De energie van februari 2021 ♥ Fran Tielemans ♥ Lichtwerkers Nederland

Er is veel kans dat je aandacht in februari heel sterk naar één (of enkele) aspect van je leven of functioneren wordt getrokken. De heftige energieschommelingen sinds de Winderzonnewende in december 2020 hebben tot nu al heel wat stof doen opdwarrelen. Deze maand zal al wat werd opgeschud en waarvan je je bent bewust geworden in januari, verder worden uitgediept, en zal je misschien tot de ontdekking komen dat je op een heel nieuwe manier zal gaan kijken naar jezelf, naar situaties, relaties en de wereld om je heen.

 

Februari draagt een 7-trilling, en dat geeft aan dat het tijd is voor verstilling, verinnerlijking, reflectie, spiritueel werk. Je zal een verlangen voelen tot aanpakken van die stukjes van je ego die te belastend voor je zijn geworden, en die je natuurlijke flow en vooruitgang afremmen of zelfs helemaal blokkeren.

Geen toeval dat Mercurius tot 20 februari retrograde loopt, want dat zet sowieso een rem op al wat niet noodzakelijk hoeft voor je, zodat je alles in kan zetten op en veel tijd kan besteden aan heroriëntatie, herschikken, aanpassen, integratie en spirituele groei.


Je weet, vernieuwing in je leven begint altijd met spirituele groei, en die begint altijd met de beréidheid tot groeien

Zonder die bereidheid kan je niet vernieuwen, en blijf je vast zitten in oude sporen, die je vaak al van in vorige levens hebt gevolgd. Kies je wél voor groei, dan overwin je schaduwstukken in jezelf. Je slaagt erin jezelf meer af te lijnen op je hoogste stroom, je krijgt diepere inzichten in hoe je denkt, voelt en functioneert in je wereld. Pas nadat je blokkades innerlijk zijn opgelost, kan je écht vernieuwing gaan manifesteren en de nodige stappen daarvoor zetten.


Merkwaardig maar veel betekenend is dat zoveel planeetstanden deze maand een link hebben met Aquarius

Jij zal dus vaak innerlijk gestimuleerd worden om van ik- naar ‘wij’-denken te gaan, binnen jouw concrete situaties en leven. Je zal je steeds meer aangezet voelen tot delen wat je hebt aan kennis, technieken, energieën en know-how op specifieke vlakken, en je zal je aangezet voelen tot delen wie je bent.

 

Dat wil ook zeggen dat je aangespoord wordt om meer je échte Zelf te zijn, om meer te voelen en te weten wie jij écht bent. Je zal meer gaan merken wat échte waarheid is (en die is altijd gedreven door Liefde), en je zal beter de mechanismen begrijpen en zien die voordien maakten dat je automatisch dat als waarheid aannam wat jouw groep als waarheid zag, of wat die of die persoon die jij op een voetstuk had gezet als waarheid zag.

 

Je zal beter gaan begrijpen wat échte gezonde autoriteit is, namelijk letterlijk ‘je Zelf’ zijn: een rustig, goed gezond gefundeerd Zelf, dat geaard is in het eigen centrum, een centrum dat pas een centrum kan zijn doordat je je Zelf gaan respecteren bent, gaan liefhebben bent, gaan waarderen en aanvaarden bent. Want zodra je al deze dingen steeds meer gaat doen, zal je de Aquariusgeest steeds beter kunnen vatten, en vandaaruit handelen. Vanuit de Aquariusgeest ga je denken vanuit het Hoger Zelf, vanuit het bewustzijn dat wij hier allen samen zijn, soms met verschillende meningen, maar verenigd vanuit het hart, en vandaaruit beseffen dat het ego-belang en het algemeen belang niet altijd hetzelfde zijn.


Je zal je meer bewust worden van waar (in welke situaties, bij welke personen) je nog een rol speelt en jezelf niet durft te zijn

Je Zélf durven zijn maakt dat je op een gezonde manier in een groep kan staan. Wanneer je zelfliefde en zelfaanvaarding en zelfrespect nog niet krachtig genoeg op zich zijn, is de groep vaak een schuilplaats  waarbinnen je je veilig voelt, die jou een (vals en niet gefundeerd) gevoel van sterkte geeft.

 

Dit maakt altijd ongezonde groepen, waarin veel emotioneel, mentaal en energetisch afval circuleert, dat een weg naar buiten zoekt door een uiterlijke vijand te zoeken om zich dan samen tegen af te zetten. Een gezonde nieuwetijdsgroep zal vanuit rustige kracht en met veel liefde constructief meebouwen aan een nieuwe maatschappij, zal zoeken naar gedeelde belangen en het hoogste algemeen belang, zal verantwoordelijkheid nemen wanneer de situatie dit vereist, en zal steeds onderzoeken hoe de groep en het individu daarin kan dienen.

 
Het is goed om deze maand misschien even te kijken of je je Zelf misschien ergens onderweg bent kwijtgeraakt, in een situatie, relatie of groep en te onderzoeken wat er nodig is om er weer als jouw échte Zelf in te gaan staan.

Vaak is er veel angst om dit te bekijken, want onbewust weet men dat dit verandering en wie weet ook loslaten met zich meebrengt. Maar achteraf ontdekt men altijd dat je échte Zelf zijn bevrijdend is, en een grote opening naar en een voorwaarde tot het realiseren van jouw Hemel op Aarde.

 

Net zoals de mens als individu sterk zal reflecteren en vernieuwen de komende weken, zal dat ook in de wereld gebeuren


Daar waar vernieuwing nodig is zou het dus woelig kunnen zijn op bepaalde momenten, zeker rond 6, 10, 17, 19, 27 februari, wanneer ook de planeten hun duit in het transformatie- en vernieuwingszakje doen. Blijf goed gecenterd, en wanneer je vernieuwing omarmt, en je als een vis in het Aquariuswater voelt, zal je zelfs genieten van deze tijd, en zal je zien dat veel dingen plots wél mogelijk lijken, en dat er nog veel oplossingen klaar liggen om ontdekt te worden. Je krijgt een gevoel van verfrissing en herademing, vooral vanaf 20 februari.

 

Je zou best plots antwoorden kunnen vinden op jouw vragen, en misschien zullen onthullingen je doen inzien dat een en ander mag herzien worden in je overtuigingen en visie.

De Nieuwe Maan op 11 februari kan je een boost geven in jouw vernieuwing, dus kijk goed wat er zich aandient in die periode, en wat je kan doén.

Op 12 februari is er Chinees Nieuwjaar, en het komende jaar is het jaar van de Os, wat aangeeft dat het je proces zal helpen dit jaar om praktisch, goed geaard en met doorzetting aan de slag te gaan, en dat je kan werken aan je kracht en onafhankelijkheid of liever, inter-afhankelijkheid.

 

Denk ook voldoende aan je lichaam, want dat is zoals altijd in deze groeiversnelling op Aarde hard aan het werk. Luister ernaar, koester het, zorg er goed voor. Het is nodig.

 

Keep the Faith

 

Fran Tielemans
www.maitreya.be


Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.