Michiel van der Pols

Al jaren heb ik een kinderwens. Het heeft me altijd fantastisch geleken om vader te worden. Ik wilde het graag ervaren hoe het is om een stukje van mezelf in een kind te zien en om een kind te mogen begeleiden naar het volwassen worden. Maar het leek in dit leven simpelweg niet de bedoeling dat ik vader zou worden. Die deur naar het vaderschap bleef dicht. Samen met mijn eerste vriendin woonde ik in Leiden, maar daar konden we met onze starterssalarissen geen geschikt huis vinden voor onze wens...

Daar op het diepste punt van mijn crisis voelde ik me alleen en uitgeput, maar ik voelde ook dat ik op het juiste pad zat. Ik was vastberaden om die Michiel weer te vinden en te snappen hoe het kwam dat ik mezelf zo verloren was. Ook wat deze militaire machine met mij destijds als persoon heeft gedaan. Het heeft me een lange periode ver van mezelf verwijderd. Na mijn wakker-worden kan ik echter met veel liefde naar dit proces kijken.

De angst om dood te gaan belemmert ook een hoop mensen om het leven ten volste te leven. Ze kiezen in hun leven elke keer voor veiligheid. Tegen de tijd dat de onvermijdelijke dood dan toch bij hen aanklopt, is er spijt van het leven dat niet geleefd is. Is “trouw zijn aan jezelf” niet de voornaamste levensles van mensen op die terugkijken op het leven? Als mensen doorhebben dat hun leven bijna voorbij is en er met heldere blik op terugkijken, wordt al snel duidelijk hoeveel dromen onvervuld..

In moeilijke en onzekere tijden mag je het universum echt om een teken vragen. Zie het als een steuntje in de rug of een bevestiging dat je op het juiste pad zit. Zelf heb ik zo’n teken mogen ontvangen. Toen ik bijna 4 jaar geleden in een situatie zat waarbij ik een keuze moest maken die mijn leven, maar ook die van anderen, voorgoed zou veranderen, heb ik om een teken gevraagd. Ik voelde dat mijn hart een bepaalde richting op wilde, maar mijn hoofd/ratio/ego zei me vooral te blijven waar ik...

In mijn coachsessies vraag ik vaak naar de liefdesrelaties die iemand heeft (gehad). Ik stel dan de vraag "waarom ben je nou met precies met hem of haar", “wat maakte het dat jullie samen kwamen” of “waarom hij of zij en niet iemand anders?” In de antwoorden op die vragen zit veel informatie. Het zegt iets over de innerlijke balans en hoe bewust iemand is van zichzelf en van de ander. De meeste mensen hebben trouwens moeite om die vraag te beantwoorden. Het kost dan moeite om terug te...

Met vakanties was het voor mij altijd worstelen. Pas nu kan ik zien dat die twijfel en dat niet oprecht blije gevoel voortkwamen uit het gebrek aan verbinding met mezelf. Maar waar je ook gaat, je neemt altijd je eigen patronen, denkbeelden, vooronderstellingen en dynamieken mee op reis. Die blijven niet achter in Nederland.

Dat hij niet is wie hij dacht te zijn, werd pijnlijk duidelijk tijdens die dreigende situatie in Irak. Hij bevroor op het moment dat het er echt op aan kwam, omdat zijn hoofd en hart op dat moment kortsluiting maakten. Hij was de verbinding met zijn kern als kind verloren en nu in deze heftige situatie leek het wel of zijn kern weer van zich liet horen. Hij bevroor en kon zich niet meer verschuilen achter zijn valse identiteit.

Maktub is een levenshouding van me geworden. Als ik iets graag wil, maar het lukt niet , is het blijkbaar niet de tijd. Als een vriendschap plotseling stopt, heeft de vriendschap zijn nut gediend en kan ik het accepteren. Als mijn passie voor iets verdwijnt, mag ik het loslaten. Als iets heel goed voelt, ga ik er makkelijker in mee. Angst verdwijnt op de achtergrond, vertrouwen komt op de voorgrond. Ik herken mijn zielspad steeds beter en vertrouw erop dat het me brengt waar ik moet zijn.

Het uniform, de wereld waarin je werkt, de gedrags- en leefregels en de groepsdynamiek wordt als een tweede huid. De kans bestaat dat je je eigen identiteit zo langzaamaan inruilt voor de identiteit van militair of politieman. De mens achter het uniform komt op de achtergrond te staan. Misschien raak je het contact met je eigen identiteit wel helemaal kwijt. Je loopt vast, want je bent afgesloten van je gevoel.

Als het leven voor me en niet tegen me is én als alles met een reden gebeurt, zit er ook een reden achter mijn wakker-worden in dit leven. Welke les kan ik als ziel leren van het wakker zijn in een wereld waar zoveel mensen nog liggen te slapen? Ligt daar niet mijn werkelijke les in verscholen? Want wakker-zijn, betekent niet dat je uitgeleerd bent. Misschien begint het leren dan pas echt! Want durf ik nu mijn ware-ik te laten zien in een omgeving waar mensen veelal een ander perspectief hebben?

Meer weergeven

Donderdag 20 - 2 - 2020 en zaterdag 22 - 2 -2020 zijn weer bijzondere energiedagen. Daarom organiseren wij samen met Lea van der Eem weer twee mooie activaties: Lichtactivatie van het eerste en het tweede chakra

Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy & Denise Diekstra 

 

Weversland 65

2211 TX

Noordwijkerhout 

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 

Openingstijden:

ma t/m zo 10.00 uur - 20.00 uur 

 

Bezoek aan de praktijk uitsluitend op afspraak


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland