Rani Savitri

Toen ik 23 jaar was ging ik voor de eerste keer trouwen. Ik was zeer eenzaam, angstig en onbewust. Van jongs af aan droomde ik van een man, de liefde van mijn leven, iemand die mij zou redden. Iemand die mij gelukkig zou maken. ik was namelijk ongelukkig en alleen.... Na vier jaar huwelijk ben ik gescheiden, ik viel in een diep gat. Niet lang daarna diende zich een tweede huwelijkspartner aan... Ook gescheiden, kinderen... één en al drama. We trouwden, we kregen een kind, we scheidden en...

Elke keer dat je iemand dupeert, dupeer je jezelf. Elke keer dat je tegen iemand liegt, lieg je tegen jezelf. Elke keer dat je iemand bedriegt, bedrieg je jezelf. Elke keer dat je iemand haat, haat je jezelf. Elke keer dat je bang bent, ben je bang voor jezelf. Elke keer dat je boos bent, ben je boos op jezelf.

Als ik iets tegen je zeg dat je niet wilt horen, of als je niet klaar bent om het te horen, dan zul je het onmiddellijk afwijzen. Wanneer ik zeg dat men aan het dromen is, zal men zeggen dat men ontwaakt is. Als ik zeg dat er een andere wereld is, dat er vele werelden zijn, zal niemand me geloven en mensen zullen zeggen dat ik gek ben. Wanneer ik zeg dat ik kan tijdreizen, zullen velen zeggen dat ik de weg kwijt ben. Wanneer ik zeg dat God bestaat, zullen zij die niet in God geloven mij...

Je hebt altijd iemand anders NODIG gehad als REDEN om te leven. Die reden kan elk moment verdwijnen. Zodra je iets anders dan je EIGEN wezen REDEN maakt om te leven, beledig je jezelf. Je vernedert jezelf. En dit soort vernedering wordt ondersteund. Je hebt je leven gedegradeerd. Je hebt je waardigheid verloren, je zelfrespect. De leegte welke in ieder van ons leeft, kan nooit door een ander worden opgevuld. Het opvullen van die leegte met anderen is een ziekelijke, egoïstische aangelegenheid.

Wanneer wij niet naar binnen keren, zullen wij ons bewustzijn niet kunnen verruimen, dan blijven we blinden in een blinde wereld, in een schaduwwereld.

Sterke kinderen kunnen enkel ontwikkelen met sterke, ontwikkelde ouders. Zolang de ouders niet ontwikkeld zijn, zolang de ouders onbewust en onwetend zijn, zullen de kinderen zich niet gezond ontwikkelen. De ouders zijn beschadigd en zo zullen de kinderen ook beschadigd zijn. We hebben allen onze conditioneringen. Deze dienen we op te lossen alvorens we onze kinderen belasten met onze conditioneringen, met onze trauma’s en beperkingen. Niet alleen in families functioneert dit zo....de hele...

Klaar zijn in de wereld is niet iets dat iemand je kan geven als een cadeau; het dient direct van het goddelijke ontvangen worden. Wanneer alle ervaringen ervaren zijn, wanneer je tot inzicht komt dat niets in deze wereld je het werkelijke leven kan bieden, dan ben je bereid het leven achter je te laten, dan ben je bereid deze wereld te ontstijgen, je bent bereid te sterven naar het oude zelf en opnieuw geboren te worden.

Met betrekking tot het klimaatakkoord heb ik een brief geschreven. Een brief aan onze Koning, een brief aan onze regering, een brief aan ALLE politieke partijen, een brief aan iedereen!

Voor het eerst proef je iets van meesterschap. Je bent niet langer een slaaf waar overal aan geduwd en getrokken kan worden, waarbij elke emotie, elk gevoel, en iedereen je uit het veld kan slaan, je raakt niet meer uit balans en blijf neutraal. Onder alle omstandigheden blijf je onwankelbaar en een pure getuige, een heldere spiegel. Niets verstoort je meer. Niets overweldigt je nog. Alles blijft op grote afstand van je, ver beneden je, en jij bent op de heuveltop.

Wie ben jij zelf? Wanneer stop je eens met anderen bezig te zijn. Wanneer kom jij die ene echte ware leraar tegen welke jou de waarheid verteld? Deze leraar wil niet dat je hem aanbid. Deze leraar wil jou enkel de weg aanwijzen, kosteloos. Deze leraar toont jou de weg, en laat jou de weg zelf vinden. Deze ware leraar wenst niet aanbeden te worden en is slechts een voorbeeld, deze leraar heeft geen woorden maar daden, en wanneer hij spreekt is hij onberispelijk in zijn woorden.

Meer weergeven