - we voldoende tijd moeten besteden aan de voorbereiding.

 

In het tijdperk van smartphones en 5G springen we van het ene naar het andere, bang dat we bijna geen tijd meer hebben. Maar Rome is niet in een dag gebouwd. Geen enkel meesterwerk is ooit gemaakt zonder aanzienlijke investeringen in tijd, energie, voorbereiding en kwaliteitsborging.

 

Onthoud dat Kreeft en Steenbok ons de dimensie van tijd geven. Maar in plaats van bang te zijn om de bus te missen, nodigt de Volle Maan in Steenbok ons uit om na te denken over wat we echt proberen te bereiken.

 

Als we volledige duidelijkheid hebben, als we weten waar we heen gaan, wordt tijd onze vriend, niet onze vijand. Dus wat als het een heel leven duurt om je doel te bereiken?

 

Het Saturnus-Uranus-vierkant heeft een systemische opschudding in ons leven veroorzaakt. Zoals je wellicht weet, is het Saturnus-Uranus-vierkant in heel 2021 actief. In 2021 is het niet alleen één aspect van ons leven dat onze aandacht vereist… we zijn toe aan een volledige revisie.

 

Maar van tijd tot tijd komen er prachtige uitlijningen zoals de Volle Maan in Steenbok, die ons eraan herinneren dat ons harde werk niet tevergeefs is.

 

2021 is niet zomaar een uitje naar de supermarkt. 2021 is niet “business as usual”.

2021 is ''het begin van een lange reis over het water''

 

We 'moeten er dus klaar voor zijn. We 'moeten goed voorbereid zijn. En wanneer onze grote kano uiteindelijk zijn bestemming bereikt, weten we allemaal zeker dat alles het helemaal waard was.

Liefs, Angelina
astrobutterfly.com

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief