Boosheid, spiritueel bekeken ♥ Kimberley Kooijman ♥ Lichtwerkers Nederland


Waarom empaten of hsp-ers soms zoveel boosheid in zich dragen..

Boosheid, dat is iets dat ik in mij draag. Best gek als de liefdevolle persoon die ik ben. Soms valt het niet te rijmen met elkaar en snappen mensen er ook totaal niets van als ik een meltdown krijg.

Wat we in de maatschappij leren is dat onder boosheid gekwetstheid zit. Verdriet en teleurstelling. Enigszins is dit zo. Maar bij hooggevoelige personen en empaten is dit toch iets heel anders. Zij voelen namelijk op een veel dieper niveau dat er bepaalde dingen niet kloppen alleen weten zij dit vaak pas op latere leeftijd te scheiden en te snappen.

Ik ben geboren in een gezin waarin boosheid normaal was. En waarin iedereen boos met elkaar omging. In mijn familie is boosheid als uiting normaal.

Ik voelde als kind al dat er veel niet klopte. Als kind was ik niet boos maar voelde ik wel veel onmacht. Als kind was ik vooral angstig en trok ik mezelf terug voor de boosheid van anderen. Vanaf mijn 20e kwam mijn boosheid er meer en meer uit en er zijn tijden geweest dat ik mijn boosheid niet onder controle had.

Boosheid als richtlijn

 

Boosheid is eigenlijk te gebruiken als richtlijn. Het wil je iets vertellen namelijk. Het wil jou vertellen dat de weg die je nu beloopt of de situatie waar je nu inzit te beperkend voor jou is. Wellicht heb je al meerdere malen jouw ongenoegen geuit over de situatie maar wordt er niet naar je geluisterd of word je niet gerespecteerd. Dit kan jouw woede aanwakkeren. Totaal logisch.

De boosheid geeft je aan dat je een andere kant op moet gaan. Een kant die beter bij jou past. Of dat je je terug moet trekken uit een situatie voor jouw eigen gezondheid.

Boosheid kan je namelijk behoorlijk vergiftigen, onverschillig maken, verharden en veel energie kosten.

 

Boosheid in de maatschappij

 

We zien veel boosheid in de maatschappij. Mensen worden tegen elkaar opgezet. Er is veel desinfo in de media en op tv waar nog veel mensen intrappen. Maar los van of wat we geloven wel of niet de waarheid is hebben de meeste mensen wel door dat wat er nu allemaal gebeurt niet klopt. Dat we in de maling genomen worden en dat er een groep leiders is die alleen maar aan zichzelf denken, eigen belang.

Dit roept veel boosheid op. Collectief is men boos en pisnijdig.

Ook dit is nodig. Er is eigenlijk nog veel meer boosheid nodig voordat we massaal een andere kant op kunnen gaan. Dit is nodig om systemen te laten klappen.

Boosheid is maar een klein schakelaartje. Als het omgezet wordt ontstaat er een immens grote kracht en groei.

 

Boosheid bij kinderen

 

Kinderen zijn nog onschuldig. De kinderen van nu zijn veelal geboren uit veel gevoeligere ouders dan die van de generaties ervoor. Wat je nu ziet is dat er heel veel hypergevoelige kindjes in het systeem spiegelen wat er allemaal mis is. Deze kindjes krijgen stempels als ADHD/ADD, Autisme, Dyslexie, moeilijk lerend, hechtingsproblematiek etc.

Deze kindjes krijgen vaker dan andere kinderen woede-uitbarstingen op school of tegen andere vormen van regime. Deze kinderen voelen diep van binnen dat er iets niet klopt en anders dan bij (jong-)volwassenen kunnen zij dit niet reguleren dus dit komt er gewoon uit.

Ze worden bestempeld als moeilijke leerlingen omdat zij niet makkelijk te conditioneren zijn. Zij hebben veel moeite met leren en de stof tot zich te nemen omdat er veel niet klopt en omdat het verouderde (achterhaalde) lesstof is.

Deze kinderen zijn sneller verveeld, hebben uitdaging nodig en nieuwe manieren van leren. Zij leren makkelijker in de praktijk.

 

Veroordeeld om boosheid

 

Ik ben vaak veroordeeld om mijn boosheid. Als ik mijn woede uit is het vaak onhandig, bikkelhard en meedogenloos en op zijn zachtst gezegd niet aardig.

Echter ik word alleen echt boos bij onrecht. Als er zaken niet kloppen en als ik daar zeker van ben. Ik zou nooit zomaar boos worden.

Boosheid is een manier om jouw grens aan te geven. Als hsp-er of empaat kan je jouw boosheid lang opkroppen en ook vaak te maken hebben met mensen die jouw grenzen niet respecteren en daardoor in allerhande situaties terecht komen waarbij je constant getriggerd en getest wordt en jouw boosheid en geduld op de proef worden gesteld.

 

Boosheid als spiegel

 

Je kan boosheid gebruiken als spiegel. Als je je boos voelt kan je je afvragen waar dit vandaan komt. Wat is er niet zo gegaan of gelopen als je had gehoopt?

Waar ben je verdrietig over? Wat raakt je zo? Wat had er anders gekund of "gemoeten"?

Wat geeft deze boosheid aan? Welke kant dien je eigenlijk op te gaan? Wat is jouw gewenste uitkomst? Hoe kan je dit bewerkstelligen?

Als je beter gaat luisteren naar wat jouw lichaam aangeeft maak je betere keuzes die bij jou als persoon passend en kloppend zijn.

Zodat boosheid uiteindelijk niet meer in deze mate voor zal komen. Of als je boosheid op voelt komen je automatisch andere keuzes maakt.

Zodra je deze patronen gaat herkennen en er anders mee omgaat zal je gaan merken dat je een enorme groei hebt doormaakt.

 

Jouw boosheid is volledig logisch

 

Als er mensen zijn die jou of jouw boosheid veroordelen, probeer ze te laten.

Het is altijd makkelijker om iets af te keuren dan om iets te begrijpen.

Jouw boosheid is te verklaren. Wellicht al vanuit jouw jeugd waar het waarschijnlijk is ontstaan. Het is alleen niet iets dat je dagelijks met je mee hoeft te dragen.

Je bent nu veilig, in deze situatie. Je leeft niet meer in het verleden. Je mag jouw eigen keuzes maken. Als je je in een situatie bevindt waarin je constant boos bent moet je je afvragen of deze situatie wel past bij jou als persoon en wat jouw boosheid je nou eigenlijk wilt vertellen.

 

Je hoeft jezelf niet te temperen / grenzen aangeven

 

Nu je dit allemaal weet over boosheid en wat het jou eigenlijk wil vertellen is het alsnog niet zo dat je jouw boosheid nu niet meer mag of hoeft te uiten.

Boosheid is een grens en grenzen aangeven is nou eenmaal iets dat je zal moeten blijven doen. Dit is zelfliefde en respect voor jezelf.

Soms is het ontzettend nodig om boos te worden en met de vuist op tafel te slaan. Jouw punt duidelijk te maken en jouw stem te laten horen.

Genoeg is genoeg. Tot hier en niet verder.

 

Boosheid als KRACHT

 

Als je net zoals ik een vrij moeilijke en gewelddadige jeugd hebt gehad, veel trauma's hebt meegemaakt dan zul je wellicht ervaren dat je veel boosheid in jouw systeem draagt.

Boosheid kan je inzetten als kracht. Als kracht om te groeien en te transformeren. De grenzen die je stelt, "tot hier en niet verder" en "ik heb er schoon genoeg van!" kunnen jouw kracht laten doen toenemen en je helpen je verder te ontwikkelen.

Je kan boosheid gebruiken als katalysator, als brandstof voor jouw groeiproces.

Met deze kracht kan je alle bruggen achter jou verbranden, alles wat jou gebeurd is verbranden en herrijzen vanuit deze as om sterker te worden dan ooit.

Boosheid vertelt jou vooral dat je zelf mag kiezen. Dat dit JOUW leven is en mensen respectvol met jou om dienen te gaan.

Ga jezelf als belangrijk zien. Ga jouw eigen waarde inzien. Het kan zijn dat je hierdoor bepaalde mensen zult gaan verliezen maar dan kan je je afvragen of deze mensen het wel oprecht met jou voorhadden. Gingen ze met jou om omdat je toch altijd maar bleef geven? Zij oneindig liefde en steun bij jou konden halen? Jij toch jouw grenzen nooit aangaf?

Het is tijd om te gaan ontvangen, mooi mens, en jouw boosheid langzaamaan vaarwel te zeggen. Het is tijd om af te rekenen met onrecht in jouw leven en respect de nieuwe standaard van jouw leven te laten zijn. Omdat jij het waard bent.

Namasté,

Kimberley Kooijman

www.flowmazing.nl


Op donderdag 30 januari organiseren wij een Lichtactivatie van het hart(chakra) 'Verlicht je hart'. Deze activatie werkt diep in het fysieke en energetische hart. Oude verharde lagen worden geopend en licht met hoge frequenties wordt in je hart geactiveerd. Gegeven door Lea van der Eem.


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

* indicates requiredLichtactivatie Afronden 2020 Openen 2021 ( 12 - 12 )Lichtactivatie
De energie van 2021 AAN ( 10-01 )Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland