Trudy Hekkert

Je kunt geen nieuw hoofdstuk beginnen als het andere nog niet afgesloten is. Zoveel mensen vluchten van het ene liefje naar het andere liefje om de pijn uit het verleden maar niet te hoeven voelen. Soms bewust, vaak onbewust. Zo triest om te zien. Als de vorige relatie nog niet afgesloten is dan geef je de ander geen eerlijke kans. De ander kan nog zo zijn best doen, maar het heeft geen nut, omdat het hart om liefde te ontvangen gesloten is. Je eigen hart is nog niet geopend voor jezelf. Je...

Veel mensen blijven zich aanpassen, aan vrienden, aan een partner en lopen op hun tenen om het de ander maar naar de zin te maken. Hoe vaak gebeurt het niet dat we voor een relatie kiezen waar veel agressie en dominantie gebeurt? Dan hoor ik vaak zeggen: “Het overkomt mij, wanneer kom ik nu eens de goede persoon tegen?”. Maar is het niet zo dat je zelf ook voor deze relatie gekozen hebt? Waarom kies ik iedere keer pittige partners uit?

Veel mensen zitten in schuldgevoelens. Het gaat uiteindelijk een eigen leven leiden in het denken. Of er komt een verslaving om de hoek kijken. Constant aan het werk of sporten, niet stil kunnen zitten. Of het wordt in drank of drugs gezocht. Puur uit schaamte wat ze in het verleden hebben gedaan of toe hebben gelaten. Zo jammer dat je weg blijft lopen voor jezelf. Wat je ook uitgevreten hebt, dat is niet belangrijk. Er kan altijd weer een ommezwaai komen in jouw leven...

Wat gebeurt er als we sterven? Voordat we de aarde verlaten worden we vaak al voorbereid. Als mensen een ziekbed hebben en naar het sterven toegroeien laten ze steeds meer de aarde los. Als toeschouwer is het vaak moeilijk om te zien hoe je dierbare overlijd. Voor de persoon zelf is dit anders, de aarde wordt stukje bij beetje meer en meer los gelaten. Vaak zie je ook dat ze niet zoveel contact meer hebben met diegene die ernaast staan. Of je hoort zeggen dat ze een kind, vader, moeder of...

Waarom doen we dit? We zijn vaak bang om de ander te krenken door nee te zeggen. Maar door ja te zeggen, zeg je wel nee tegen jezelf. Mag jij jezelf wel krenken? Of ja zeggen in angst, om de ander maar niet te willen verliezen of bang bent dat mensen je niet aardig vinden. Op deze manier verlies je wel jezelf. Is dat de bedoeling?

Steeds meer mensen trekken zich terug in eenzaamheid. Ze leven in hun eigen wereld of zitten met het hoofd in de mobiele telefoon en vergeten de echte wereld. Hoe meer wij ons laten leiden door angst, des te meer energieën we naar ons toe trekken. De ander raakt ons aan, daar mogen we naar kijken. Waarom voelen wij de ene energie sterker dan de andere energie? Ieder mens is een spiegel. Als we dan eerlijk naar onszelf durven te kijken kunnen we zoveel leren van de ander.

Mijn lieve kind, door vallen en altijd weer opstaan ben je een prachtig volwassen mens geworden. Mijn God, wat ben ik trots op jou! Vaak hoor ik ouders zeggen: “ik wil mijn kind behoeden voor eventuele nare ervaringen die hij of zij mee moeten maken”. Natuurlijk begrijp ik dat, ben immers zelf ook een ouder van twee prachtige kinderen. Maar ook de ziel van onze kinderen willen bepaalde ervaringen op doen. We doen ons best als ouder, proberen de goede ondergrond mee te geven en meer kunnen...

Vaak hoor ik zeggen: Ik wil hier helemaal niet zijn in deze harde wereld. Dan wordt er letterlijk voor het gevoel weg gerend. Men vlucht de kosmos in. Blijf je weg lopen voor je gevoel dan ga je je uiteindelijk alleen maar ellendiger voelen. Je kunt er niet voor weg blijven lopen.

De meesten onder ons hebben een opvoeding genoten waarbij gezegd werd: ”zo hoort het te zijn”. Ook onze ouders zijn op die manier op gevoed. Zoveel mensen passen zich aan, aan de ander. Je bent niet de ander, je bent hier om te ontdekken welke ervaringen jouw ziel op wil doen.

Soms zijn de boodschappen die we doorkrijgen moeilijk te onderscheiden. Is het vanuit een lagere sfeer of komt het vanuit de hogere sfeer (vanuit het licht)?

Meer weergeven