Corona virus: een spirituele masterclass in het kwadraat ♥ Fran Tielemans ♥ Lichtwerkers Nederland

Je kan er niet naast kijken: deze Corona-virus-periode is een spiritual masterclass in het kwadraat, met een massa groei-aspecten die maken dat bewustwording in de wereld in stroomversnelling komt. De periode voor de Lente-equinox (21 maart) brengt elk jaar wel de nodige beroering, schoonmaak en fysiek/energetische shiften mee, - om nadien een nieuw begin in te luiden op één of meerdere aspecten van je leven - maar dit jaar is het level van al die beroering toch wel hoogst uitzonderlijk.

 

Astrologen geven ook aan dat op 21 maart Saturnus vanuit Steenbok naar Waterman gaat, en dat de rest van deze maand er planeetstanden zijn die wijzen op sterke transformatie en vernieuwing.

De Nieuwe Maan volgende week op 24 maart blaast nog een nieuwe portie vuur in alle noodzakelijke vernieuwings- en veranderingsprocessen. Goed geaard zijn en blijven is dan ook in tijden als deze heel erg nodig.

 

Voel je angst naar boven komen rond bepaalde situaties, ga dan ook niet extra stoer doen, en ontken je angsten niet, want dan mis je een kans op spirituele groei. Je angsten in tegendeel in de ogen kijken, ze onderzoeken op hun illusie- of realiteitsgehalte, en ze vervolgens door een of andere techniek, energie of je eigen innerlijke liefde en kracht gaan oplossen, dat brengt je verder. Ontspanning en ontlading is een key-word nu.

 

Zoek voor jezelf technieken of doe dingen waarvan je weet dat het je ontspant. Meditatie – al is het maar tussendoor enkele heel bewuste ademhalingen met je ogen dicht – helpt je om telkens weer tot rust te komen, wat zeker nodig is voor ieder die zeer empathisch/hypersensitief is, want zij hebben een hele klus aan het zich los te koppelen van onrust en angstgolven in het collectief.

 

Een heel mooi voorbeeld over hoe deze ‘crisis’ (lees: super- leer- en groeiperiode) bewustwording op grote schaal brengt, is hoe prof neuroloog Steven Laureys, in het nieuwe Radio 1 -programma (‘We zullen doorgaan’, bedoeld om mensen te ondersteunen, tips uit te wisselen, en deze tijd wat lichter en aangenamer te maken voor elkaar) de luisteraars meenam in een korte meditatie-oefening. Hij gaf ook mee dat meditatie een boost geeft aan je immuniteit – elk moment van die rust en ontspanning is pure recuperatie en regeneratie van je cellen, een reden te meer voor vele mensen om een allereerste begin te maken met deze eeuwenoude spirituele praktijk.

 

Denk eraan dat de stress, onzekerheid, angsten en chaos die voelbaar is in het collectief, en misschien ook de stress die ontstaat in jezelf, omdat je dingen moet veranderen in je dagelijks leefpatroon of in je planning voor de komende maanden, of misschien wel je leven, zich vastzet in je spieren. Onbewuste negatieve emoties maken dat spieren zich spannen. Je zou bijvoorbeeld pijn kunnen voelen aan je kaakgewrichten, omdat je onbewust je tanden opeen klemt. Lief zijn voor je lichaam: steeds meer mensen dit jaar zullen zich dit jaar bewust worden van de noodzaak hiervan. Mensen doen vaak zo hard hun best om lief te zijn voor elkaar dat ze volledig vergeten ook lief te zijn voor hun lichaam.

 

Een aspect van de Aquarius-tijd dat nu duidelijk zichtbaar en steeds noodzakelijker wordt is flexibiliteit en meestromen. Wanneer het tij verloopt, verzet men de bakens, en ook dit wordt nu de afgelopen weken massaal in praktijk gebracht. Plots lukt het de maatschappij wél om in sneltempo dingen heel anders te organiseren. Er worden nieuwe manieren gezocht om dingen te doen, en ook hierin zit een vingerwijzing van onze Hogere Zelven, misschien ook voor jou.

 

Dit is een goede tijd om bij jezelf je leven en functioneren te herbekijken. Misschien besef je nu ook veel dieper wat moét veranderen, om het voor jezelf lichter en harmonieuzer te maken. Misschien is het zelfs nodig dat je bepaalde visies opgeeft, omdat er ergens een nieuwe veel hoger afgelijnde visie is die aan het indalen is in je, nog tegengehouden door weerstand vanuit het ego.

 

Gebruik deze tijd om erachter te komen wat precies jouw hoogste koers is voor de komende jaren, of je alles wel degelijk op de tot nu toe toegepaste manier wil doen, en de krijtlijnen van je nieuwe leven zullen zich steeds duidelijker aflijnen de komende maanden. Laat het niet zover komen dat beslissingen voor jou moeten worden genomen, door je lichaam bijvoorbeeld of door externe factoren of mensen. Handel pro-actief, en verzet jouw bakens wanneer jouw tij verloopt.

 

Naast alle ongemakkelijkheid die voortkomt uit een maatschappij in groeiversnelling, is er een explosie aan mooie dingen te zien, te lezen, te horen en te ervaren. Vooral het merken dat ‘we’ het kunnen, dat ‘wij samen’ er doorheen gaan, het is prachtig om zien. Massa’s initiatieven ontstaan om elkaar te helpen, om elkaar op te vrolijken, om healing en begeleiding en inzichten te bieden, om praktische hulp neer te zetten. Ouders zijn veel meer dan ooit bij hun kinderen.

 

Je merkt zelfs een soort plezierige opwinding, ontstaan doordat de dagelijkse sleur en verplichtingen doorbroken zijn, en er zoveel nieuwe ruimte ontstaat om te doen waar anders geen tijd voor is. De healende kracht van de natuur, die er altijd is, die troost, healing, rust en verfrissing schenkt, wordt als het ware herontdekt, nu alle andere mogelijkheden tot ‘ontspanning’ outdoor tijdelijk onmogelijk zijn gemaakt. Ieder doet extra inspanningen waar het kan om het geheel vooruit te brengen.

 

Het helpt het collectief ook niet vooruit om regeringsleiders, wetenschappers en media te beschuldigen van paniekzaaierij, van het creëren van een angstcomplex. Zo maak je de lading energetisch afval die circuleert zwaarder. Je maakt het net lichter, wanneer je in ‘strenge maatregelen’ en misschien over-informatiseren van mensen ook de liefdevolle zorg voor de medemens wil zien.

 

Je weet - met de maatschappij gaat dat net zoals bij een individu. Vaak staat men pas echt open voor vernieuwing, verandering, nieuwe visies, wanneer men iets ingrijpends meemaakt, wanneer men in diepe crisis verkeert, en men op diep niveau inziet waar men voordien grote weerstand naar toe had. Dit proces gebeurt nu op grote schaal. Alles wordt teruggebracht tot de essentie, tot dingen die er écht toe doen.

 

Het is ook in uitdagende tijden dat mensen opnieuw leren bidden, of contact zoeken met hun eigen spirituele zelf en hun eigen spirituele noden en kwaliteiten. De Nieuwe Tijds- ( r) evolutie komt in stroomversnelling. Hou je goed, zorg goed voor jezelf en de anderen, en weet dat jij en ik en wij allemaal samen aan het bouwen zijn aan een heel nieuw begin. De fundamenten van de Nieuwe Tijd worden nu gelegd.

 

Keep the faith

 

Fran Tielemans
www.maitreya.be

 

Behoefte aan ondersteuning?


❥ Download hier al onze gratis audio opnames (weer nieuwe toegevoegd)

❥ Bekijk hier alle audio opnames in de webshop

Live meedoen met activaties en channelings


❥ Zaterdag 21 maart om 20:00 uur de Lente Equinox Lichtactivatie door Lea van der Eem

❥ Zondag 5 april om 20:00 uur Actuele boodschappen voor Lichtwerkers over het corona virus - Pamela Kribbe channelt Jeshua

 

Blijf  op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* indicates required

Snel navigeren: Home » Blogs » Agenda » Evenementen » Webshop » Gratis downloads

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332
Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2022 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.