De energie van 2021 ♥ Fran Tielemans ♥ Lichtwerkers Nederland

2021 wordt een jaar vol beweging, verandering en vernieuwing. Je zal vaak het gevoel hebben uit je comfortzone te worden geduwd, en dat kan ongemakkelijk aanvoelen, maar zal uiteindelijk op veel vlakken een grote zegen blijken te zijn. De kiemen tot wat veranderd mag worden heb je al gevoeld in 2020, de uitwerking begint dit jaar. Outside je box denken maar vooral ook doén zal maken dat je vaak een gevoel van verfrissing en verjonging voelt.

 

Gesandwicht tussen twee jaren met een meestertrilling is er nog altijd een grote onderliggende golf van transformatie, afbraak van wat niet meer oké is, en (her-)opbouw van nieuwe, gezonde fundamenten van een nieuwe samenleving. Jij en wij worden steeds meer gestimuleerd om innerlijk te fine-tunen en op alle aspecten van je leven de hoogste afstemming te vinden.

Op die manier kan dat wat mag veranderen naar het hoogst mogelijke niveau worden gebracht, zowel wat betreft je eigen leven als dat van ons allen samen. Liefde, mededogen en geduld naar elkaar toe is de healende zalf die meer eenheid zal vestigen.

 

Dat wat de afgelopen jaren al is afgelijnd en op een hoger level gebracht, is nu toe aan uitbreiding en verdere ontplooiing, en die energie zal je vooral voelen in februari, en in de tweede helft van dit jaar. Is je zielsprofiel doordrongen van Aquarius-energie, en is vernieuwing, bewustwording, eenheid, samenwerking, hoger belang boven eigenbelang en authenticiteit dus belangrijk voor je, dan zal je je in de loop van dit jaar steeds meer geïnspireerd voelen om dingen te doen die deze nieuwe pijlers van een nieuwe maatschappij helpen te ankeren. Je zal dan ook steeds meer medestanders ontmoeten, voor wie echtheid, eenvoud en eerlijkheid vanzelfsprekend is, en met wie het zo eenvoudig en vanzelfsprekend omgaan is.

 

Januari draagt meteen al een meestertrilling, die je, wanneer je goed oplet, vele thema's zal tonen die vooral in 2022 zullen uitgespeeld worden


Je weet dat dergelijke maanden altijd wat meer spanning, snelle wendingen, onrust en onvoorspelbare ontwikkelingen in zich dragen dan andere, omdat er een groeisprong is, door het omgaan met uitdagingen. Ben je gewend om vaak naar binnen te keren, en spiritueel werk te doen, dan ga je hier vlot doorheen, want je ziet en voelt de uitdagingen al aankomen vooraleer ze uitgespeeld te hoeven worden in je buitenwereld. Je lost ze binnen in jou op, door heel eerlijk te kijken naar je eigen emoties en je denkpatronen. Zo maak je het leven veel makkelijker voor jezelf, en uiteindelijk ook voor anderen. Een mens die zijn zaakjes innerlijk wil en kan oplossen, hoeft geen moeilijke uitwerkingen meer te hebben met anderen rondom zich.

 

Er loopt een afwerkcyclus tot eind april. In mei start er een nieuwe cyclus, waarin mensen volop de kans krijgen om de dingen anders te doen en vernieuwing in de concrete praktijk te brengen. Juni is de tweede maand van het jaar met een meestertrilling, maar zou lichter kunnen aanvoelen dan januari. De groeisprong zou aangenamer kunnen aanvoelen, omdat meer mensen dan bij het begin van dit jaar volop bewustwording en verandering omarmen. Je kan de energie van maanden met een meestertrilling ook aanwenden om jezelf verder te brengen en te genieten van grote spirituele groei. September brengt dan opnieuw een kantelpunt in dit jaar, en zet een afwikkeling in gang die duurt tot het einde van het jaar.

Dit jaar zijn er vier eclipsen


Een Maaneclips op 26 mei en 19 november, en een Zoneclips op 10 juni en 4 december. De dagen hierrond is er altijd onrust te merken, en zijn er versluieringen doorbraken, maar je weet dat ook deze zijn bedoeld om je te helpen jezelf te bevrijden van al wat knelt en niet meer past in je gevoelens en denken. Ze brengen uiteindelijk altijd vernieuwing en meer duidelijkheid over jezelf en je leven.

