Boodschappen van dieren: de Hommel ♥ Karen Bos ♥ Lichtwerkers Nederland

Hommel: in het net gevangen of toch niet?

 

Een grote dikke hommel vloog onder het net van de kippenren (dit i.v.m. buizerds en ander roofvogels) zoemend heen en weer. Owjee, en ik schiet in de ‘ik moet je redden stand’.

Maar de hommel was veel uitgekookter dan mijn instant reactie.

Gewoon even blijven hangen, rustig kijken hoe het zit, je gewoon omdraaien aan het nettouw, zodat je aan de andere kant komt te zitten en dan in alle vrijheid weg vliegen.

De parallel is zo prachtig


Aan welke kant van het net zit jij? Voel je je gevangen? Verstrikt? Heb je beperkte vliegruimte? Of laat je je die misschien opleggen door jezelf of wie of wat dan ook? Slaat de paniek soms toe? De angst voor wat gaat komen? Hang jij angstvallig ondersteboven vastgeklampt aan dat net? Dat net dat jouw vrijheid als mens en prachtig lichtwezen beperkt? Is het eng om de zekerheden en veiligheid, die het net lijkt te bieden, los te laten?

Lief, mens, ga er eens rustig voor zitten of hangen. Sssttt. Sus jouw gedachten, die jou geen ruimte bieden om te zien. Doe als de dikke hommel.

Zie hoe jouw situatie in elkaar steekt.

❥ Wat zou je anders willen? En geloof je ook dat het kan? En hoe zit het met vertrouwen?

De hommel, maakt zich niet druk. Kijkt rustig naar zijn situatie onder het zijn vrijheid beperkende net. En ziet de tweedeling van werelden.

 

Blijf jij rond zoemen en regelmatig tegen de uiterste hoeken of de bovenkant van het net botsen? En slaat dan teleurstelling, onmacht, verdriet misschien, wantrouwen in jeZELF en ook in de wereld toe? Hoezo?

Weet dat jij vrij bent om te doen en laten wat jij wilt. Dat je daarvoor misschien concessies moet doen, weegt altijd op tegen het zeer en de blauwe plekken van de steeds terugkerende botsingen, die jouw ZIJN beurs en murw maken. Week en niet meer in staat om je te verzetten en te zien.

Sta op, lief mens, je hoeft alleen maar te zien dat het niet de touwen van het net zijn die jou beperken. Een net bestaat immers vooral uit openingen, waar je zo, of misschien in iets afgeslankte vorm, zo doorheen kunt… #omdenken.

Maak jij je los? Draai je het (of jezelf) om? De hommel liet zo mooi zien, dat de beperkingen, die we ervaren, al dan niet door jezelf of anderen opgelegd, jou niet hoeven te beperken om in vrijheid te kunnen bewegen en uit te vliegen naar dat waar jij je helemaal fijn bij voelt…

Een mooie dag gewenst!

Karen Bos
uitjebewust.nl

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.