De kracht van eerlijkheid ♥ Ralph Nelissen ♥ Lichtwerkers Nederland

Het angstige denken heeft superslimme omleidingen bedacht die ervoor zorgen dat jij jezelf voor de gek houdt, en datzelfde denken laat je dan ook nog denken dat het klopt wat je denkt.

Je zit dan in een bypass die je weghoudt bij de echte ervaring wat het leven je op dat moment geeft. In het nu, in het lichaam.

Het kan zelfs zijn dat je denkt dat je gelukkig bent en dat je steeds zegt dat het 'GOED' met je gaat als iemand ernaar vraagt.

Ja, het gaat goed met me, maar weet je dat wel zeker?

Wat voel je als je dat zegt, het gaat goed met me. Wat betekent dat?

Ik heb dat heel vaak gezegd terwijl ik niet eens doorhad dat ik heel ver weg was van mezelf. Ook heb ik vaak 'JA' gezegd terwijl ik eigenlijk 'NEE' bedoelde. Daarmee passeerde ik mijn grenzen die ik niet kon voelen en ik had ook geen idee over mijn eigen behoeften, waardoor ik vooral voor andere ging zorgen.

Ik was bang om de ander te kwetsen en ook dat komt ergens vandaan, want ik was vooral bang om mijn echte gevoel te uiten. Om mezelf te laten zien in dat wat er echt in mij speelde.

Hoe eerlijk ben ik dan naar mezelf? Nou, niet dus. Ik hou mezelf dan voor de gek en dat heeft gevolgen gehad, met name in het onderdrukken van mijn potentieel en van mijn liefde.

Het uiten van gevoel is iets dat ik als man niet heb geleerd want een man toont geen emoties, toch? Veel mannen hebben geen voorbeeld gehad over hoe een volwassen man in het leven staat want vaak vertonen we gedrag wat we van anderen hebben gezien of hebben meegekregen, maar is dat dan waarheid?

Wat is dat dan: 'Man zijn'.

Dit is wat jezelf mag gaan ontdekken. Het wakker maken van de volwassen man in jou, en dat is een gave avontuurlijke reis die jij alleen voor jezelf kan maken.

In het werk wat ik doe met mannen kom ik het steeds weer tegen. Het niet om kunnen gaan met emoties en gevoelens, want ze zitten er wel, ook al kunnen ze niet worden gevoeld en daardoor worden benoemd. Iedere keer als een man zich kwetsbaar opent gebeurt er een klein wonder want dan maakt hij contact met een klein angstig jongetje die heel lang weg is gedrukt. Hij maakt dat verbinding met een wezenlijk levendig onderdrukt deel van zichzelf dat om aandacht vraagt. Om liefdevolle aandacht.

Mannen hadden deze onderdrukte emoties graag met hun vader willen delen maar die was vaak (emotioneel) afwezig en wist zelf ook niet hoe hier mee om te gaan (vaders zijn ook zonen, dat is goed om te beseffen). Als deze emoties de ruimte hadden gekregen in hun jeugd zou dat later voor veel meer vrijheid zorgen, want het voelen krijgt dan ruimte.

Denken dat je je goed voelt is iets heel anders dan voelen hoe je je echt voelt.

Als hier geen ruimte voor is gemaakt (voor het voelen) wordt het volwassen man zijn verward met hard werken, presteren, je best doen en zorgen dat er geld wordt verdiend.

Het woord zegt het al. Je moet iets verdienden en dat is totaal het tegenovergestelde van waar een man in mijn beleving voor staat. Want een volwassen man staat (in zijn volle kwetsbaarheid) voor zijn vrijheid en die hoef je niet te verdienen.

Vrijheid kan alleen maar worden gevoeld/ervaren in verbinding met het lichaam waar ook je hart (je kompas) onderdeel van is. Ware vrijheid huist in het hart en daarvoor dien je dat te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt. Eerlijke keuzes maken is hier onderdeel van.

Dat kan spannend zijn, maar mannen houden wel van een uitdaging. Toch?

Het onderdrukken van gevoelens heeft grote gevolgen en een goed voorbeeld is wel het aantal burn out gevallen of de depressies die in groten getale aanwezig zijn en waar niet over wordt gesproken (wegduiken in isolement en verslavingen), want er moet iets gedaan worden, hard werken, verdienden en presteren.

Dat wat een man zichzelf mag gaan gunnen is ontspanning en werkelijke vrijheid.

Mannen putten zichzelf uit op deze manier en ik weet dat het anders kan, want ik ben ook opgevoed in deze op angst voor tekort gerichte maatschappij. Er is geen tekort als je in je hart komt, daar is namelijk overvloed.

Deze oude onvolwassen mannelijke manier klopt niet meer en dat kan je zien als je in de spiegel kijkt, naar jezelf. Als je in je ogen kijkt en diep ademhaalt naar je hart en naar je geslacht. Klopt het dan dat je je 'GOED' voelt?

Of ben je eigenlijk heel verdrietig, boos en eenzaam? De doorbraak naar het voelen start als je daar eerlijk over kan zijn want dan geef je jezelf een enorm cadeau waar het kleine bange jongetje in jou heel blij mee is. Hij wordt dan erkend en gezien en hij is het ook die met jou op pad wil naar de ware vrijheid. Spelen, ervaren, ontdekken en vrij zijn.

Een man gaat op pad (iedere man heeft zijn unieke pad) en neemt zijn jongetje mee, want hij wil hart gedragen vrijheid ervaren in de wereld die hijzelf creëert. Dat is een diepe confrontatie (initiatie) met jezelf en ik kan me geen groter avontuur voorstellen dan deze innerlijke reis naar vrijheid, in verbinding met de volwassen man in jou.

Je komt er van alles in tegen en het opent je hart. De innerlijke leider wordt wakker en deze wil maar één ding: Waarheid. Wat is jouw waarheid en kan je die volledig gaan belichamen?

Mannen kunnen elkaar hier in steunen want we zijn geen concurrenten van elkaar. We zijn unieke mannen die elkaar kunnen supporten in het wakker maken van ieders unieke potentieel. Zo maken we pas echt een verschil in een wereld die vraagt om hart gedragen leiderschap.

Mijn hart spring steeds weer open als ik mannen zie/ervaar die de moed hebben om kwetsbaar te zijn, waarmee ze zichzelf meteen laten zien in hun kracht. Staan in kwetsbaarheid is een waar geschenk want het brengt ontspanning, richting en helderheid met zich mee.

Uit het hoofd, naar het hart. Van hard werken naar vanuit het hart leven.

De kracht van het hart wordt dan wakker en dan is er 'NO WAY BACK'.

Ralph Nelissen
www.thepotentialschool.com

 

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief


 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.