 

De Mercurius retrograde periodes lopen dit jaar in luchttekens, daar waar ze dat vorige jaren in watertekens deden, wat erop wijst dat nu vooral het denken onder de loep zal liggen, om hier en daar wat aan te passen en bij te sturen. Je kan in zo’n periodes makkelijker je visie stretchen en oude patronen doorbreken. Dit jaar is een 5-jaar, en dit geeft aan dat er een massa nieuwe informatie zal binnenkomen, waardoor mensen toch een nieuwe frisse blik ontwikkelen op bepaalde aspecten van het leven nu en van zichzelf.

 

Omdat er nog zoveel te transformeren is, blijft de energetische druk hoog en zullen er vaak grote downloads zijn


Die kunnen fysiek/energetisch/emotioneel lastig aanvoelen, maar je weet dat ze uiteindelijk altijd werken voor het hogere doel: bevrijding van oude lagen, vernieuwing en op een hoger niveau brengen van lichaam, emoties en denken, en van de hele maatschappij. Je hebt afgelopen jaren geleerd hoe hiermee om te gaan, maar vooral ook heb je geleerd dit te relativeren en over te gaan tot de orde van de dag: elke dag opnieuw een zo goed mogelijk leven te proberen leiden, waarin jij steeds meer je échte Zelf gaat neerzetten en uiten.

 

Op 12 februari begint het Chinese Jaar van de Os. Dit geeft aan dat doorzettingsvermogen, stabiliteit, je kracht durven opnemen en goed geaard realisme je al een heel eind verder brengen dit jaar.

 

De numerologische ontleding van 2021 geeft ook aan dat er heel wat opschoning, vernieuwing en heraflijning zal gebeuren in relaties dit jaar. Het kan ook niet anders, want wanneer jij zo sterk innerlijk verandert (of meer je échte Zelf durft te zijn) veranderen je relaties mee. Ook worden nu processen in gang gezet die volgend jaar voltooid zullen worden.

 

De 5 wijst ook op genezing


Vele mensen zullen oplossingen vinden die ze niet hadden verwacht, zullen manieren vinden om zichzelf en de maatschappij op een nieuwe weg te zetten, die veel gezonder is en die leidt naar steeds meer ‘heel’ zijn. Nog meer dan vorige jaren zullen healingswijzen en -middelen, die voordien al zolang werden gebruikt door wie alternatief werkte, in de mainstream worden gebracht. Steeds meer mensen gaan proactief werken aan hun gezondheid (fysiek, energetisch, emotioneel en mentaal), en dat zal de wereld de komende jaren een heel eind vooruit brengen. Denk eraan dat healing niet noodzakelijk via rozengeur en maneschijn ontstaat. Soms is de weg naar healing best uitdagend, en zie je pas na een tijdje pas hoezeer je jezelf hebt geheald, en hoeveel beter je situatie nu is geworden.

 

Denk tenslotte ook voldoende aan je lichaam dit jaar


De druk van een samenleving in volle verandering en een aura in volle ontplooiing kan het lichaam aardig onder druk zetten. Vergeet niet je lichaam te koesteren, en het te geven wat het nodig heeft. Ook op dit vlak zal je een hele evolutie kunnen brengen, en je ervaringen ermee dan ook ‘delen met anderen’ – een mooie uiting van echte Aquarius-energie.

 

Maar vooral: wat men je ook voorspelt voor 2021, besef zeer goed dat jij jouw jaar zélf maakt, wat de tendensen en trends ook aangeven. Jij hebt jouw potentieel en creativiteit en een massa energie ter beschikking om elke dag en elk moment jouw Hemel op Aarde te realiseren, op jouw unieke manier. Jouw verantwoordelijkheid opnemen voor jouw leven, en kijken hoe jij jouw stuk verantwoordelijkheid kan opnemen voor de ‘groep’, - het is een belangrijk thema in 2021. Maak er dus wat moois van. En hoe de uiterlijke omstandigheden ook zijn, het lukt je wel, vast en zeker. Want dat waar jij in gelooft, dat lukt je.

Een heel mooi, warm en vervullend jaar gewenst, met alle ontplooiing en uitbreiding die jij voor jezelf wenst!

 

Keep the Faith

 

Fran Tielemans
www.maitreya.be


 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief