De astrologie van de maand mei 2021 ♥ Angelina ♥ Lichtwerkers Nederland


Mei 2021 is astrologisch gezien een enorme maand

Jupiter gaat vissen binnen


Jupiter gaat Vissen binnen, Mercurius en Saturnus gaan retrograde en het Eclipsseizoen begint met een Totale Maansverduistering in Boogschutter.

 

Maar wat vooral ‘ongebruikelijk’ is aan de maand mei - als kers op de taart - is dat we een recordaantal planeten hebben die buiten het bereik vallen.

 

Mercurius, Venus, Mars en de maan zijn allemaal verboden terrein, met Mercurius en Mars bijna de hele maand buiten het bereik.

 

Als je niet bekend bent met het concept van planeten die buiten het bereik vallen, is dit een speciale toestand waarin een planeet zich bevindt, wanneer de declinatie meer dan 23 × 26'22 is, hetzij ten noorden of ten zuiden van de evenaar.

 

Het woord "declinatie" klinkt misschien als wiskunde, en je kunt in de verleiding komen om met uw ogen te rollen en te zeggen: "Ik begrijp dit niet", maar het is eigenlijk niets ingewikkelds.

 

Wanneer een planeet buiten de grenzen van de zon is, valt hij buiten de regels van de zon, wat betekent dat hij vrijwel alles doet wat hij wil. Het lijkt een beetje op Uranus - vrij, creatief en onvoorspelbaar.

 

Planeten gaan zelden buiten de grenzen, en we kunnen maanden achtereen hebben met nul planeten buiten de grens. En in mei hebben we er 4! De kans om 3 of 4 van de gebonden planeten te hebben is ongeveer 1%.

 

Als we zo'n ongelooflijke reeks van niet-gebonden planeten hebben, weten we dat we op iets heel speciaals zitten.

 

In feite ''luistert'' er deze maand niemand meer naar de zon. Niemand luistert naar "de baas". Mercurius, Venus, Mars, de maan - ze doen vrijwel allemaal wat ze willen.

 

We krijgen plotseling al deze vrijheid die ons vrijwel ineens zal overkomen. De vraag is - wat doen we ermee? We zijn toe aan een flinke rit, dat is zeker ;-)

 

Maar laten we eens kijken naar de belangrijkste astrologische gebeurtenissen van de maand:

 

3 mei 2021 - Mercurius gaat Tweelingen binnen

 

Op 3 mei 2021 komt Mercurius Tweelingen binnen. Mercurius heeft zijn woonplaats in Tweelingen, dus dat is een geweldige plek om binnen te zijn.

 

Mercurius in Stier vertraagt, Mercurius in Kreeft wordt emotioneel maar als Mercurius zichzelf kan zijn in Tweelingen: dus gearticuleerd, feitelijk en logisch, zullen onze communicatie, denkprocessen en bewustzijn - in het algemeen - optimale parameters zijn om in te functioneren.

 

We zullen het gemakkelijker vinden om onze mening te geven, onze waarheid uit te spreken en we zullen het ook gemakkelijker vinden om met andere mensen om te gaan. Dingen gaan soms verloren bij de vertaling - maar minder als Mercurius in Tweelingen is.

 

8 mei 2021 - Venus gaat Tweelingen binnen

 

Op 8 mei 2021 sluit Venus zich aan bij het Tweelingen-feestje. Venus gaat over gevoelens, en Tweelingen gaat over logica en communicatie. Als Venus in Tweelingen is, vinden we het gemakkelijker om onze gevoelens te verwoorden.

 

Gevoelens zijn er natuurlijk om te voelen, maar soms kan het een groot verschil maken als je weet hoe je je gevoelens moet benoemen, vertalen en onder woorden moet brengen.

 

10 mei 2021 - Mercurius conjunct de Noordknoop

 

Op 10 mei staat Mercurius conjunct de Noordelijke Knoop op 10 ° Tweelingen. Dit is de eerste Noordknoop-conjunctie van de maand (Venus en Zon zullen later in de maand ook een conjunctie geven met de Noordknoop).

 

Wanneer meerdere planeten van toepassing zijn op de Noordknoop, voelen we dat het lot ons roept. Er is een geroezemoes, er ligt iets te borrelen, we voelen een aantrekkingskracht, een drive om de beperkingen van het verleden te doorbreken.

 

Natuurlijk begint elk groot avontuur in onze geest. Als Mercurius conjunct de Noordelijke Knoop staat, zullen we onze eerste aanwijzingen krijgen over waar dit nieuwe avontuur over gaat. Om het met onze geestesogen te ‘zien’.

 

Dit inzicht kan van binnenuit komen als een aha-moment, of gespiegeld van buitenaf, in de vorm van nieuws, een kans of iets waardoor je geïnspireerd wordt. Besteed aandacht aan de boodschap die rond 10 mei op je pad komt, want het is belangrijk.

 

11 mei 2021 - Nieuwe maan in Stier

 

Op 11 mei 202 hebben we een prachtige nieuwe maan op 21 ° Stier.

 

De nieuwe maan is driehoek Pluto in Steenbok en heeft een zeer aards gevoel. De nieuwe maan in Stier is geweldig voor een nieuw begin dat verband houdt met Stier-onderwerpen: aarding, de aarde, het fysieke lichaam, geld en bezit, voeding, land en eigendommen.

 

13 mei 2021 - Jupiter gaat Vissen binnen

 

Mei is een zeer bewogen maand, vol wendingen, maar als we DE belangrijkste doorvoer van de maand mei moeten kiezen, is dat wel Jupiter's intocht in Vissen.

 

Jupiter verandert maar één keer per jaar van teken en als dat gebeurt, zet het vrijwel de toon en geeft het ons dat "ene onderwerp" om op te focussen.

 

Jupiter is slechts tijdelijk in Vissen. Jupiter gaat in juni retrograde en gaat in juli terug naar Waterman. Deze 2 en een halve maand met Jupiter in Vissen zijn echter een geweldige drive voor 2022, wanneer Jupiter voorgoed naar Vissen verhuist.

 

Het goede nieuws over deze doorvoer is dat Jupiter zijn woonplaats in Vissen heeft, dus het voelt geweldig aan. In Vissen kan Jupiter zo wijs, spiritueel en groots zijn als hij wil.

 

De afgelopen twee jaar zijn niet gemakkelijk geweest. Die opeenstapeling van energie in Steenbok was zwaar en beperkend. Jupiter in Waterman is over het algemeen een betere plaatsing dan Jupiter in Steenbok, maar aangezien Jupiter het teken deelt met Saturnus (in woonplaats in Waterman), kan het spelen volgens de regels van Saturnus.

 

Nu Jupiter naar Vissen verhuist, zal eindelijk ons gevoel voor vertrouwen en optimisme worden hersteld.

 

17 mei 2021 - Venus conjunct Noordknoop

 

Op 10 mei hadden we Mercurius in conjunctie met de Noordelijke Knoop. In eerste instantie stond het voor ''een gedachte''.

 

Nu Venus in dezelfde mate van Tweelingen toetreedt tot de Noordelijke Knoop, zal het zijn als “Wacht even: dat idee, die gedachte, die kans die ik vorige week kreeg, is ECHT iets. Het voelt eigenlijk heel goed. Ja, het is een beetje beangstigend, maar er is ook dat gevoel van “juistheid”, ik heb van die vlinders in de buik die me zeggen ja, deze keer ben ik iets van plan...”.

 

De Noordknoop brengt nogal wat tijd door in de 10e graad van Tweelingen, en als dat gebeurt, weten we dat we ons in het Eclipsseizoen bevinden. Inderdaad, als we het Eclipse-seizoen hebben, brengen de Nodes (knopen) veel tijd door in dezelfde mate van de Zodiac.

 

Als we planeten of hoeken hebben rond 10 ° Tweelingen of 10 ° Boogschutter, zal deze doorgang - evenals de andere knoop transities - de hele maand mei, bijzonder belangrijk voor je zijn, en kan deze  maand met ongelooflijke ontwikkelingen komen en kansen met zich meebrengen.

 

20 mei 2021 - Zon gaat Tweelingen binnen

 

Gelukkige verjaardag voor alle Tweelingen die er zijn! Op 20 mei treedt de Zon Tweelingen binnen en begint het Tweelingen-seizoen officieel.

 

Met Mercurius, Venus en de Noordelijke Knoop die al in Tweelingen staan, heb je misschien het gevoel dat het Tweelingenseizoen al lang geleden is begonnen. Maar het is echt wanneer de zon in het teken staat dat we de volledige ervaring krijgen.

 

Tweelingen zijn een zeer nieuwsgierige, geestige, expressieve, verbale en intellectuele energie. Tweelingen is het manusje van alles van de dierenriem, zonder de "weet alles" Jupiter / boogschutter houding te hebben.

 

Omdat Tweelingen-energie intrinsiek nieuwsgierig is, zullen we echt aandacht gaan besteden aan wat er aan de hand is en dingen benaderen met de geest van een beginner. En dan vinden we meestal eindelijk de oplossingen voor oude problemen die in het verleden onmogelijk op te lossen waren.

 

23 mei 2021 - Saturnus gaat retrograde

 

Wanneer de langzaamste, zichtbare planeetstations retrograde gaan, draait de wereld niet 'ondersteboven' zoals wanneer Mercurius of Mars retrograde gaat ... maar de retrograde stations van Saturnus blijven zelden onopgemerkt, ook al is het om verschillende redenen.

 

Als sommige dingen in je leven traag verliepen, of een beetje traag waren, zullen ze nu helemaal stoppen met werken. Stel je voor dat je een oude auto hebt die heel lang nodig heeft om te starten.

 

Je verwacht elk moment om te crashen, en het is niet verwonderlijk dat de auto op een dag crasht. Is het niet dat je het niet hebt zien aankomen?

 

Maar het feit dat het niet meer werkt, zal je er eindelijk toe aanzetten om er iets aan te doen.

 

Nu wordt het probleem duidelijk, het wordt tastbaar, het wordt realiteit. Je kunt er niet meer zomaar mee wegkomen.

 

Wanneer Saturnus retrograde gaat, stop je eindelijk, zodat je bewust een deel van je leven opnieuw kunt beoordelen op dat wat niet zo goed werkt als het zou kunnen zijn.

 

Saturnus retrograde is een kans om dat gebied van je leven te heroverwegen en opnieuw te ontwerpen. Tegen de tijd dat Saturnus direct gaat, vindt je een nieuwe oplossing, een nieuw model, dat je leven op de lange termijn zal verbeteren.

 

26 mei 2021 - Maanverduistering in Boogschutter

 

Een van de hoogtepunten van deze maand is natuurlijk de Volle Maan en de Totale Maansverduistering in Boogschutter.

 

De zonsverduistering is op 5 ° Boogschutter en het is een Zuid-Knoop-eclips, dus het is een hoogtepunt van wat we hebben gebouwd en gecreëerd sinds de Knopen zijn verschoven in Tweelingen en Boogschutter. Maar meer over dit uiterst belangrijke evenement lees je bij ons als we deze datum dichter naderen.

 

29 mei 2021 - Mercurius gaat retrograde, Mercurius conjunct Venus

 

Op 29 mei 2021 gaat Mercurius retrograde op 24 ° Tweelingen, en net voordat hij van richting verandert, staat Mercurius conjunct Venus, ook op 24 ° Tweelingen. Meestal is Mercurius sneller dan Venus, maar deze keer is het Venus die van toepassing is op Mercurius.

 

We zullen eerst iets “voelen” of ervaren (Venus), en dan proberen te begrijpen wat er is gebeurd (Mercurius). Je kunt een ervaring hebben die je op zijn kop zet.

 

Deze ervaring kan zo krachtig, emotioneel en zintuiglijk stimulerend zijn, dat het weken nodig kan zijn om ze te verwerken. Maar daarvoor hebben we uiteraard de Mercurius retrograde ;-)

 

31 mei 2021 - Zon conjunct de Noordknoop

 

Aan het einde van de maand is de zon de laatste planeet die de Noordknoop van de maan begroet. De zon heeft het deze maand behoorlijk zwaar gehad: Mercurius, Venus en zelfs Mars - planeten die vroeger naar de richtlijnen van de zon luisterden, zijn volledig uit de hand gelopen en hebben een eigen plan getrokken.

 

Ze zijn buiten de grenzen van de zon geweest. De zon blijft nu achter met het bericht "Waar ging dat allemaal over?" “Wat als ik het ben die 'moet' veranderen? "

 

De zon is natuurlijk de meest voorspelbare ‘planeet’ in de astrologie: hij komt altijd op en gaat onder aan de hemel. Het geeft ons de seizoenen, de tekens en de huizen.

 

De zon is zowat de ruggengraat van de astrologie, en de "manager" van onze geboortehoroscoop. De zon bepaalt de richting. De zon is ons levensdoel. En nu, wanneer de zon de Noordelijke Knoop van het doel ontmoet, wordt deze algemene richting van ons leven geactualiseerd en verbeterd.

 

Net als wanneer we een nieuwe software-update op onze computer installeren, kan de Zon-conjuncte Noordknoop in het begin wat traag aanvoelen. De nieuwe functies zijn in het begin misschien wat lastig te leren.

 

Maar het zal niet lang duren voordat we er niet alleen aan zullen wennen, maar ons ook afvragen hoe we al die tijd zonder hebben geleefd. In juni, wanneer we een totale zonsverduistering in Tweelingen zullen hebben, zal deze nieuwe richting duidelijker worden.

Liefs, Angelina
astrobutterfly.com


 

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.