De energie van december ♥ Fran Tielemans ♥ Lichtwerkers Nederland

De lucht van december is vol van sprankeling, vernieuwing, beweging, magie, maar ook vol beroering en uitdagingen. Kan ook niet anders met een maand die volgepakt is met grote downloads, energieverhoging, planetaire shifts en evenementen, zoals de eclips-periode tussen de Maan-eclips van 30 november en de Zon-eclips op 14 december. Er is nog slechts één planeet die retrograde loopt, dus dat maakt toch meer beweging mogelijk, en sommige mensen zullen effectief eindelijk wat meer ademruimte en opluchting en mogelijkheden beginnen te voelen.

 

Deze laatste maand van 2020 toont jou het resultaat van al je harde werk. Ofwel ga je ze rustig en vlot en vrij opgewekt door, zie je verschuiving en nieuwe mogelijkheden verschijnen aan je innerlijke horizon of zelfs concreet, of voel je je gewoon tevreden met het hier en nu, en dat doet zo goed na alle frustraties van het afgelopen jaar. Ofwel word je met je neus op bepaalde feiten gedrukt die je tot nu toe niet wou zien, of nog even niet wou aanpakken, en daarom krijg je nu nog de kans om een en ander innerlijk of uiterlijk te verschuiven – wat heel snel kan gaan dank zij de hoge trilling van dit jaar, die extra druk op de ketel brengt, maar daardoor ook versnelling in je proces creëert, wanneer dat nodig is.

 

De onderliggende trilling is 7, wat aangeeft dat dit een maand is waarin rust, ontspanning, meditatie, spiritueel werk, en vooral eerlijk kijken naar de eigen ego-stukken en het eigen proces, loont. Het is een maand om jouw synthese te maken van dit gekke jaar, om jouw evolutie erin te herbekijken, zodat je naar volgend jaar toe eventueel noodzakelijke koerswijzigingen alvast innerlijk al kan klaarzetten. Of misschien is je conclusie dat je goed op weg bent, en dat je in 2021 gewoon zo door kan gaan, en zo is het fijn je jaar te kunnen afsluiten, dat maakt je meer ontspannen.

 

Je zal ook zien dat de kosmische drilboor overal waar oude structuren en patronen té vast zitten, de energie blijft lostrillen, zodat nieuwe structuren en patronen kunnen worden gebouwd de komende jaren, en daar is veel bewustzijn en aandacht voor nodig, van ieder van ons. Deze drilboor gaat ook doorheen al je relaties. Sommige van je relaties bevinden zich al in het hogere spectrum van verbinding, lopen makkelijk en vrij, omdat ze vanuit het hart zijn gecreëerd, en omdat de partners in die relaties al het nodige innerlijke schoonmaakwerk hebben gedaan en een grote bereidheid hebben om innerlijk te kijken naar de eigen ego-stukken. Andere relaties gaan door diepe transformatie, op die aspecten waar dat nodig is, of verdwijnen compleet uit je leven, en of dat voor altijd is, dat zal de tijd dan uitwijzen. Alles is oké, alles loopt zoals het loopt.

 

Op 14 december is er de Zons-verduistering (hier niet zichtbaar), samen met Nieuwe Maan, die je deze keer toch wel een zetje kan geven in je proces, en die je extra moed, drive en energie kan geven om jouw weg verder te gaan. Deze eclips kan je ook meer bewust maken van hoe jij jezelf saboteert, door aspecten van je denken en voelen naar boven te brengen, met als doel die te veranderen.

 

Op 21 december is er de Winterzonnewende, de dag waarop in oude tijden mensen vuren aanstaken boven op de heuvels, en feestten, om ‘de terugkeer van het Licht’ te vieren. Vanaf nu worden de dagen opnieuw langer, wat weliswaar pas vanaf eind januari echt zichtbaar wordt, maar wat toch altijd nieuwe moed en heropleving brengt. Je weet intussen dat de energie de week voor en de dagen na dit kosmisch evenement altijd hoog is. Je bent op verschillende lagen hard aan het werk om deze shift te verwerken, en je lichaam heeft dan wat meer dan anders nood aan extra rust, frisse lucht, aangepaste voeding en lichte beweging – maar dit geldt eigenlijk voor de hele maand, omdat er veel energieverschuiving zal zijn, vooral vanaf de tweede helft van de maand.

 

De Winterzonnewende is in feite het échte begin van het nieuwe jaar, en brengt dan ook altijd verschuiving mee in je proces, wat echter vooral zichtbaar wordt de maanden nadien, (de eerste maanden van 2021) wanneer alle energie geassimileerd is. Dit jaar wordt de werking hiervan nog versterkt door de Grote Conjunctie van Jupiter en Saturnus, die voor het eerst in 200 jaar opnieuw in een luchtteken gaat staan, en dan nog wel in Aquarius, wat vernieuwing de komende 20 jaar in je eigen leven en in de maatschappij heel duidelijk zichtbaar zal maken. Vernieuwing met het accent op samenwerking, bereidheid om je te verheffen boven ego-stukken om het Hoogste Goed voorop te stellen, éénheid, delen en spirituele uitbreiding.

 

Op 30 december is er dan nog de Volle Maan, die je wat emotioneel kan maken, die je het gevoel geeft je te willen terugtrekken bij je geliefden, of die de noodzaak tot verdere opschoning van emoties of relaties sterker voelbaar maakt. Of je kan misschien volop genieten van al wat mooi is in je leven, van alle mooie relaties die in je leven aanwezig zijn, en op die manier je jaar afsluiten in dankbaarheid.

 

Een jaar volgepakt met emoties, verandering, dooreenschudding, maar ook een jaar waarin de wereldbevolking op mega-schaal diepe lessen heeft geleerd, die ons al in de richting laten kijken van een wereld met meer samenwerking, delen, gedeelde verantwoordelijkheid, en inter-autoriteit: samen verantwoordelijkheid en leiding opnemen waar dat nodig is voor het Hoogste Goed. Daaraan werken wij graag mee, daarvoor zijn we hier tenslotte gekomen. Fijn jaareinde!

 

Keep the faith

 

Fran Tielemans
www.maitreya.be


 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.